Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


İslamda Va'zın ve Öğüt Vermenin Önemi ve Sohbetler

İslam dininde va'z etmek ve öğüt vermek pek önemli bir görevdir, bir farz-ı kifayedir. Kürsülerde ve minberlerde insanlara öğüt kasdı ile söylenen sözler (hutbeler) sünnettir. Peygamberimizin yoludur. Din hükümlerine uygun olarak ihtiyaca göre tatlı ifadelerle yapılan konuşmalardan, verilen öğütlerden herkes faydalanır. Bunlar birer uyarmadır. Bu uyarmalar müminler için çok yararlıdır. (alıntı)
Bu zamanın insanlarınin sohbetten uzak kaldığını düşünüyorum. sohbet derken boş şeyleri konuşmak değil allah kelamı konuşmak. sohbet her alimin dediği gibi çok yararlı birşey en büyük yararıda imanı canlı tutması bu yüzden sohbetlere her insanın ihtiyacı var benimde var. sohbetlerden uzak kalmada en büyük etkeni arkadaş çevresi görüyorum arkadaşlar arasında genellikle hadi cafeye gidelim hadi kahveye gidelim derler ve sen onları kırmamak için gidersin maalesef durum böyle bu yüzden arkadaşlarımızı iyi seçip bizi cafeye değilde camiye çağıran arkadaş olmasına büyük dikkat etmeliyiz. bu yönden şanslıyım elhamdülillah selam ve dua ile.......

Evet arkadaşım çok haklısın.

Öncelikle biz arkadaşlarımızı camiye ve ilim meclislerine çağırmamız gerekki bizde arkadaşlarımızdan bunu bekleyelim.

Kardeşim Allah (c.c.) razı olsun çok güzel bir noktaya deginmişsin.
Zaten kardeşim Kişinin içinde o cevher varsa kendine kurtarır.. Bir laf vardır Birazcık argo ama sizlerin anlayışına sıgınarak yazıyorum.. "Hacı Hacı Mekke'de , Hoca Hoca Tekke'de , i... i... Dakkada bulurmuş.." Bu noktalı yere siz ne getirirseniz getirin artık. Yani kişi Camiye giderse arkadaşlarını orada bulur , cafeye kahveye giderse de orada bulur ve o minval üzere hayatı devam eder.
Tabi kazara buralara düşmüş insanlar yok mu!!!! Tabiki var. Onlarda elbette Rabbimin izniyle bir gün dogru yolu bulurlar.. Başta söyledigim gibi içinde birazcık imanı olan , İçinde birazcık maneviyatı olan Allahın izni ile Dogru yolu bulur.
Ne mutlu sen ve senin gibi olan Kardeşlerine ki Arkadaşlarınızı dogru seçmişsiniz.:)

" Arkadaşını Söyle , kim oldugunu ne oldugunu söyliyim!!!"
------------------------------------------------------------
" Ruhunu Kaybeden Cihanı Kazansa Ne Çıkar!!! "

allah razı olsun kardeşler bana katıldığınız için.....

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
"Ne kadar âlim olsan, herkes gibi beşersin,

Örnek insana uy ki, gönül bahçen yeşersin."


Serbest Kürsü

MollaCami.Com