Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Kullugu Sanat Edinmek

Insan kimi dost edindigini ,kimden yana oldugunu salim bir kafayla dusunmelidir.Nefisten yana ve onun sevgilisimiyim,yoksa Allah(cc) yana ve O nun yolundamiyim?Boy Bu nefsle bu cesetle nasil Allah u Teala (cc) nasil varilir ? Kullarin ibadeti taklittir.Allah cc bir kula mal mulk verir ,hacca gitmesini emr eder,ama kul hep bir bahane bulur erteler."Falan isimi halledeyim ondan sonra "demekle Allaha karsi cikmak,"Benim isime karisma "demek arasinda ne fark var ki bir yanda belli bir EMIRvardir bir diger yanda kulun bilerek veya bilmeyerek yaptigi bir isyan vardir .
Imam-i Gazali ks Ihaya da diyor ki;"Bazi kisiler hergun Kuran-i Kerim hatim ederler.Ama onun hukmune ,ilmine degil,LAFZINA HURNET EDERLER.Hatimden maksat Kuran ezberlemek ve hukmuyle amel etmek icindir,ama onlarin kulaklari ayetlerin ahvalini duymaz.Istwe bunlar hergun bitr hatim okumakla aldanmistir"
Tipki bunun gibi,hergun oruc tutar ama aldanmistir.Yil orucu tutar,ahvalinden haberdar olmaz.Dil giybet soyler,gozu zina eder,kalkani deler ve aksama bir suru hatalar ve gunahlarla iftar eder.Oructan maksat Allah cc ve O nun hukumlerine rivayettir.Keske bu tur insanlar Ramazan i serif orucunu tek tutabilselerde azalari gunah islemese .....
O halde kulluk bambaska bir sanat ve bu sanat VEYSEL KARANI gibi bir sanatcinin elinde ARS i titretiyor.Akli,gazap ve sehvetini yenip,secaat ve iffet sahibi oluncaAKL-I SELIM olur Ilminden sonra hikmet dogup irfan alinca,Iste o zaman akil selamet bulur.Akil,kalbin nuruyla nurlanirsa akil olur.
Dikkat ediniz,Allah once akli degil kalbi methettti.Once kalp selameti sonra akil selameti gelir.Aklin selameti IMANSIZ gelmez.
Su halde haldeKurani Azumusan in nimetlerini kazanmak,faydalanmak gerek.Bunun icin bir zahmete bir ucrete gerek yok.O"herkese acilmis NUR-U ILAHI bir kandildir.Gunesten beseriyet nasil faydalaniyors,bizimde zahmetsiz rizkimiz KURAN HUKUMLERINDEN ALMAMIZ GEREKIR

Alinti:Mehmet Ildirar

selamün aleyküm kardeşim,

çok zor soru olmuş, bu sorunun yanıtını ben veremiyorum..
ALLAH (c.c.) kalplerimizi bizden iyi bilir.
bildiğim birşey varki ALLAH' (c.c.) a kulluk etmek istiyorum ve diliyorumki:

"RAB(c.c.)'bim! Hz.Muhammed'(s.a.v.)in ümmetinin yüreğini, yüzünü ve yolunu sana döndür, bizleri hayırla ıslah eyle,içimizi dışımızı nurlandır, kalbimizden dünya sevgisini söküp al yalnızca aşkını yerleştir. bize veli kullarının himmetini nazarını duasını ve muhabbetini nasip eyleki resulünün (s.a.v.) rızasını,şefkatini şefeatini kazanalım.bizi resulünün (s.a.v.) yolunda yaşatki rızana kavuşabilelim :'( inşaALLAH!..."

RAB'(c.c.)bim! bize verdiğin herşey için sana şükürler olsun. benim sana yönelmeme vesile olan herkim varsa o kullarından razı ol. ve dertli kardeşlerimin derdine deva ver. RAB'(c.c.)bim her halimizde şükrü nasip eyle,ve öyle bir iman verki bu iman bizi hem dünyada hem can verirken hem de ahirette saadete kavuştursun.inşaALLAH!

Amin.


Serbest Kürsü

MollaCami.Com