Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


BES HADIS-I SERIF

BES HADIS-I SERIF

1.
Dunyada Alah(azze ve celleile(onun taati ile)mesgul olanlar,ahirette de Allah'la mesgul olanlardir.Dunyada kendi nefisleri ile mesgul olanlar,ahirette de kendi nefisleriyle mesgul olanladir.
Ravi: Hz. Ebu Hureyre (r.a.)

2.
Ehli Cennet oyle bir kimsedir ki; Allah onun iki kulagini insanlarin kendisini hayirli senasi ile doldurur.Ve o da onu duyar.Ehli Cehennem ise oyle bir kimsedir ki,Allah onun iki kulagini insanlarin kendisini serli olarak zikirleri ile doldurur ve o da bunu duyar.
Ravi: Hz. Ibni Abbas (r.anhuma)

3.
Cehennem ehlinin en hafif azap goreni,ayaginda beynini kaynatan atesten iki nalin olan bir adamdir.Cehennem ehlinin bazilari topuguna kadar atese girmis olarak azab gorur. Bazisi ise dizlerine kadar ateste olarak azab gorur.Bazisi da gogsune kadar ateste olarak azab gorur.Bir kismi ise tamamen atese batmis olarak azab gorur.
Ravi: Hz. Ebu Said (r.a.)

4.
Allah Teala Hz.Musa(a.s.)'a:"Ey Musa evinde seninle beraber oturmami istermisin?" diye vahyetti.O hemen secdeye kapandi. Sonra:"Ey Rabbim,evimde benimle nasil kalirsin?" dedi. Allah Teala:"Ey Musa,sen bilmezmisin ki,Ben,Beni zikredenin yaninda olurum.Ve kulum Beni nerede ve ne zaman ararsa bulur" buyurdu.
Ravi: Hz. Cabir (r.a.)

5.
Allah Teala Hz.Adem(a.s.)'a vahyedip buyurdu ki:"Ey Adem, basina bir is gelmeden once su beyti haccet." Adem(a.s.): "Ya Rabbi,basima gelecek is nedir?" dedi.Buyurdu ki: "Sordugun o sey olumdur."Adem(a.s.): "Olum nedir?" dedi. Buyurdu ki: "Sen onu tadacaksin."
Ravi: Hz. Enes (r.a.)
Kaynak: "Ramuz El E-Hadis" Kitabidir.
Kitabin Yazari: Zaif Ahmet Ziyauddin Gumushanevi

Selam Sevgi ve Dua Ile

Allah razı olsun kardeşim


Hadis ve Sünnet

MollaCami.Com