Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Hak Din Tabiri

Denir ki;aslı bozulmuş ilahi dinler;yahudilik, hristiyanlık..............Haşa! Böyle ilahi dinler yok ki; aslı bozulsun!
Yahudilik ve Hristiyanlık haşa! sümme haşa! ilahi dinler değillerdir.

Din yalnız ve yalnız İslamiyettir.Hz.Adem(as)den Hz.Muhammed(asm)'a kadar gönderilen din İSLAMİYETTİR.İsa(as)'a tabi müminlerde müslümandılar tek fark İsa(a.s.)'a gönderilen şeriatla amel ediyorlardı.
Dolayısı ile;ne olursa olsun Hristiyanlık ve Yahudilik hak din diye vasıflanamaz.Diğer bir tabirle; Yahudiler ve Hristiyanlar Peygamberlerinin getirmiş oldukları İslam dinini dinlemedikleri ve ahbar ve ruhbanlarını dinleyerek yahudileştiler ve hristiyanlaştılar.
Hz. Musa ve Hz. İsa’ya (A.S.) hakiki manada iman edenler Müslümanlardır. Yahudi ve Hıristiyanlar Hz. Musa ve Hz. İsa’ya (A.S.) iman etmiyorlar, belki onlara iftira ederek ahbar ve ruhbanlarına iman ediyorlar. Yahudi ve Hıristiyanlar mü’min değil, Hz. Musa ve Hz. İsa’ın (A.S.) düşmanları olan kafirlerdir.


.اتَّخَذُواْ أَحْبَارَهُمْ وَرُهْبَانَهُمْ أَرْبَابًا مِّن دُونِ اللّهِ وَالْمَسِيحَ ابْنَ مَرْيَمَ وَمَا أُمِرُواْ إِلاَّ لِيَعْبُدُواْ إِلَـهًا وَاحِدًا لاَّ إِلَـهَ إِلاَّ هُوَ سُبْحَانَهُ عَمَّا يُشْرِكُونَ

Meali: Onlar ahbarlarını (yahudi alimlerini) ve ruhbanlarını (hristiyan alimlerini) Allah’tan gayrı rabler ittihaz ettiler. Keza Meryem oğlu Mesih’i de rab ittihaz ettiler. Halbuki tek bir ilah olan ve ondan gayrı ilah olmayan Allah’a ibadet etmekle emredilmiştiler. Allah onların bu şirk koşmalarından münezzeh ve alidir.
(Beyzavi-İbni Abbas-Tevbe-31)

Bu ayetin manası hakkında şöyle bir rivayet var ki; İmam Ahmed ve Tirmizi ve İbn-i Cerir-i Taberi Ady Bin Hatem’den rivayet ettiler ki, “Ady Bin Hatem Resulullah’ın daveti ona ulaştığında Şam’a kaçtı. O cahiliye döneminde hıristiyan olmuştu. Kız kardeşi ve kavminden bir cemaat orada kaldılar. Sonra Resullah (A.S.M.) kızkardeşine ihsanda bulundu. Kızkardeşi ona geldi ve onu İslam’a terğib etti. Resulullah (A.S.M.) hicret ettiğinde Ady de Medine’ye geldi. O kavmi olan Tayy içinde reisti ve babası kerem ile meşhur Hatem-i Tai idi. İnsanlar onun gelişini haber verdiler ve o Resulullah’ın yanına boynunda gümüşten bir haç olduğu halde girdi. Resulullah (A.S.M.) o sırada اتَّخَذُواْ أَحْبَارَهُم وَرُهْبَانَهُمْ أَرْبَابًا مِّن دُونِ اللّهِ ayetini okuyordu. Ady diyor ki: Ben dedim, onlar ahbar ve ruhbanlarına ibadet etmiyorlar. Resulullah dedi, evet ibadet ediyorlar. Çünkü o ahbar ve ruhban haramı helal ve helali haram ediyorlar. Onlar da bunlara ittiba ediyorlar. İşte onların bunlara ibadetleri budur. Ve Resulullah dedi: Ey Ady! Ne dersin, Allah-u Ekber demenin sana ne zararı var. Allah’tan daha büyük bir şey bilirmisin, sana ne zarar verir. La ilahe illallah demek sana zarar verir mi? Allah’tan gayrı ilah bilirmisin? Sonra onun islamı için dua etti. O da müslüman oldu. Ve hak şehadetle şehadet etti. Dedi ki: Ben Resulullah’ın yüzünü müjdeli gördüm. Sonra Resulullah dedi ki: Yahudiler mağdubun aleyhim’dir. Ve nasara dallun’dur.” (Yani, [

اهدِنَــــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ

Ayetindeki “mağdub-u aleyhim” den murad yahudiler ve “dallin” den murad ise hristiyanlardır. Allah-u Teala, her günde beş vakit namazda yahudi ve hristiyanlar gibi olmamamız için dua etmemizi emrettiği halde nasıl onlarla dost olabiliriz ve aramızda nasıl hoşgörü olabilir?


Diğer Din ve İnançlar

MollaCami.Com