Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Allah Var Olmasaydı Kimse Allah Vardır Diyemezdi.

Euzi billahi mineş şeytanirracim.Bismillahirrahmanirrahim.
Selamün Aleyküm Müslüman Kardeşlerim.

İnsanoğlu var olmayan bir şeyi düşünemez,
Mesela Uçak , Uçak insanları taşıyan ve havada uçan bir araçtır.
Uçak fikri önce kuşlardan esinlenerek düşünülmüştür.Kuşlar kendini nasıl havada taşıyorsa insanda nasıl havada kendini taşıyıp bir yerden bir yere gideceğini düşünmüştür.Ve uçak icat edilmiştir.Sonuç olarak insan var olan birşeyi düşünmüştür.

İnsanoğlu olmayan bir şeyi düşünemez.İnsanın yaptığı sadece varolan Cisimleri,olayları birleştirerek yeni bir fikir oluşturmaktır.

Yüce Allah vardır.Biz göremiyoruz.Fakat hissediyoruz.Hissetmemizin sebebi Peygamberlerin doğru bildirdiklerine uyduğumuz içindir.Kafirler ise Allahı inkar ediyor nedeni ise Peygamberlerin doğru bildirdiklerine uymadıkları için.Yüce Allahımızın Var olduğunu peygamberler biliyor.Bizde nekadar peygamberlerin yolundan gidersek emin olun ki Allahı daha iyi tanıyacağız.

Allahın elçileri Peygamberler de vardır.Çünkü Hiçkimse Peygamberlerin dışında kavimlerinin kendilerinden istediği mucizeleri gerçekleştirememiştir.Mucizeler ve Allah varolduğu için anlatılmıştır.Mucizeler olmasaydı kimse "mucize" kelimesini icat edemezdi.Mesela Firvunun cesedi hala çürümemiştir.Cesedin çürümeyeceği Kur`an-ı Kerimde belirtilmektedir.

Melekler ve cinler vardır.Fakat göremiyoruz.Ancak Peygamberler onların farkındadırlar.Eğer bu varlıklar olmasaydı hiçkimse varolduklarını düşünemezdi.İşte sonuç olarak Peygamberlerin yolundan gidersek onların emir ve yasaklarına uyarsak ibadetlerimizi yaparsak bizde Allahın var olduğunu anlarız.Kafirler ise bu emir ve yasaklara uymadıkları için Allaha inanmazlar.

Enbüyük Allahtır.Allaha Şükürler Olsun El-Fatiha
Bismillahirrahmanirrahim.Elhamdü lillâhi rabbil'âlemin. Errahmânirra-hîm. Mâliki yevmiddin. İyyâke na'budü ve iyyâke neste'în, İhdinessırâtal müstakîm. Sırâtellezine en'amte aleyhim ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn.Amin.


Hadis ve Sünnet

MollaCami.Com