Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


KAYBOLAN ABA

AHMED-I BEDEVÎ hazretleri

"Ey Rekîn! Teaccüp etme! Sen onu yikayip serdikten sonra,ben,onun kaybolmasindan endise edip aldim ve buradaki yerine koydum."

KAYBOLAN ABA.

Hazret-i Rekîn hacca ve Resûlullah efendimizin kabr-i serîfini ziyâret etmeye niyet etti.Bu niyetini Seyyid-i Bedevî hazretlerine arz edince,izin verdi. Hazret-i Rekîn, yol hazirliklarina basladi.Hazirliklarini tamamlayip,yola çikacagi zaman,Ahmed-i Bedevî'nin huzûruna vardi.Ahmed-i Bedevî;"Allahü tealâya tevekkül ederek yola çik!" buyurdu.

Rekîn orada,Ahmed-i Bedevî'ye ait olan ve kullanilmayan bir aba gördü. Bereketlenmek için yaninda bulundurmak niyetiyle bu abayi hocasindan istedi.O da abayi verebilecegini fakat yolda kaybedip,bunun için de çok üzüleceginden endise ettigini bildirdi.Fakat Rekîn,o anda bu inceligi anlayamayip,abayi yaninda bulundurmak arzusunda oldugunu söyledi ve nihâyet abayi alarak yola çikti.

Hac vazîfesini îfâ edip geri dönerken,Akabe denilen yerde,abayi hatirladi. Esyâlari arasinda aradi koydugu yerde yoktu.Ararken abayi develerin ayaklarinin altinda,necâsete bulasmis olarak gördü.Hemen alarak, güzelce yikadi ve kurumasi için bir yere serdi.Baska ihtiyaçlari ile mesgûl olurken, abayi kaybetti.Ne kadar aradi ise,abadan hiçbir haber alamadi.Üzüntü içinde, Misir'a Ahmed-i Bedevî hazretlerinin bulundugu beldeye geldi.

Kaybettigi abadan daha güzel ve daha pahali bir aba satin alip,bunu hocasinin yanina götürdü.Bir de ne görsün.Yolda kaybettigi aba,hocasinin odasinda duruyordu.Hayretler içinde abaya bakarken,Seyyid Bedevî,kendisine;"Ey Rekîn! Teaccüp etme! Sen onu yikayip serdikten sonra,ben,onun kaybolmasindan endise edip aldim ve buradaki yerine koydum." buyurdu.

Huzur Pinari

Selametle ve Sevgi ile


Hikayeler ve Kissalar

MollaCami.Com