Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Profesyonel Orduya Reddiye - 3 ( Işık Paşa'ya Teşekkür )

Yok hayır bu reddiye olmayacak. Son söz ve teşekkür.

Silahlı Kuvvetlere yapılan beş para etmez saldırıların ne kadar ucuz ve avam olduğunu izah ettik ilk iki yazımızda. İnsanların istifadelerine sunduk inşallah.

Az evvel Işık Paşa'nın son kasetini dinledim internetten ve şu anda şu kayıtları yapan çeteye teşekkür edesim var. Bu son yazı ile hem seriyi bitirelim inşallah hem de -nacizane- bu seriyi Işık Paşa'ya ithaf etmiş olalım. Konuşmada görüldüğü gibi polisin askere karşı nasıl kullanılmaya çalışıldığı ve bunun ne kadar tatsız sonuçlar doğurduğu mevzularına artık değinmeyeceğim.

Seri boyunca katkıda bulunan arkadaşlara teşekkür ederim özellikle bir sitede bir arkadaşımızın Amerikan ordusunun dahi -baştan aşağı paralı olmasına karşın- kendisine profesyonel ordu olarak anmadığını "gönüllüler birliği"(an all-volunteer military) olarak lanse etmeye çalıştığını göstermesi güzeldi.

Evet;

İzahatların sonunda serinin ikinci yazısında ne demişiz:

"Profesyonel ordu yada polisin etkin kullanımı falan bu işleri bilen insanlar için gülüp geçilecek konulardır. Birşeyler yapıyormuş gibi gözükme amaçlıdır."

Işık Paşa ne denmiş:

"IRAK SINIRINA SİVİLLER BAKACAKMIŞ. NASIL BAKABİLİRLER Mİ? GÜLÜYORSUNUZ DEĞİL Mİ? BU KADAR SAÇMA ŞEYLERLE MÜCADELE EDİYORUZ. ŞAKA GİBİ."

Seri yazımız boyunca profesyonel yani paralı ordunun büyük bir fitnenin önemli bir parçası olduğunu izah ettik.

Ve Işık Paşa ne demiş:

"BİZ MİLLETİN ORDUSUYUZ. ONUN BUNUN PARALI ASKERİ DEĞİLİZ. BUNUDA HER ZAMAN GÖSTERMEK ZORUNDAYIZ BİZ MİLLETİN ORDUSUYUZ. BUNUNLA ÖVÜNÜYORUM. ONUN BUNUN PARALI ASKERİ ORDUSU BİMEMNESİ BİZ OLAMAYIZ. BİZ BUNUN İÇİN ASKER OLDUK. ONUN İÇİN BU GÖREVİ SEÇTİK. ONUN İÇİN FEDAKÂRLIĞA KATLANIYORUZ. BİZ MİLLETİN ORDUSUYUZ"

.


Serbest Kürsü

MollaCami.Com