Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Human Papilloma Virus - Genital Siğiller

Human Papilloma Virus

Bu makalemde çok da sevimli olmadığını düşündüğüm bir virüs türü olan Human Papilloma Virus hakkında birkaç satır karalamak, bilgilendirmek ve tıp dilinde çözümü bulunamayan bu siğil sorununun doğal çözümünü sana ifade etmek istiyorum.

Genital siğiller olarak adlandırılan virüs, toplumumuzda her 8 kişiden 1’inde bulunuyor ve genital bölgede oluşan enfeksiyon-enfeksiyonlar sonucu gelişen, görünümü brokoli , karnabaharı andıran kitlere verilen isimdir.

HPV nedir ?

Genital bölgede bulunan, mukozalarda enfeksiyon yapan, kondilom adı verilen Karnabahar görünümüne sahip olan HPV isimli virüs siğil adını alıyor. Doğal yoldan tümör oluşturma yetisine sahip olan “ TEK VİRÜS ” olduğu biliniyor.

Human Papilloma Virus Nasıl Bulaşıyor ?

Vajina, penis mukozolarının bulunduğu bölgelerde aynı zamanda anüs bölgesinin nemli olması virüsün yayılmasına en büyük etken.

Genital siğiller olarak adlandırılan virüs türü , çok eşliliği tercik eden bayan ve erkeklerde cinsel yolla bulaşıyor. Virüsü alan kişinin çok eşlilik tercihi , cinsel yolla “ TAŞIYICI ” durumunda olması , potansiyel hasta adaylarını arayan taşıyıcı olması anlamına geliyor.

Hastanın eşi yada kendinde bulunmasının tespitinden sonra hemen üremenin artmaması ve yavaşlaması için önlem alınması gerekiyor.

HPV Nerelere, Ne şekilde Konumlanıyor ?

Genital bölge, çevresi, aynı zamanda bayanlarda rahmin içi, erkeklerde penis çevresi ve türevi bölgelerde, birde hem erkek – hem de bayanların anüs bölgesinde yoğun olarak bulunuyor.

Uzmanların yaptığı açıklama, resmi beyanlar ve resimlerde işaret ettikleri bölgelere göre boyutları toplu iğnenin başı kadar büyüklükte olmaya başlıyor, çapı 20cm ‘e kadar büyüyor. Belirli boyutlara göre acı vermediği gözlemlense de , virüs’ün büyüklüğüne göre acı ve sıkıntı verici olduğu hastalar tarafından ifade edilmiş.


Siğil çeşitlerini ve örnekleri incelemek için buraya göz atın !
tinyurl.com/ces8v3g


Virüsün Bulaştığı Nasıl Anlaşılıyor ?

Cinsel ilişkiyle geçen zaman aralıklarının ardından 2-6 aylık süreleri takiben penis, vajina, anüs bölgelerinde siğiller görülmeye başlıyor. Üreme hızı ve Siğillerin büyüklüğü acı oranlarını belirliyor.

Erkeklerde belirgin olarak gözle görülse bile , bayan hasta adaylarında durum biraz daha farklılık gösteriyor. Kolposkopi ( büyüteç ) yöntemi ile dış vajina ve çevresinde bulunan kitleler çok daha belirgin olarak görülüyor ve gözlemlenebiliyor.

%68’lik oranlarda Bayanların vajina ve anüs bölgeleri arasında brokoli yada karnabaharı andıran kitle ( siğillerin ) bulunduğu yapılan resmi açıklamalar arasında. Duruma göre paralel olarak bazı hastalarda vajinanın içini doldurduğu da ifade ediliyor.

Oral ( ağız yolu ile yapılan cinsel birleşme (genital sex) ) yollarla yapılan cinsel birleşmeler sonucunda , ağız mukozasında ( vücudumuzun içinde bulunan kanal ve boşlukları döşeyen-kaplayan zar tabakasına deniyor. ) , organ bozuklukları yada “ organ hasarları ” meydana geliyor.

Erkeklerden bayanlara çok daha çabuk ve hızlı bir şekilde geçmekte olduğu ve anlık bir temasın olması dahi virüsün bir başka “ TAŞIYICI ADAYINA ” bulaşmasına neden oluyor.


Human Papilloma Virus Yarattığı Sağlık Sorunları Neler ?

Virüs çok ciddi risk faktörü yarattığı gibi , ciddi sağlık sorunlarına neden olurken, Serviks kanseri olarak adlandırılan rahim ağzı kanserine de ön ayak olmakta. Aynı zamanda KANSER YAPICI OLARAK ADLANDIRILAN “ ONKOJEN ” Rahim ağzı kanserine yakalanma yüzdenizi de hızlandırıyor.

