Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Beni yavas götürün

Beni yavas götürün

Hazret-i Aise'den radiyallahü anha,Nakledilir: Evimde idim ki tek ve tenha,Içeri,Resulullah tesrif etti bir yerden.
Saygi için,ayaga kalkiyordum ki hemen,(Kalkma!)deyip, oturdu gelip yanibasima.Sonra,koyup uyudu basini kucagima. Sakal-i serifinde saydim tam dokuz adet,Beyazlanmis kil vardi,mahzun oldum begayet.Düsündüm ki: Dünyadan giderse benden önce,Ümmeti,Peygambersiz kalacaktir böylece.

Aglayip,gözlerimden bosandi yaslar o gün.Düstü bir damlasi da,nur yüzüne Resul\'ün.O zaman Resulullah uyanarak uykudan,
Buyurdu:(Ya Aise, nedir seni aglatan?) Arz ettim düsüncemi, buyurdu:(Ya Aise!Hangi hal siddetlidir ölü olan kisiye?) Dedim ki:(Hanesinden götürüldügü hali,Cok üzüntülü olup, aglar bütün iyali.)Buyurdu:(Ya Aise,dogru, bu çok çetindir.
Bundan daha siddetli acaba hangisidir?) Dedim:

(Kabre konup da, üzeri örtülünce,Ameliyle basbasa kalir, herkes gidince.)Buyurdu:(Ya Aise, dogrudur söyledigin.
Bundan daha siddetli ne vardir meyyit için?)Sükut edip, edeple arz ettim ki hem dahi: Allah ve Resulullah bilirler daha iyi. Buyurdu: Ya Aise,daha da zoru vardir.Gasilin yikamaya basladigi zamandir. Parmagindan, yüzügü çikarip, baslar ise.

Elbisesi,rütbesi, çikarir ne var ise.O zaman çiplak görüp, ruh kendi bedenini,Bir üzüntü,pismanlik kaplar hemen kendini.O kederli haliyle eder ki öyle feryat,Insan ve cinden gayri isitir her mahlukat.Bu çiplak hali,ona,gelir ki öyle aci,Basucuna gelir ve der ki:(Ey yikayici! Yavas tut bedenimi,zira çok çekti zahmet.Dikkat et de,çekmesin daha fazla eziyet.)Tenesire gelince, der ki:(Ricam var benim.

Suyu sicak etme ki,incinmesin bedenim.)Kefene sarilirken, nida eder bir daha.Der ki:(Yakinlarimi göreyim son bir defa.Beni bu halde görüp,hiç feryat etmesinler.Onlar da,çünkü yarin ölürler birer birer.)Musallaya gelince, seslenir:(Ey iyalim! Bakin,ibret alin ki,böyledir iste halim.Ayrilik günü yoktur bunun gibi dünyada.
Elveda! kiyamette görüsürüz bir daha.) Namazi kilinip da, omuzlarda giderken,Der ki: (Yavas götürün,incinirim yoksa ben.)

Kabirde seslenir ki:(Ey dostlarim,simdi siz,Beni,bu issiz yerde birakip gidersiniz.Basbasa kalirim ki mezarda amelimle,Olmaz hiç ilgilenen bu kabirde benimle.)


Rizik hususunda endiseye düsmeyiniz! Insan, son rizkini da yemeden ölmez. Allahtan korkunuz, iyi ameller yapiniz! Helâli alip, harami terkediniz!

Hadîs-i serîf

Huzur Pinari

Selam Sevgi ve Dua Ile


Hikayeler ve Kissalar

MollaCami.Com