Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Hadislerde Fatiha

Allah ile Kulu Arasındaki Taksim

Allah Teâlâ buyurdu ki: "Ben namazı kulumla kendi aramda iki kısma böldüm, yarısı bana ait, yarısı da ona. Kuluma istediği verilmiştir.

Kul: "elhamdu lillâhi rabbil-âlemîn" deyince, Azîz ve Celîl olan Allah: "Kulum bana hamdetti" der. "er-rahmânir-rahîm" deyince, Allah: "Kulum beni övdü" der. "mâlik-i yevmid-dîn" deyince, Allah: "Kulum beni büyükledi" der.

"Yalnız sana ibadet eder, yalnız senden yardım isteriz" deyince, Allah: "Bu benimle kulum arasındadır, kuluma istediğini verdim" der.

"Bizi doğru yola sevket, kendilerine nimet verdiğin kimselerin yoluna, gadaba uğrayanların ve dalâlete düşenlerin değil" dediği zaman, Allah: "Bu da kulumundur, kuluma istediği verilmiştir" buyurur.

(Müslim, Salat 38, (395); Muvatta, Salat 39, (1, 84-86); Tirmizi, Tefsir, Fatiha, (2954, 2955); Nesai, İftitah 23, (2,135, 236))

Allah razı olsun kardeşim hatırlamak güzeldi... bi ekleme yapmak istiyorum "Yalnız sana ibadet eder, yalnız senden yardım isteriz" derken uyanık olup Cenabı Hakka dediğimizi bilmemiz lazımdır.. o anda eğer ki başka birşey yada başka birini düşünüyor olursak Allah korusun sanki o aklımızdaki kişiye ibadet eder ve ondan yardım isteriz demiş gibi oluruz...
Rabbim rızasına mutabık amel edebilmeyi nasip etsin...

Amin şer-i kardeş, Allah (c.c.) sizden de razı olsun..

Selametle..

güzel paylaşımdı rabia kardeşim,ellerin dert görmesin..





Aşkta tıpkı ELİF gibidir, isminde gizlidir. Ama okunmaz, o olmadan da besmele sese gelmez, o herşeyin içindedir; hiç birşeyde görülmez

Jade kardeşim Allah senden de razı olsun, ellerin-yüreğin dert görmesin.Amin.


Hadis ve Sünnet

MollaCami.Com