Virüs’ün belli başlı 4 büyük evresi olduğunu ve çok tehlikeli evrelerinin bulunduğu , doğurduğu sonuçların hiç de hoş olmadığını belirtmeme gerek yok sanıyorum.

Serviks kanserinin yanı sıra , Larinks kanseriyle de ismini duyurduğu bazı kaynaklarca ifade ediliyor.


HPV ‘nin Doğuma Etkileri Nasıl Oluyor ?

Az önce de ifade ettiğim , doğumdan önce tespit edilmesi anne ve bebeğin sağlık durumu, gelişimi için çok önemli oluyormuş ( Neden oluyormuş? Çünkü anne olabilme yetisine sahip olmayan bir erkek olduğumu düşünürseniz cevap basit. Üreme organım yok ) .

Anne rahminde bulunan siğiller mevcut bölgeyi dolduruyor. Durumun anne adayı için sağlıklı olmadığı gibi , doğum anında bebeğe virüsün bulaşması , bebeğin “ SES TELLERİNDE ÇOK CİDDİ HASARLAR MEYDANA GETİYORMUŞ.”

Birde bebeğin yaşayacağı günlerde taşıyıcı olacağı düşünülürse , durumun bebek için bakıma ömründen yemek anlamına geliyor.



Human Papilloma Virus Nasıl Tedavi Ediliyor ?

Tıp dünyası tarafından “ KESİN BİR ÇÖZÜMÜ OLMAMADIĞI ” GERÇEĞİNİ virüsü taşıyan herkes biliyor. Yani virüsü bedeninde taşıyan tüm hastalar bunla yaşamak zorunda bırakılıyor.

Tıp aleminde “ YAKMA ” olarak adlandırılan sevimsiz işleme maruz bırakılan bir çok hastanın virüsün “ BİR BAŞKA BÖLGEDE BOY GÖSTERDİĞİ AÇIKLAMALARI ” “ YAKMA ” eyleminin çokda doğru olmadığını kanıtlar helde.

Yakılan siğillerin yani virüslerin o bölge de tekrar çıkmasa bile bir başka bölgede tekrar “ SİNSİ ” BİR ŞEKİLDE çıkmak üzere “ GİZLENDİĞİ ” de ifade ediliyor.


HPV’nin Tedavisi İçin Toplum Olarak Nasıl Yollar İzleniyor?

Halk arasında incir sütü, sütleğen tedavisi olarak adlandırılan ilkel yöntemlerle başlayan serüven ;

Söğüt yaprağı kürü ve türevleri ,
Sarımsak ,soğan sürülmesi ve kürlerinin uygulanması ,
Tütün yaprağının kurutulması ve üzerine basıması ,
Vb işlemlerin türevleriyle devam ediyor.

Yukarıda saydığım ilkel ve siğillerin üremesine neden olan yöntemlerin uygulanması son derece tehlikeli ve yanlıştır.

Kulaktan duyma yöntemleri kullanmak ne tıp adamları , nede akıllı mantıklı davranan insanlar tarafından hiç de doğru olmasa gerek.


HPV ’nin Kesin Tedavisi Nedir ?

Az önce de söylediğim gibi Tıp literatüründe “ KESİN TEDAVİSİ OLMAYAN ” HPV ‘yi uzunca bir zamandır araştıran bir grubun aldığı kesin sonuç Tüm Hastalara umut oldu gibi görüyorum.

Yapılan araştırma ve farklı siğil türleri ve boyutları üzerinde alınan başarılı sonuçların ardından hastalardan gelen yorum ve sonuçları birazdan altta görebilirsin.

Sadece genital bölgelerde bulunan siğillere sahip olan “ TAŞIYICILARA DEĞİL ”, el, ayak, parmak arası, parmak üzeri, tırnak kenarları, dudak kenarları, dudak çevresi, ağız içi, penis , penis çevresi-üzeri ve anüs bölgesi için uygulanan farklı yöntemlerle çok başarılı sonuçlar alınmış.

“ HER SİĞİL BÖLGESİ İÇİN FARKLI BİR UYGULAMA ” yapılıp, her bölge için ayrı ayrı çok başarılı “ KESİN ” sonuç alınmış.

Sende şayet kendine yada çevrende bulunan aile meclisi üyene yada çevrende Siğilleri bulunan bir dostuna destek sağlamak istiyorsan yöntemi incelemeni öneriyorum.



Hepinize sağlıklı günler.

Unutmayın !
Sağlık Şakaya Gelmez !
İlgili kelimeler : Human Papilloma Virus

siğiller hakkındaki bilgi için teşekkür ederiz.

Doktor tedavisi ne yazıkki bir çok yerde siğiller için yetmemekte. Siğil okuyan ve siğil duasını bilen kişilerden de yardım istemek gerekir


Serbest Kürsü

MollaCami.Com