Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


ALLAHIN RAHMETİNİN BÜYÜKLÜĞÜ

ALLAHIN RAHMETİNİN BÜYÜKLÜĞÜ


Yüce rabbimizin rahmeti sınırsız, merhameti hudutsuzdur. İnsan, onun esirgemesi ve rahmeti ile, dünya ve ahirette pek çok felaketlerden uzak kalmakta ve ilahi ikrama erişmektedir. Allah taalanın bu engin rahmeti olmasaydı insanın yüzü gülmez ve saadet nedir bilmezdi. Rahmanımızın rahmeti, kainatı içten ve dıştan kuşatmış bulunmakta ve yağmur misali beşeriyyetin üzerine inmektedir.

Allahın rahmeti, inen belalara karşı siper, dalgalanan felaketler önünde set, çaresizlerin imdadına uzanan müşfik bir el gibidir. Allah taalanın rahmeti, dünya ve ahiret saadetine ermemizi kolaylaştıracak şekilde inkişaf etmektedir. Bu sebeple, isyan vadisinde günahlara bulaşmış bulunan kullarını, rahmetinden faydalanmaya çağıran Rabbimiz şöyle buyurmaktadır:
“De ki: ey kendilerinin aleyhine (günahta) haddi aşan kullarım, Allahın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Çünkü Allah bütün günahları bağışlar. Şüphesiz ki o, çok bağışlayıcı ve çok esirgeyicidir.”


Aziz mollacami.com dostları;

Allahın rahmeti o kadar büyük ve o derece geniştir ki bunu bir ölçü ve sınır ile hudutlamak kaabil değildir. Yücelerin yücesi rabbimizin rahmetini tavsifte hataya düşmemek için bunu bir hadisi şerif ile açıklamak isteriz.

“Aziz ve celil olan allah, gökleri ve yeri yarattığı gün yüz rahmet halk etti. Onlardan birini yer yüzüne koydu. Bu rahmet sebebiyle, anne evladını, dört ayaklı canlılar ve kuşlar ise birbirini esirgemektedirler. Doksan dokuz (rahmet)i (ise) ahiret gününe bıraktı. Kıyamet günü olduğunda, Allah onu, bununla (yüze) tamamlayacaktır.”

:'( Allah (c.c.) razı ve memnun olsun,

O'(c.c.) nun rahmetinden söz etmek ne kadar güzel,ne kadar ferahlatıcı..
Kur'an-ı Kerimi okurken korkar ve hüzünlenirim okumaya devam edince rahmeti ve merhameti yüreğime su serper :'(....


Makaleler

MollaCami.Com