Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


GÜZEL BİR DUA 

GÜZEL BİR DUA
Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla!

Alemlerin Rabbi olan Allah’a layıkıyla hamd ederiz.

Efendimiz, Rehberimiz, Resulümüz, Serverimiz olan Muhammed Mustafa (sav)’ya selat ve selam olsun.

Ya Rabbi!... Hakkın batıl, batılın da hak görüldüğü, hak ile batılın birbirine karıştığı, insanların hak diye batıla rağbet edip, batıl diye hakka tepki göstererek dışladığı bu zor ve sisli dönemde bize yardım et. Hakkı bize ve herkese göster.

Ya Rabbi!... Nefsin istek ve temennilerinin sonu olmadığını, insan onun peşinden bir adım yürüdü mü birkaç adım daha atmak zorunda kaldığını, hevasına bir yoldaşlık etti mi, pek çok temennisine de yoldaşlık etmeye mecbur olduğunu, nefsin isteklerine bir kapı araladık mı pek çok kapı daha aralayacağımızı nefse bir sefer itaat etmekle pek çok fesada düşeceğimizi, ta ki Allah göstermesin hak dergahından kovuluncaya kadar bunun devam edeceğini bize idrak ettir ve bizi hevâsına uyanlardan eyleme.

Ya Rabbi!... İç alemde zafer kazanılmadan meydan savaşında zafer kazanılamayacağını, eğer iç alemimizde hakkı yüceltmemişsek dış alemde küfre üstünlük sağlayamayacağımızı bize idrak ettir. Hem iç alemde hem de dış alemde zaferler nasib et.

Ya Rabbi!... Va’desi gelip takdir ettiğin zaman ölümün kaçınılmaz olduğunu, savaşla barışla yada insanın bulunduğu yerin güvenli olup olmaması ile ilgili olmadığını, evde oturmanın ölümü erteleyemeyeceği gibi Senin yolunda mücadele etmenin de ölümü yaklaştırmayacağını bize idrak ettir.

Ya rabbi!... Bu dinin hakimiyetinin sıkıntı, korku, zorluk, zindan, hicret ve şehadetten geçtiğini, Allah’ın rızasına ve cennete böyle ulaşıldığını, ahirete inanmayan düşmanlarımız bile da’vaları için bu sıkıntılara katlanırlarken, bizim gevşekliğimizin ancak iman eksikliğinden kaynaklandığını bize idrak ettir. İmanımızı arttır, ayaklarımızı sabit tut ve bize kaldıramayacağımız ağır yük yükleme. Geçemeyeceğimiz imtihanlarla bizi imtihan etme.

Ya Rabbi!... Bizi Mü’min kardeşlerimize karşı şefkatli merhametli ve tevazu sahibi; kafirlere karşı da şiddetli ve tavizsiz kıl.

Ya Rabbi!... Kardeşlerimizle bir bedenin uzuvları gibi olduğumuzu ve bedendeki bir uzvun rahatsızlanması ile diğerlerinin de rahatsızlandığını bize idrak ettir. Ve o bilinçle hareket etmeyi nasib et.

Ya Rabbi!... Başımıza gelen musibetlere üzüldüğümüz gibi kardeşlerimizin başına gelen musibetlere de üzülmeyi, kendimiz için sevindiğimiz her durumda kardeşimiz için de sevinmeyi nasib et.

Ya Rabbi!... Tüm insanlara ve kardeşlerimize karşı kalbimize sonsuz bir sevgi yerleştir. Ancak bu sevgi bizi adaletsizliğe ve sevdiğimizin hatasını görmemeye sevk etmesin.

Ya Rabbi! Bugün dünyanın dört bir yanında bölük pörçük olan Müslümanlara birlik beraberlik ve vahdeti nasip eyle. Zulme, küfre, ve emperyalistlere karşı Ümmeti yek vücut yaparak mücadele etmeyi nasip eyle.

Ya Rabbi!... Müslümanların topraklarını işgal ederek yer altı ve yerüstü kaynaklarını sömüren, bunun için her türlü mel’aneti işlemekten geri kalmayan zalimleri kahr-u perişan eyle.

Ya Rabbi!... Şüphesiz yerin ve göğün hazinelerinin sahibisin. Ğani, Rezzak olan ancak Sensin. Senin Resulünü ve ashabını davasından geri döndürmek için nasıl ekonomik boykot ve tecrit politikaları uygulandı ise bugünde Onun yolundan gidenlere aynı boykot ve tecrit politikaları uygulanmaktadır. Çocuk, kadın, yaşlı demeden taraftarların aç bırakılmaktadır. Resulünün üzerinden bu boykotu nasıl kaldırdın ve zalimlerin planının boşa çıkardın ise bugün de yardımını göndererek zalimlerin hile ve oyunlarını boşa çıkar. Ğani ve Rezzak sıfatınla bizleri rızıklandır.

Amin


Serbest Kürsü

MollaCami.Com