Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Resulullahin bazi tedavi usulleri

Resulullahin bazi tedavi usulleri [hz.peygamberin hayati]

Resul efendimiz, hastalandiginda tedavi olur bu maksatla bilinen ilaçlari
kullanir,kullanilmasini da tavsiye ederdi. Fahr-i alem efendimiz bazen basagirisi olup bir gün iki gün devam ederdi.Peygamber efendimiz,ölüm hastaliginda mübarek basi siddetli agrimisti:" Vay basim!" buyurmustu.

Efendimiz, basi agridiginda basini baglardi. Hutbe okumaya basi sarili olarak çikardi.Ibn-i Abbas hazretlerinden bildirdigine göre,Fahr-i alem efendimiz basi agridiginda hacamat yaptirirdi.Ibn-i Abbas,"Mübarek basi agridiginda hacamat eyledi",yani kan aldirdi diye buyurmustur.

Imam-i Ebu Davud'un Sünen'inde bildirildi ki,alemlerin hocasi Peygamber efendimiz her ne zaman birisi gelip basindan sikayet etse "Hacamat eyle",derdi.Ayagim agriyor dese,"Kina yak",diye buyururdu.Ali bin Abdullah hazretlerinin büyükannesi alemlerin hocasi Efendimiz hazretlerine hizmet ederdi.

Ondan rivayet edilmistir ki,"Fahr-i alem bir yerinde yara olsa yahut bir hastalik bulunsa bana emrederdi, üzerine kina yakardim",demistir.Peygamber efendimiz,göz agrisi oldugu zaman, dinlenir ve istirahat eder ve bir yerde huzur içinde oturup hareket etmezdi.Hz.Suheyb'den rivayet edilmistir ki: "Bir kere Resul efendimizin huzurlarina vardim.Önünde ekmekle hurma vardi.

- Yaklas,sen de ye,diye buyurdu.

Ben de hurmadan alip yedim.Peygamber efendimiz:

- Sende göz agrisi oldugu halde hurma mi yiyorsun? dedi.

Ben:

- Ya Resulallah! Öbür tarafimla çigniyorum,dedim.Fahr-i alem efendimiz bunun üzerine tebessüm etti" Hurmada göz agrisina bir çesit zarar varken yemesine izin buyurmalarinin hikmeti,kendisiyle beraber yemenin bereketi ile o zararin def edilmis olacaginin kendilerince bilinmis olmasaydi.

Hazret-i Ali'nin gözü agrirken yas hurma yemekten perhiz buyurmuslardir.Hz.Said bin Zeyd "Fahr-i alem efendimiz söyle buyurdugunu isittim", demistir:

"Mantar,kudret helvasi kismindandir ve onun suyu göz için sifadir." buyurdu.Fakat nasil kullanilacagi hakkinda kitaplarda kesin bilgi yoktur.

Kainatin efendisi hazreti Muhammed


Selam Selam ve Dua Ile


Sağlıklı Yaşam Köşesi

MollaCami.Com