Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Akp'lilerin 'İyi De Çözüm Ne' Deme Hakkı Var Mı?

Öncelikle açıkça şunu söyliyeyim ben Erbakan Hoca'nın ekolünü destekleyen birisiyim. Desteğim sabittir. -Ki hayatımda daha bir kere bile Refah yada Saadet partisi binasına bir vesileyle girmişliğim dahi yoktur.- Ne oy oranı ne başka birşeyle ilgilenmem. Bu konuda duruşum tavizsizdir.

Şimdi bu günlerde Akp'nin 8 yıldır yaptıklarının sonuçları alenen ortaya çıkmaya başlayıp bunları adım adım izah etmeye başladığımız da son derece pişkince şöyle bir ifade ile karşılaşıyorum:

"İyi de alternatifi ne" yada "İyi de çözüm ne"....

İyi de alternatif ne yada iyi de çözüm ne diyerek hesap vermekten kaçabileceğini falan zannediyorlar herhalde. Yada suçlarını günahlarını unutturabileceklerini zannediyorlar belki de. Öyle kolay değil o işler. Kendi şahsım adına söyliyeyim ben balık hafızalı değilim.

O zaman şimdi başa saralım ve en baştan gidelim.

Sene 2002'ydi, Erbakan Hoca Uğur Dündara çıkmıştı ve şunları söylemişti -hatırladığım kadarıyla-:

"... Bak, böyle boş programlarla hiçbirşey yapamazsın..."

"... Şu kadar borcun var, şu kadar paraya ihtiyacın var, sakın ha dış borç yapma, bunu milli kaynaklardan bulabilirsiniz, eğer anlayamazsanız gelin sorun..."

"... Yapamazsanız bütün kabahat sizdedir..."

Seneler geçti. Bir başka programa çıktı ve şunları söylemişti:

"...Türkiye'yi 80 milyar dolar borçla aldılar şu anda borç 580 milyar dolar..."

Daha bir başka programda, kendisine sorulan soru üzerine gerçekten inanamıyor ve şaşırmış bir halde, Akp'ye oy verecekler için:

"...İnsan kendini bile bile ateşe atar mı ya..." demişti.

Şimdi başlıyalım;

İÇ POLİTİKA:

- Bitmek üzere olan pkk, destekledikleri Irak işgali ile tekrardan uyanmış, ne Kürt'ün ne Türk'ün hiçbir şey anlamadığı "Kürt Açılımı"(?) ile pkk hiç görmediği itibarı görmüş, Habur kepazeliği ile şovunu yapmış, ve bugün öğrendiğimiz mit üzerinden yapılan görüşmelerle de resmen taraf olarak alınmıştır -ki bu görüşmede kepazelik o noktada ki- seçime kadar eylem yapılmasın istenmiş ve hakikaten pkk seçime kadar eylem yapmamış ve o şekilde seçime girildiği görülmüştür.

Ve şehit sayısının 0'a yaklaştığı, Kuzey Irak'taki sığınaklarının dağıtıldığı, TSK'nın Kuzey Irak'ta üsleri olduğu hali ile ülkeyi almış şu anda gelinen noktada Akp iktidarı süresince şehit sayısı 800'e dayanmıştır. Ve görülen odur ki bu şehitlerin tüm vebali ama hepsinin tek vebali Akp ve Akplilerin üzerindedir.

Daha detaylı izahatleri: Profesyonel Orduya Reddiye 1 - 2 - 3 serisinde izah ettik, sitede bulabilirsiniz.

- Silahlı Kuvvetlere yapılmaya çalışanları geçtim, devamlı olarak Emniyet üzerine oynayarak ve tarihinde olmadığı kadarıyla politize etmeye çalışıp insanların ülke güvenliği konusunda ciddi endişelere sürüklenmesine neden olmuşlardır ki, geldiklerinden beri yaptıkları tek şey hududu koruyan ordu ve şehir içi güvenliği sağlayan emniyeti bu kadar kendilerine malzeme yapmaktır. (Şu anda içeride neden tutulduğunu bilmeden bekleyen insanlardan bahsetmiyorum bile.)

