Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Unutmayalımki ,Unutulmayalım

UNUTMAYALIMKI,UNUTULMAYALIM


Bir genç delikanli varmis,çok agliyormus.Hocasi sormus niye bu kadar agladigini...

-Hocam ya Allah beni cehenneme atarsa demis genç,

-Evladim sen namazini kiliyorsun,dindarsin,neden bu kadar korkuyorsun?

-Hocam çok korkuyorum,Allah muhafaza ya beni cehenneme atarsa...

Bir türlü çocuk ikna olmuyormus.En sonunda hocasi diyor ki; \"bak evladim biz büyük bir zata bagliyiz,o büyük zat bizi birakmaz,bize sahip çikar\".Genç diyorki; Peki hocam ya unutursa,beni birakirsa,sen ise yaramazsin derse,benim halim ne olur...Hocasi diyor ki; \"UNUTMAZSAN, UNUTMAZLAR, BIRAKMAZSAN, BIRAKMAZLAR.Sen kendine bak,onlara bakma\" .. sen dünyada sahip çikarsan onlarda ahiretde sahip çikar....

Dala siki sarilalim,bu is gevseklige gelmez.Zira deniz dalgali,gemi sallaniyor, saga sola bakinirken dalga gelip bizi köpek baliginin agzina atabilir.Simdi siki durmanin, siki tutunmanin, geminin sallanmasina karsi tedbirli olmanin zamanidir,dalga geçecek zaman degil,dalga çok büyük.

Büyüklerin adetleri var,güzel huylari var,kesinlikle aldiklarini birakmazlar; sen birakmazsan birakmazlar.Onlar verdiklerini geri almazlar.

Bir hayrin islenmesine sebep olmak o hayri islemek gibidir.

Bir kisinin hidayetine sebep olmak,bir kisiye yardimci olmak en kiymetli ibadettir.Bazi insanlara Allahü teala hususi kabiliyet vermistir.Onlari özel bir is için yaratmistir. Bunlar insanin agzindan girer burnundan çikar,onun hidayetine sebep olur,büyükleri tanitir...mübarek olsun.

Mü’mine hizmet ibadettir,üzmek ise felakettir.Herkesin yaptigi isten,ne oldugu,kim oldugu ve tarafi belli olur. Karinca,Ibrahim aleyhisselamin atesini söndürmek için su tasirken yilan ise atesin artmasi için üflüyordu.Ikisi de hayvandir fakat ayri yapida...ikisi de farkli,..tarafini belli ediyor..

Allahü teala kullarini seçiyor,ona göre is veriyor.Kimisini hayirli islerde istihdam ediyor,kimisini kötü islerde..ne mutlu hayirli islerde istihdam edilenlere.....

. Allahü tealaya emanet olunuz efendim.


Cuma gününü tebrik ederiz,müstecâb dualarinizi istirham ederiz efendim.


Ali zeki osmanagaoglu


Selam Sevgi ve Dua Ile

Allah (c.c.) razı olsun Hacı Ali kardeşim.

------------------------------------------------------------
"Ölmek değildir ömrümüzün en feci işi,
Müşkül budur ki ölmeden evvel ölür kişi."

merhaba kardesim allah razi olsun bildiklerimizle son nefes amil olmayi nasip, edsin sizden ibrahim as su tasiyan ve yilanin uflemesi karsisinda allahin onlara verdigi hikmetler var diye hatirimda ama ne oldugunu cikaramadim biliyosaniz hatirlatirmisiniz

ilk başta ki kıssa çok güzelmiş ve içeriğinde de olduğu gibi "UNUTMAZSAN, UNUTMAZLAR, BIRAKMAZSAN, BIRAKMAZLAR" unutmayanlardan oluruz inşallah ki unutulmayalım, bırakmayanlardan oluruz inşallah da bırakılmayalım. amin...
Allah razı olsun. güzel bir yazı....

YALNIZ, kafama takılan bir şey var;

"Allahü teala kullarini seçiyor,ona göre is veriyor.Kimisini hayirli islerde istihdam ediyor,kimisini kötü islerde..ne mutlu hayirli islerde istihdam edilenlere....." demişsiniz.

Hz. Alah bizlere iyilik ve kötülük yolunu vermiştir, bunu seçen bizleriz, yani Hz. Allah iyilik yaptırıp sevap vermez yada kötülük yaptırıp ta azap çektirmez. bizler iyiğili yaparız sevabına nail oluruz, kötülüğü yaparız azabına düçar oluruz.

yanlışmıyım? yoksa ben mi yanlış anlamışım? açıklık getirirseniz sevinirim :)

saygılarımla...


Hikayeler ve Kissalar

MollaCami.Com