Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Sakın adaleti elinden bırakma

Sultan ikinci Murad Han, oğlu şehzade mehmed'in yetişmesi için elinden gelen bütün gayreti sarf etmiştir.Şehzadeye bir çok nasihatlerde bulunmuştur.Bu nasihatlerin birinde oğluna şunları tembihlemiştir:

EY OĞUL!

Şunu iyice bilmelisin! Her hangi bir şeyin ,devamlı olarak kaba kuvvet, ve ezici güç sayesinde meydana gelmesiyle; akıl,tedbir,sabır ,ileri görüşlülük,imtihan ve uzun tecrübe neticesinde, meydana gelmesi arasındabüyük farklılık vardır. Birinci yol ,her zaman geçerli olmadığı gibi ,zararlarıda çokdur. Oğlum!Bir an bile olsa,sakın adaleti elinden bırakma .Çünki Allah(c.c) adildir. Bir bakıma,sen onun yer yüzündeki temsilcisisin. O, sana ,kendi arzusuyla bazı üstünlükler vermiş ve seni kullarının idaresine geçirmiştir.Eğer bütün bu nasihatlerimi tutarsan,Allahın emir ve arzusuyla bu dünyadan ayrıldığın zamanşübhesiz cennete layık bir insan olursun. Şunuda iyice bilmeni isterim:

Bu dünyada üç çeşit insan vardır;

Birincisi; akıl ve fikirleri yerinde ,geleceği az çok gören ve düşünendir.

İkincisi; yolların goğru olub olmadığını bilmekden uzak olan kimsedir.

Üçüncüsü; ne kendileri bir şeyden haberdardır ve nede yapılan ikazlara, nasihatlere kulak asarlar.

EY oğul;

Yüce Allah (c.c)eğer seni ilk sırada saydığım kimseler arasında yaratmışsa sevinirim.İlkinden deyilde ikincisi gibiysen ,sana yapılan nasihatlere kulak vermeni tavsiye ederim.sakın üçüncü kısıma dahil olmayasın.Onlar Allaha ve insanlara karşı iyi durumda deyildirler.

'

Allah razi olsun kardeşim



Hz Allah yolunda vefakâr,cefakâr,ivazsız,garazsız,hizmet edenlerden eylesin bizleri...

sizlerdende Allah razı olsun kardeşim....


Serbest Kürsü

MollaCami.Com