Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Peygamber Efendimiz

Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kim bana (bir kere) salat okursa Allah da ona on salat okur ve on günahını affeder, (mertebesini) on derece yükseltir." (Yine Nesai`de Ebu Talha (ra)`dan gelen bir rivayet şöyle: "Bir gün Resulullah (sav), yüzünde bir sevinç olduğu halde geldi. Kendisine: "Yüzünüzde bir sevinç görüyoruz!" dedik. "Bana melek geldi ve şu müjdeyi verdi: "Ey Muhammed! Rabbin diyor ki: "Sana salavat okuyan herkese benim on rahmette bulunmam, selam okuyan herkese de benim on selam okumam sana (ikram olarak) yetmez mi?")

ENES Kütübü site,dua bölümü,resulullah(sav)’a salavet


Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kıyamet günü bana insanların en yakını, bana en çok salavat okuyandır." (Yine Tirmizi`de Hz. Ali (ra)`den kaydedilen bir rivayette şöyle denir: "Resulullah (sav) buyurdular ki: "Gerçek cimri, yanında zikrim geçtiği halde bana salavat okumayandır.")

İBNU MES’UD Kütübü site,dua bölümü,resulullah(sav)’a salavet


Resulullah (sav) buyurdular ki: "Yeryüzünde Allah`ın seyyah melekleri vardır. Onlar ümmetimin selamını (anında) bana tebliğ ederler

( İBNU MES’UD Kütübü site, dua bölümü, resulullah(sav)’a salavet)

Teşekkurler sena85 kardeşim elinize emeğinize sağlık mevla hakkıyla salavat getirmeyi nasip etsin yoksa el tesbihde kalb başka şeyleri düşünürken çekilen salavat'ın hiçbir faidesi yoktur...


Bu dava saldırgan küfre ve onun zehirli oklarına karşı zırhlı ve tulgalı erlerden kurulu ordu yetiştirme davasıdır...

haklısın kardeşim HZ. ALLAH bi hakkın salavat getirmeyi nasip etsin.

Abdullah bin Amr(r.a.)dan gelen bir rivayetle Peygamber Efendimiz;
' Kimki bana bir defa salat-ıselam getirse,bu sebeple Allah'u Tealada ona on misli merhamet eder.o kimsenin on günahını bağışlar ve manevi derecelerini on derece yükseltir' buyurmuştur. İnşallah bizde bu hadisi şerife mazhar oluruz.


Hadis ve Sünnet

MollaCami.Com