Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


ILIMLI YAKLAŞIM

- ILIMLI YAKLAŞIM İLKESİ-

Bir Fikri benimseyip, bir görüşü savunduğunuz, bir düşünceyi desteklediğiniz zaman, size katılmayanların karşısında olmak, onlara karşı stratejiler belirlemek, onlarla mücadele etmek zorundamısınız.

Ortaya bir tez atılır. buna karşı, bir antitez oluşur, ama sonuçta ortaya bir sentez çıkar değilmi. Neden bu gerçeği gözardı ediyoruz. Haklılığımızı göstermek için, neden, bizimle aynı fikri, aynı düşünceyi, aynı görüşü paylaşmayanlara karşı, adeta düşmanca bir tavır alıyoruz.

Mecburmuyuz dünya parlamentolarında yaşanan çirkin şovları taklit etmeye, seçmeniyle alay eden politikacılara benzemeye. Deneyelim bir daha deneyelim kendimizce bir ılımlı yol bulmayı tekrar deneyelim. Belki Amerikanın da tekrar keşfedilmeye ihtiyacı vardır.

Evet deneyelim, bizimle aynı görüşü paylaşmayan insanlarla ortak yönler bulabilmeyi tekrar, tekrar deneyelim. Onların bizi, bizlerinde onları kazanmasına fırsat verelim ve gelin bunun adını -ILIMLI YAKLAŞIM İLKESİ- koyalım.

Yada siz bir ad koyun. Ama insanları kazanmak için bir çaba gösterelim. Politikası, görüşü, duygusu, düşüncesi,fikri ne olursa olsun yeterki paylaşmak istesin ve bunun için ben burdayım desin.

Kemikleşmiş ön yargıların kaldırılabilmesi, sempatik yaklaşımların oluşabilmesi için, biraz sabır, biraz gayret, biraz tevazu ve hoşgörülü olmak yetiyor ve en önemlisi kışkırtıcı, tahrik edici hareketlerin taraftarı olmamakta susarak anlatmanın en güzel ifadesi oluyor.

Hepinize en içten sevgilerimi sunuyorum 20 yıldır bir Müslüman olarak içinde yaşadığım Hristiyan aleminde insanların birbirlerine karşı davranışlarıyla ilgili tesbitlerim içinden aktaracağım şimdilik bu kadar. İnşallah daha sonra bunların nedenleri üzerinde biraz daha ayrıntılı durabiliriz ve lütfen çevrenizdeki insanlara ILIMLI YAKLAŞIMI armağan etmenizi diliyorum.

Tek bir yol var oda Hak din üzerinde Allaha (CC) giden yoldur. Bu yolun en doğrusunu bulmakla nasiplenenler elbette bunun vebalini de üstlenmişlerdir. Bu yüzden insanları bu yola kazandırmak misyonu, bir zorunluluktur, aksi halde vay halimize...

ERDOGAN52

Kemikleşmiş ön yargıların kaldırılabilmesi, sempatik yaklaşımların oluşabilmesi için, biraz sabır, biraz gayret, biraz tevazu ve hoşgörülü olmak yetiyor ve en önemlisi kışkırtıcı, tahrik edici hareketlerin taraftarı olmamakta susarak anlatmanın en güzel ifadesi oluyor.
............................................

Bütün bu davranışlar dinimizin bizlere emrettiği davranışlar değil mi zaten? Bizler layıkı ile Müslümanlığı öğrenip uygulasak zaten yukarıda belirtmiş olduğunuz biçim ve davranışlara farketmeden girmiş oluruz. Kin,nefret, haset-kıskançlık, koğuculuk...vb. gibi kavramlar almış başını giderken biz MÜSLÜMANlarında bu ruzgar(ki buna ruzgar değilde fırtına desek daha doğru olur belki)a kapılmamaız doğru olmaz.

Allah razı olsun kardeşim. Bilmukabele..

selametle...


"Efendim, Müjdecim, Kurtarıcım, Peygamberim! Sana Uymayan Ölçü Hayat Olsa Teperim" (N.F.Kısakürek)


Kültür ve Toplum

MollaCami.Com