- Çıkan kasetlerle siyaset hiç olmadığı kadarıyla yavan bir düzleme kaymıştır.

EKONOMİ:

- Türkiyenin dış borcu hakkında verileri daha önce yayınladık, imf'ye borç ödendi aldatmacasını izah ettik, Akp'nin Enflasyon oyunları yazısı ile de enflasynu nasıl düşük göstermeye çalıştıklarını saha önce detaylı bir şekilde yazdık.

- Tüm bu borçlar Türkiye'deki neredeyse bütün kitler satılıp oralardan paraların alındığı hali ile yapıldığını da söyledik.

- Cari açığın ulaştığı rakam, önünün alınamasını da defalarca söyledik.

- "Kağıt üzerinde" gösterilen büyüme rakamları ile insanların nasıl kandırıldığını da birçok sitede bulabilirsiniz.

DIŞ POLİTİKA:

- Irak işgalinde açılan hava ve deniz limalanrı ile Irak işgali fiilen desteklenmişti.(ki sadece bu bile benim için yeterlidir)

- Nato ile Libyaya gidilmiştir

- Füze kalkanları Türkiye'ye gelmesi kabul edilmiştir.

- Ve nato ile imzalana bir dolu protokol anlaşması.

Dış politika hakkında daha yazmayacağım artık herşey açıkça görülüyor zaten.

Dış politikanın bu halde oluşu aslında ekonominin "sıcak para ekonomisi" denen ucube ile dışarı bağlanmasının bir sonucudur.

Daha bir sürü şey var. Hes'le talan edilen ormanlar, sit alanlarının sıfırlanması, iyice ayyuka çıkmış yolsuzluklar, usulsüzlükler vs. vs. vs...

Bunların olacağı yıllar evvelinde söylenmişti ve bu sürece doğru gittiğimiz konusunda defalarca uyarmıştı insanlar. Şimdi teker teker sonuçlarını alıyoruz ve almaya devam edeceğiz.

Bunu biraz endişeli söylüyorum belki de bunlar güzel günlerimiz.

Ana konumuz şu ki;

Sen artık, "tamam kabul dediklerin ama iyi de alternatif ne" yada "iyi de çözüm ne " diye birşey söyleyemezsin. Hesaptan da kaçamazsın. Unut onu.

Bu şey gibi, annenin devamlı çocuğu evde top oynamaması konusunda uyarması ve çocuğun dinlemeyip vazoyu kırdıktan sonra çıkıp, "iyi de çözüm neydi" demesi gibi.

Yada Akp'ye oy verenler, belki de tüm veballerinin kendilerine de yazıldığını farkedip, vicdanlarını kandırmak için "kötünün iyisi" diyorlarmış.

Kötünün iyisi değil, kötünün kötüsü.

Yahu hangi siyasi parti birşey yapsa onu sorgulayabileceğin birşey var;

Saadet için dersin ki "müslümanlık bu mu"

MHP için dersin ki "vatanını milletini sevmek bu mu"

Chp için dersin ki "aydın olmak, Atatürkçü olmak bu mu"

Yahu bunlar için hiçbir şey diyemiyorsun. O kadar günlük, geçici, hiçbir geleceği olmayan bir hal ki,

Bir gün natoyu destekliyor, öteki gün -sözde- İsrail'e kafa tutuyor,

Bir gün diyalogçu, öteki gün mezhepçi,

Bir gün öyle bir gün böyle...

Şimdi bu haldeyken hiç kimse ama hiç kimse çıkıp da utanmadan, "iyi de çözüm ne" diyemez. Artık o aşama aşılmıştır. Çözümler zamanında söylendi hiçbrisi dinlenmedi.

Bundan sonra aşama yapılanların hesabının verilme zamanı.

Bilginize


Serbest Kürsü

MollaCami.Com