Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Gülmeyi azalt , zira çok gülmek kalbi öldürür.

Bunu nasıl yapacağız ki!! Özelliklede gençseniz... Her an arkadaşların birisi espiri yapar, gülme kırızlerine girilir. (En azından biz öyleyiz). Çoğu zaman çenem ağrıyana kadar gülülüyorum.

Bu hadis-i şerife uygun hareket edememekten dolayı; canım sıkılıyor. Ne yapmalıyım?

Evvela; size tavsiyem ''Bu hadis benim canımı sıkıyor.'' ifadenizi düzeltmenizdir.
Eminim ki bu ifade ile maksadınız şu olsa gerektir:''Bu hadis-i şerife uygun hareket edememekten dolayı; canım sıkılıyor''
Ne var ki;zahiri cümleniz haşa hadisten sıkıldığınızı ifade ediyor????

Bu hadise ve daha pek çok hadise uygun hareket edemesekte;hepsine canımız feda olsun demeli ve tevbe ile istiğfarı bırakmamalıyız. Ölümü çok zikrediniz manasında da bir hadisi hatırlarsanız;tahmin ederim, çok gülmeniz azalabilir.Kabristanlara çok uğrayalım inşaallah!
Selam ve dua ile......

________________________________________________________________________
Yaz güze ve kışa yer vermesi ve gündüz akşama ve geceye değişmesi kat'iyetinde,gençlik dahi ihtiyarlığa ve ölüme değişecektir.

Allah razı olsun fark etmemişim. Düzelttim şimdi :)

Ölümü hatırlamak kısa bir süre insan ruhunu sukut ettiriyor. Yanlız okadar hareketli bir hayatım var ki sürekli bu hal üzere olamıyorum. Çogunlukla yaşıtlarımla beraber olduğumdan dolayı hiç mi hiç sakın bir tavırda bulunamıyorum. Sürekli gırgır şamata :) En ciddi konuda bile espiri çıkıveriyor.

Ewet learner kardeşim bende aynı durumdayım bunun için yolcu kardeşime katılıyorum rabıta-i mevt (ölümü hatırlamak) yapmak lazım........
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
"Kimseye etmem şikayet, ağlarım ben halime;
Titrerim mücrim gibi baktıkça istikbalime."


Serbest Kürsü

MollaCami.Com