Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Bozuk Simit paralari ile cenneti satin almak!

Bozuk Simit paralari ile cenneti satin almak!

Gününüz güzel geçsin dilerim.Günaydin.Saygilarimla.

Bozuk Simit paralari ile cenneti satin almak! Günün son dersinin sonuna gelinmisti. Ögrenciler çikmak içinsabirsizlaniyordu.Defter ve kitaplarini çantalarina koydular.Zil çalarçalmaz,disari çikmak için hazirdilar.Yalniz,Ali hazirlanmamisti.Gecikmekiçin de elinden geleni yapiyordu.Nihayet zil çaldi.Ögrenciler bir andakapiya yöneldi.Ali, yerinden kalkmadi. Agir agir esyasini topladi.Biryandan göz ucuyla ögretmenine bakiyor, bir yandan da arkadaslarinin gitmesini bekliyordu.

Ögretmeni,onun bu halini fark etti:
-Hayrola Ali,dedi.Eve gitmeyecek misin?
Ali,son arkadasinin da çiktigini görünce cevap verdi:
Sizinle konusmak istiyordum ögretmenim.
- Peki,dedi ögretmeni. Ne söyleyeceksin bakalim?
- Ahmet arkadasimiz var ya…
- Evet,ne olmus Ahmet'e?
- Durumlari pek iyi degil galiba.Annesi,beslenme çantasina pekiyi seylerkoymuyor.
- Eee?
- Ona yardim etmek istiyorum.Ama benim yardim ettigimi bilirse üzülür.Günde bir simit parasi biriktirip her hafta size versem,siz de ona verseniz? Cebinden bir avuç bozuk para çikarip ögretmenin masasinin üzerine koydu.Nurhan Ögretmen, paraya dokunmadi. Sandalyesine oturup düsündü.Ali hakkindaki bilgilerini yokladi.Bildigi kadariyla ailesinin durumu pekiyi degildi.Bu çaliskan ve sevimli ögrencisi,ne kadar da iyi niyetli ve düsünceliydi.Zengin bir ailenin çocugu degildi.Buna ragmen yardim etmek istiyordu.Üstelik yardim ettiginin bilinmesini istemiyordu.
Nurhan Ögretmen:
- Dur bakalim Ali,dedi. Bildigim kadariyla sizin de maddî durumunuz pekiyi degil. Yanlis mi biliyorum?
- Dogru biliyorsunuz ögretmenim.Babam gündelikçi.Cogu zaman is bulamiyor.Ama ben de çalisiyor,para kazaniyorum.
- Nerede çalisiyorsun?
- Simit satiyorum.
Nurhan Ögretmen yine durup düsündü.Iyiligin bu kadarina ne demeliydi simdi? Bunun gerçeklesmesi zordu.Onu,bundan vazgeçirmek için bir çare bulmaliydi.Bunu yaparken, sevimli ögrencisini de kirmamaliydi. Onunla biraz daha konusursa,belki bir yolunu bulurdu.
Nurhan Ögretmen, Ali'ye dondu:
- Büyüyünce ne olmak istiyorsun,diye sordu.
- Cok zengin bir isadami…
- Niçin?
- Insanlara daha çok yardim etmek için…
- Güzel,dedi Nurhan Ögretmen. Bak simdi Ali, Ahmet'in ailesinin durumu pekiyi degil,bu dogru.Ama sizinki de bundan pek farkli degil.Istersen acele etme.Cok zengin oldugun zaman insanlara yardim edersin. Olmaz mi?
- Olmaz,dedi Ali.Simdi yapmaliyim.
— Neden olmaz?
— Üç sebepten dolayi olmaz.

Birincisi: Bu para zaten benim degil.Iyilik ettigim için Allah,beni insanlara sevimli gösteriyor.Insanlar da bundan etkileniyor,daha çok simit aliyorlar.Bu sayede gün boyu çalisanlardan bile fazla simit satiyorum.Hele mahallede Hasan Amca var,her gün iki simit alip güvercinlere veriyor.

Ikincisi: 'Agaç yas iken egilir.' deniliyor.Simdiden iyilik yapmayi ögrenmezsem büyüdügümde hiç yapamam.

Üçüncüsü ise daha önemli: Büyüdügüm zaman çok zengin bir isadami olmak istiyorum. Zamaninda yatirim yapmayanlar büyük isadami olamazlar.Nurhan Ögretmen, karsisinda büyük biri varmis gibi dinliyordu:
- Bu sonuncusunu pekiyi anlayamadim,dedi.
- Açiklayayim ögretmenim, dedi Ali.Simdi,çok zengin olmadigim için,ancak günde bir simit parasi kadar yardim edebiliyorum.Bundan fazlasini veremem.Allah, Cennet'i gücü kadar iyilik edene veriyor.Simdi gücüm bu olduguna göre,Cennet'in fiyati birkaç simit parasi kadardir.Eger zengin olmadan ölürsem birkaç simit parasiyla Cennet'e girebilirim.Bundan daha karli bir yatirim olur mu?

Nurhan Ögretmen'in gözleri dolmustu.Basini'Evet'anlaminda sallarken
Ali'yi evine yolladi.

Sinifa geri dönerken okulun bosaldigini fark etti.Esyalarini toplamak için masasina döndügünde Ali'nin biraktigi paralarin masa üstünde kaldigini fark etti.Sandalyesine gayri ihtiyari oturdu ve paralari eline aldi.Hiçbir para ona bu kadar kiymetli gelmemisti.Sanki elinde dünyanin en kiymetli incilerini,yakutlarini, elmaslarini tutuyordu.Hatta bu paralar onlardan bile kiymetliydi.Bu paralar,bu bozuk SIMIT paralari,Cenneti satin alabilecek paralardi.Sanki hiç birakmak istemeyen bir duygu ile simsiki kavradi bu bozuk simit paralarini.

Oturdugu yerden kalkamadi Nurhan Ögretmen.Içinin doldugunu,Tarif edilemeyen duygulara boguldugunu hissetti.Birden bosalan saganak yagmurlar gibi aglamaya basladi. Agladi… Agladi… Agladi.

Kendine geldiginde aksam olmustu.Yavas adimlarla siniftan çikip okuldan ayrilirken bekçi Sadik'Bozuk Simit paralari ile cenneti satin almak,Bozuk Simit paralari ile cenneti satin almak'diye Nurhan ögretmenin sayikladigini duydu. Bekçinin hayretler içinde,'Ne dediniz hocam?' demesini bile duymayan Nurhan ögretmen, bekçinin saskin bakislari altinda aksamin alaca karanligina karisivermisti

Hikayeyi begenmisseniz ve Ali'den utanmissaniz,maddi durumunuz iyi degilse bile,iki tane ekmek alip bölgenizdeki bir fakirin kapisina birakin.Bir okul önünde biraz bekleyip yirtik ayakkabisi olan bir çocuga ayakkabi alin.Maddi ihtiyaci olan bir akrabaniza yardim edin.Yeter ki bos durmayin! Ekmegi paylasmak ekmekten daha lezzetlidir.

Internet'ten Alinti

Selam Sevgi ve Dua Ile


Hayatin Icinden Islam

MollaCami.Com