Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


#^# Kazdıgı Kuyuya Düştü #^#

Kazdıgı Kuyuya Düştü

Birgün Ebû Cehil, Peygamber Efendimize bir tuzak hazırlar. Evinin önüne bir kuyu kazdırır. Peygamber Efendimizi evine da'vet eder. Peygamber Efendimiz da'vet üzerine Ebû Cehilin evine gelir. Cebrâil aleyhisselâm gelip, Ebû Cehil'in, evinin önünde tuzak için bir kuyu kazdığını söyler.

Bu durum karşısında Peygamber Efendimiz kendi evlerine döner. Ebû Cehil ise, geri dönmesine bir mânâ veremiyerek kendisine sormak için arkasından koştuğunda, kapının önündeki kuyuyu unutarak, adımını, atar atmaz kendi eliyle kazdığı kuyuya düşer.

Çıkarmak için ip uzattıklarında, bir türlü ipe kavuşamaz. İpler uzadıkça kuyu derinleşir. Bu hâl üzerine Ebû Cehil karanlık kuyuda çıldıracak gibi olur.

Peygamber Efendimize haber verilerek kendisinin çıkarılmasını ister. Durumu Peygamber Efendimize bildirirler.Hemen kuyu başına gelerek seslenir:

-Seni kuyudan çıkarırsam imân eder misin? O da kabul eder görünüp der ki:

-Beni bu kuyudan çıkarırsan imân edeceğim. Peygamber Efendimiz mübârek ellerini uzatarak Ebû Cehili kuyudan çıkarır. Ebû Cehil kuyudan çıkınca:

-Hayatımda senin kadar güçlü sihirbaza rastlamadım, der ve imân etmez.


Rabbim hidayet nasip etmeyince olmuyor...

mevla bazılarınında kalbine kadar getiriyor hidayeti kalb anahtarı çevirse iman kalbine girecek ama kalb anahtarını çeviremiyor fikirleriyle

mevla bizlere hidayeti kamile nasip etsin inş Allah razı olsun

AMİN... Allah razı olsun.

güvercin ...

s.s Allah kalpleri mühürlü ,gözlerii kör,kulakları sağır olan gafillerden eylemesin inşallah..amin..


Hikayeler ve Kissalar

MollaCami.Com