Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


hergün bir hadis yazalım

Resulullah (sav) buyurdular ki: "Eğer siz hiç günah işlemeseydiniz, Allah Teala hazretleri sizi helak eder ve yerinize, günah işleyecek (fakat tevbeleri sebebiyle) mağfiret edeceği kimseler yaratırdı."

Resulullah (sav) buyurdular ki: "Nefsim kudret elinde olan Zat'a yemin ederim ki, eğer siz hiç günah istemeseniz, Allah sizi toptan helak eder; günah işleyen, arkadan da istiğfar eden bir kavim yaratır ve onları mağfiret ederdi." [Rezin şu ziyadede bulundu: "Resulullah (sav) buyurdu ki: "Nefsim elinde bulunan Zat-ı Zülcelal'e yemin olsun ki, günah işlemediğiniz takdirde ondan daha büyük olan ucb'e düşeceğinizden korkarım." [Bu rivayet, Münziri'nin et-Terğib ve't-Terhib'inde kaydedilmiştir (4.20)]

Resulullah (sav) buyurdular ki: "Allah Teala Hazretleri diyor ki: "Ey Ademoğlu! Sen bana dua edip, (affımı) ümid ettikçe ben senden her ne sadır olsa, aldırmam, ben seni affederim. Ey Ademoğlu! Senin günahın semanın bulutları kadar bile olsa, sonra bana dönüp istiğfar etsen, çok oluşuna bakmam, seni affederim. Ey Ademoğlu! Bana arz doluşu hata ile gelsen, sonunda hiç bir şirk koşmaksızın bana kavuşursan, seni arz doluşu mağfiretimle karşılarım."


HER GÜN BİR HADİS YAZALIM

Resulullah (sav) buyurdular: '' recep ayında istiğfarı çoğaltınız, zira onun (recep) her anında Allah için cehennemden azad etmek vardır. Cennette öyle şehirler vardır ki, ancak recep ayında oruç tutanlar girecektir.''

Mertozener kardeşim ne güzel düşünmüşsünüz.Ben kendi hesabıma iki hadis öğrenmiş ol
oldum.Allah razı olsun.Selam ve dua ile...

Şu beş şeyi bir gün içinde yapan cennet ehli olur:
1- Hasta ziyaret etmek.
2- Cenazede bulunmak.
3- Cuma günü oruçlu olmak.
4- Cuma namazına gitmek.
5- Sadaka vermek.

Ebu Saîd Hudrî (r.a.)
Allah Resulü'nün (a.s.) şöyle buyurduğunu bildirmiştir: "Şüphesiz ki sizler, kendinizden önce gelen milletlerin yoluna karışı karışına, arşını arşınına muhakkak uyacaksınız. O kadar ki şayet onlar bir kelerin deliğine girseler, siz de muhakkak onların arkasından gideceksiniz." Biz: Ey Allah'ın Resulü! bunlar Yahudilerle Hristiyanlar mıdır? diye sorduk. Allah Resulü: "Başka kim olacak" buyurdu.
Sahih-i Müslim'deki hadis numarası: 4822
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
NOT :
BELİRLENEN HADİSİ ŞERİF ÜYELERE E POSTA OLARAK GÖNDERİLSE DAHA GÜZEL OLUR

Sizden biri bir hadis yazdığında, onu senedi ile birlikte yazınız. Eğer o hadis doğru ise, ecirde o ravi ile ortak olursunuz. Eğer yanlış ise, onun vebali isnad edilen ravinin üzerine olur (hazreti ali r.a.)ramuz el-hadis


Arkadaşlar hadis-i şerif yazarken lütfen kaynağınıda belirtirseniz
dahada müstefid olacağız

...Kulum Bana kendisine farz kıldığım şeylerden daha sevimli bir amel ve ibadet ile yaklaşamamıştır. Kulum Bana nafile ibadetlerle de devamlı olarak yaklaşır. Sonunda Ben de onu severim. Bir kere de kulumu sevdim mi, artık Ben onun işiten kulağı, gören gözü, tutan eli ve yürüyen ayağı olurum. Artık o kulum Ben'den bir şey isterse istediğini veririm, Bana sığınırsa onu korurum. (Buhari,Tevhid 15)

''bu din (islam) garip oldu (geldi), garip olacak(gidecek)..'' H.Ş.

--------------------------------------------------------------------------------------------------
“..zaman bizi haklı çıkartacak..ama keşke keşke haklı cıkartmasa.."

Sizin en hayırlılarınız, hanımlarına karşı en iyi davrananlarınızdır. H:Ş
Tirmizi, 11; İbn Mace, Nikah, 50

Allah c.c hepinizden ve cümle ümmeti muhamedden razı ve memnun olsun. Amin herkes günde bir hadis yazarsa bilmediklerimi öğrenmiş oluruz dimi. Allah c.c emanet olun s.a

iman demek, namaz demektir. kim ki namaz için kalbini boşaltır ve o namazı itina ile, vaktine ve sünnetine dikkat ederek muhafaza ederse,işte o mü'mindir.

HZ. Ebu Said R.A

Sevdiğin kişiyi ölçülü sev. yoksa bir gün gelir o insan gözünde sevimsizleşir de önceki aşırı muhabbetinden dolayı elemin iyice ziyadeleşir. kızdığın kimseye karşı da ölçülü ol ve nefret hissinin önünü kes . aksi halde, gün döner de o şahıs dostun oluverirse evvelki öfkeli tavırlarının mahcubiyeti seni çok üzer .

HZ.Ebu hureyye R.anh

su nasıl ateşi söndürüyorsa sadaka da hataları öyle siler süpürür.

kab bin ucre r.anh

Ya ilim öğreten, ya ilim öğrenen, ya dinleyen veya bunları seven ol. sakın beşincisi olma ! yoksa helak olursun
keşifül hafa 1437

eğer dünyanın cenabı hakkın yanında bir sinek kanadı kadar değeri olsaydı, kafire ondan bir yudum su bile içirmezdi.
tırmızi zuhd 13


Hadis ve Sünnet

MollaCami.Com