Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Ihlâsla Yapilan Dua

Ihlâsla Yapilan Dua


ABBÂS BIN HAMZA EN-NISÂBÛRÎ hazretleri

Hasan bin Muhammed Nisâbûrî annesinden söyle nakletti: Annem vefât etmeden önce bana; ana hâmile iken babandan izin alip Abbâs bin Hamzan sohbet ettigi yere gittim.Münâsib bir yere durup,onu dinledim.Sohbetini bitirince; Ayaga kalkiniz dedi.Herkes kalkti ve hep birlikte ellerini açip duâ etmeye basladilar.Ben de el açip; "Yâ Rabbî! Bana ilim sâhibi sâlih ogul ihsân et" diye duâ ettim.Sonra eve döndüm. Gece bir rüyâ gördüm,bir zât bana; "Müjde Allahü teâlâ senin duâni kabul buyurdu.Sana bir erkek evlâd verecek.O âlim ve uzun ömürlü olacak" dedi.

Hasan bin Muhammed bunu anlattiktan dört gün sonra vefât etti.Annesinin rüyâsinda müjdelendigi gibi âlim ve uzun ömürlü bir zât idi...

Buyurdu ki:

"Hocam Ahmed bin Ebi'l-Havârî, hocasi Ebû Süleymân Dârânî'den nakletti: "Bir vaktin insanlarinin bozulduguna alâmet,o insanlarin korkudan çok ümid içinde olmalaridir."

"Ârif olana, devamli olarak Rabbinin emirlerine itâattan baska bir hâl yakismaz."

Abbâs bin Hamza hazretleri, hocasi Zünnûn-i Misrî'nin söyle buyurdugunu nakletmistir:

"Insanlar neyi istediklerini bilselerdi, arzu ettikleri sey için verdikleri onlara zor gelmezdi."

"Ey Allahim! Ben nasil senin rizân için çalismayayim,çünkü sen beni yoktan vâr ettin ve Islâmiyetle sereflenmemi nasîb ettin."

Yine hocasi Ahmed bin Ebi'l-Havârî'den nakleder: "Dünyâyi taniyan ondan vazgeçer,âhireti taniyan ona sarilir,Allahü teâlâyi taniyan da O'nun rizâsina kavusmak için çalisir."

Dünyada Allahü teâlânin evinde bulusanlar,öbür tarafta Cennetde bulusacaklar.Dünyada meyhanede bulusanlar,öbür tarafta Cehennemde bulusacaklar.Bu bir yolculuktur..


Evliyalar Ansiklopedisi


Selam Sevgi ve Dua Ile


Hikayeler ve Kissalar

MollaCami.Com