Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


:=: Mümin Kardeşinizin Şeytanına Yardımcı Olmayın :=:

Mümin Kardeşinizin Şeytanına Yardımcı Olmayın

Bir zamanlar Şam ehlinden iktidar, mal mülk sahibi bir zat vardır. Bu adamın çok büyük bir kabahati, eksikliği vardır ki, bütün Şam halkının dilinde düşmüştür. Bu adam devamlı içki içen bir alkoliktir. Adamın bu halinden Ömer bin Abdulaziz Radıyallahu Anh'ın haberi olur. Ömer bin Abdülaziz Radıyallahu Anh adama bir mektup yazar, mektupta şunlar yazılıdır:

"Ömer bin Abdülaziz'den falanca zata…
Allah'ın selamı üzerine olsun. Kendisinden başka ilah olmayan Allah'a hamd olsun. O büyük hesap gününün sahibi ki, tövbeyi kabul eder, günahları bağışlar, azabı çok çetin olandır ve lütuf sahibidir."

Mektup adama ulaşır, adam mektubu okur ve "tövbeyi kabul eder, günahları bağışlar" kısmına gelir, içinde bir şeylerin hareket ettiğini hisseder. Mektubu tekrar tekrar okur ve ağlar, der ki:

"Rabbim beni uyardı." Hulusi kalb ile güzelce bir tövbe eder ve ağzına bir daha içki koymaz.

Bu haber Ömer bin Abdülaziz Radıyallahu Anh'a ulaşınca:

"Mümin kardeşinizin ayağı kayar, yanlış yola girerse ona yardım edin. Ona doğruyu söyleyin, tövbe etmesi için Allah'a dua edin. Sakın ha daha da sapıtması için şeytanına yardımcı olmayın."

Alıntı

Allah razi olsun kardeşim.günümüzde 'Bir kere söyledim beni dinlemez banane...''tarzında sırf sevmediği için uyarmayan insanlar var.Nitekim Peygamber Efendimiz İslamiyeti yayarken de kafirler onlara ne eziyet ne cefa göstermiş ,Efendimiz yine de yılmayıp onlara doğru yolu göstermek için çaba göstermiş ve onlar için dua etmiştir.Mevlam doğru yoldan ayırmasın yanlışın peşinden gidenlere de hidayet nasib etsin..
**MuhabbeT ÇukurlardA BirikmiŞ YağmuR DamlasI Değil kİ GüneŞ ÇıktığındA KurusuN,BeniM SizE OlaN MuhabbetiM DenizleR Misalİ BuhaR OluP Uçsa Da,YağmuR OluP Geri DöneR**

talebecikk kardeşim benim de aklıma "bana dokunmayan yılan bir yaşasın" sözü geldi okurken. Çok sık karşılaştığımız bir durum artık. İnsanlar uayrmak yardımcı olmak yerine bir kenara çekilip izlemesini oda yetmiyormuş gibi o kişi veya kişiler hakkında ileri geri konuşmayı meziyet zannetmekteler. Bir önyargıdır bir kibirdir gidiyor. Allah ım affeylesin inşallah. Bizler üzerimize düşen görevleri yerine getirebiliriz inşallah. Bir kişi de bir kişidir...

Göksultan kardeşim teşekkür ederim Allah razı olsun

hayırlı gecelr
güvercin

Amin kardeşlerim Allah (c.c) hepimizden razı olsun.
Birde birileri birilerine nasihatta bulundugun zaman , uyardıgı zaman oda kendi huyunu düzeltecegi yerde hemen karşılık olarak ikaz eden kişinin açıgını aramaya başlıyor. Rabbim bunlardan muhafaza etsin. Ve hayra çagıranlarla bir ömür geçirmeyi nasip eylesin.

" İçinizden İnsanları hayra çagıran , iyiligi emredip kötülükten sakındıran , bir topluluk bulunsun. İşte onlar kurtuluşa erenlerin ta kendileridir." (Ali İmran 104. Ayet)

------------------------------------------------------------
"Ey gönül gidenden ümidini kes
Kaçan bir hayale benziyor herkes
Sanki kulagıma gaipten bir ses
Buluşmalar kaldı mahşere diyor.."

emeğinize sağlık, allah razı olsun kardeşim..



Aşk da tıpkı ELİF gibidir, isminde gizlidir. Ama okunmaz, o olmadan da besmele sese gelmez, o herşeyin içindedir,hiçbirşeyde görülmez..

sa. güzel bi hikaye Allah razı olsun mevlam cümlemizi yolundan ayrılmayan kullarından eylesin inşaallah..

guzel ınsan s.a
derken yukarıdakı hıkayeden etkılenmememk mumkundegılkı sagol ALLAH RAZI OLSUN INS PAYLATIGIN ICIN aklıma gelen bır bır olayvardır bagıslayın sızlerde bılıyorsunuzdur ya padısahın bır oglu vardır bır turlu soze gelemz laf anlamz bananecı cınsınden .BABA bana karısma her koyun kendı bacagından asılır der bır gun padısah ogluna guzel bır ders vermke ıcın sarayın en guzel yerıne bır koyun kestırp agaca asar ıkıgun gectıkten sonra baslar kesılen koyun sagdan soldan koku gelmeye oglu duyar n eoluyor bu kokuda neyınnesı derken .Baba sı hanı oglum herkoyun kendı bacagından aslırdı hıc kımseye zarar veremzdı der oglu anlarkı babası kendııse gercek guzel bır ders verdıgını sonra bundan sonrakı hareeklerıne daha da dıkkat kesılır .SELAM VE DUAILE KALIN GUZEL INSAN VE GUZEL DOSTLARIM ..


Hikayeler ve Kissalar

MollaCami.Com