Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


ÜMMET-İ MUHAMMED’İN TEVBESİ

Ümmeti Muhammedin Tevbesi

Hz. Adem A.S. Allahü Tealaya bir defa isyan etmesine rağmen Rabbimiz onun tevbesini ikiyüz sene ağlamasıyla kabul etti. Fakat Ümmet-i Muhammed’den olan bir kimse bir defa hakiki manada özür dilemesi ve tevbe etmesiyle 70 yıllık(Yaklaşık bir insanın ömrü) isyanını affediyor. Mekan ve zaman da önemli değil.

H. Ş. “Kim istiğfara devam ederse, Allahü Teala onun her kederine bir rahatlık, her sıkıntısına bir genişlik, her darlığa bir çıkış kılar ve onu ummadığı yerden rızıklandırır.”

H. Ş. “Alahım! Senden yardım diler, senden hidayet ister, sana istiğfar eder, sana tevbe eder, sana iman eder, sana tevekkül eder ve seni her türlü hayırla överiz. Sana Şükrederiz, nankörlük etmeyiz. Ve sana isyan edeni terk eder ondan uzaklaşırız.”

H.Ş. “Allahım! İşlediğim kusurların şerrinden sana sığınırım, bana ihsan ettiğin nimetini sana itiraf ederim, günahımı da itiraf ederim. Beni bağışla, çünkü senden başka hiç kimse günah bağışlayamaz.”

“Günahtan sakınmak, tövbe ile uğraşmaktan iyidir.” Hz. Ömer (R.A)

Hadisi Kudsiler
(Hadisi Kudsi manası Allah’dan lafzı Peygamberimizdendir.)

H. K. “ Ey Ademoğlu! Sen bana ümitli olduğun halde her ne zaman dua etmiş olsan günahını mağfiret ederim. Ey Ademoğlu! Senin günahların semadaki bulutlara ulaşsa da benden mağfiret dilesen, mağfiret ederim. Ey Ademoğlu! (Bana şirk koşmadıkça sen) yeryüzünü dolduracak kadar günahlarla bana gelmiş olsan, seni yeryüzü dolusu mağfiretle karşılarım.”

H. K. “İzzet ve Celalime yemin ederim ki, mağfiret etmeyi murad ettiğim kulumu, rızkında darlık ve vücudunda hastalıkla mübtela eder; boynundaki bil cümle hata ve günahlarını almadıkça dünyadan çıkarmam.”

H. K. “Verdiğim kazaya razı olmayan, bela ve musibetlere sabretmeyen kendisine benden başka rab arasın.”

H. K. “Mü’min bir kuluma bela verdiğimde, kendisini ziyarete gelenlere benden şikayet etmezse, onu uğradığı beladan kurtarırım. Sonra eti ve kanı yerine evvelkinden hayırlı et ve kan veririm. Ondan sonra o kimse yenilenmiş olarak amele başlar.”

H. K. “ Mümin kuluma bela verdiğim halde bana hamd eder ve uğradığı belaya sabrederse, anasından doğduğu gibi günah ve hatalardan temizlenmiş olarak yatağından kalkar.
Ve Allahü Teala Hafaza Meleklerine buyurir ki;

- Şu kulumu belaya uğratıp ibadetinden alıkoydum. O kulum sıhhatli iken yazdığınız ecir ve sevabı kendisi için şimdi de yazınız!....”


Hadis ve Sünnet

MollaCami.Com