Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Hepsi, bu üçü müdür?

Süfyan-ı Sevri Hazretleri, bir gün imam Ca'ferüs-Sadık (k.s.) Hazretleri'nin evine gitti. imam Ca'ferüs-Sadık (k.s.) Hazretleri:

-"Ey Süfyanl Sen, zaman zaman sultan ile görüşüyorsun. O seni arıyor, sen de ona gidiyorsun. Ben ise, mümkün mertebe sultandan uzak duruyorum. Zamanın hali bunu icab ettiriyor. Yanımdan hemen çık, git!”

Süfyan-ı Sevri;

-"Bana bir hadis-i şerif nakletmedikçe buradan ayrılmayacağım, ey imam! Senden nasihat alacak bir şey işitip gideyim.” dedi.

İmam Ca'ferüs-Sadık (k.s.) Hazretleri;

-”Çok sözün sana faydası yoktur. Ben atalarımdan rivayetle Resulullah'tan bildirilen şu üç şeyi sana anlatayım.” dedi. Bu üç şey şudur:

1-Allahü Teala'nın nimetine kavuşan ve bu nimetin devamlı olmasını isteyen kimse, Allah'a hamd ve şükrünü çoğaltsın! Zira Allahü Teala Kur­'an-ı Kerimde İbrahim suresi onuncu ayetinde mealen; “Nimetlerimin kıymetini bilir, emrettiğim gibi kullanırsanız, onları arttırırım. Kıymetini bilmez, bunları beğenmezseniz, elinizden alır, şiddetli azab ederim.” buyurdu.

2-Bir kimse, rızkı azaldığı zaman çok tövbe ve istiğfar etsinl Zira Allahü Teala Nuh suresinde tövbe ve istiğfar edenlerin, günahlarını bağışlayacağını ve rızıklarını arttıracağını vad ediyor.

3-Bir kimse sultandan veya her hangi bir şeyden sıkıntı görür ve bir belaya uğrarsa; “La havle vela kuvvete illa billahil-aliyyil-azim.” desin!

Bunun üzerine Süfyan-ı Sevri, imam Ca'ferüs-Sadık (k.s.) Hazretleri­'nin elini tuttu ve ona dedi ki:

-“Hepsi, bu üçü müdür?” imam Ca'ferüs-Sadık (k.s.) Hazretleri;

-"Bunları iyi anla! Allahü Teala'ya yemin ederek söylüyorum ki, bunları yaparsan çok ihsanlara, iyiliklere kavuşursun.” buyurdu.

Teşekkürler, Allah râzi olsun Ecyad...

Allah razı olsun ecyad ...

Allah c.c. razı olsun kardeşim,emeklerine sağlık




Aşk da tıpkı ELİF gibidir, isminde gizlidir. Ama okunmaz, o olmadan da besmele sese gelmez, o herşeyin içindedir,hiçbirşeyde görülmez..

sa.Allah razı olsun

saolasın kardesımmmm.Hz.
Allah razı olsun



--------------------------------------------------------------------------------------------------
“..zaman bizi haklı çıkartacak..ama keske cıkartmasa.."

Bütün mesele kalbe îmânın yerleşmesi… Nasihatlerin kulaktan kalbe inmesi için, söyleyenlerin de o söyledikleriyle amel etmesi gerekir. Kalpten çıkan söz kalbi bulur. Dudaktan dökülen kulakta kalır.


Hikayeler ve Kissalar

MollaCami.Com