Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


ONEMLI!...TIBBIN ACIZ KALDIGI NOKTA...

ONEMLI!...TIBBIN ACIZ KALDIGI NOKTA...


Asagidaki bölümleri bir forumdan aldim, Ebu Huzeyfe nickli kardesimiz anlatiyor..Olur ki bir baskasina faydasi dokunur:

------------ --------- --------- --------- --------- --------- --------- --------- --------- ---------

...ölümcül bir hastalik geçirmis idik.Tip da alternatif tip da aciz kalmisti.Yatagimizda tevekkül ile ölümü beklerken birden Tibb-i Nebevi ile tanistik.Isin ilginç tarafi,hiç ilaç kullanmadan yani sifir ilaçla bizi 3 günde ayaga kaldirdi,diger üç günde kosturdu.

O zamandan beri elhamdülillah hiç bir sikayetimiz yok.Ne bir bas agrisi ne de dis agrisi. Hamd alemlerin Rabbi olan Allah'a olsun.

Hastaligimin ismi bronsektezi.Bir bakima akciger kanseri.Tibben tedavisi yok.6 asamali olan bu hastaliktan 6.asamaya gelmistim.

Cigerlerimden kan geliyordu,nefesim iyice daralmisti.Bazen kriz nöbetleri oluyordu. Geceleri genelde uyuyamiyordum.Gündüz de uyuyamiyordum.

Istahim tamamen kesildigi için vücudum da çok bitap düsmüstü.Tam o aralar üstüne üstelik apandisim patladi.Ameliyat için yatirdiklarinda çoktan vücudum zehirlenmisti ama ayakta bile duramiyordum.

Vücudum çok zayif oldugu için hemen ameliyata da alamadilar.Sabahtan gece 23:00'e kadar serum verdiler. 23:00de ameliyat elbisemi giymek için lavobaya gittigimde orada bayilmisim. Hayatimdaki ilk bayilma idi bu.Ayildigimda yerde yatiyordum.Elbisemi gözüm kararak giydim. Disari çikinca tekrar bayildim. Disarida bekleyen arkadasim beni düsmeden havada yakalamis.

Böyle bir halden simdiki halime geldim elhamdülillah!

Bizim gördügümüz tedavi 3 esas üzere idi:

1. 3.5 günlük oruçlar 3.5 gün hiç sahur ve iftar yapmadan savm-i visal ile oruç tutmak.
2. Hacamat

Hacamat hem sünnet hem de sifa kaynagi. Sahih hadislerde çok geçen bir tedavi sekli. Amaci da vücutta bulunan hastalik kaynagi kirli kani atmak ve taze kan üretimini saglamak.

3. Dengeli beslenme

Bu da sagligi koruma açisindan oldukça önemli.Özetle simdiki beslenmemizi tersine çevirdiginizde tam ve saglikli bir beslenme kazanmis oluyorsunuz.

Insan midesine 24 saat (yaklasik olarak) bir sey göndermezse,vücut otomatige baglanip -tabiri caizse- virüs taramasi baslatiyor.Arizali buldugu yerleri tamir ediyor.

Bu arada gida ve su ihtiyacini,en zayif yani hastalikli hücreleri tüketerek karsiliyor. Mantigi bu!

Bu yüzden,2. ve 3. günlerde vücuttan agir bir toksin atma basliyor.Bu genelde nefes ve idrar yolu ile oluyor.


Ebu Huzeyfe


Selam Sevgi ve Dua Ile

Allah kimsenin başına böyle bir hastalık vermez inşallah. Kadeşimize de geçmiş olsun. Bu günlerini unutacak sıkıntılarla karşılaşmaz inşallah. Senden de Allah razı olsun kardeşim bilgilendirdiğin için.

selametle
güvercin
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
İNSANI TÜKETEN YOLLAR DEĞİL; ERİŞEMEĞİ MUTLULUKLARDIR:( sevgi ve muhabbetle güvercin

Bende tıbbın aciz kaldıgı noktada bir olayı paylaşmak istiyorum.

Bizim bir akraba teyzemiz vardı oda bu olayda oldugu gibi kanserdi ve artık teyzeye ölecek gözüyle bakıyorlardı herkes çok üzülüyordu. Bir gece bu teyze uykuda iken rüyasında ameliyat ediyorlar 2-3 tane adam geliyor rüyada "biz senden bu hastalıgını aldık" diyorlar içinden bir parça alıyorlar ve gidiyorlar. Sabah oldugunda teyze turp gibi işte yanındakilere diyor gece böyleyken böyle oldu ben iyileştim tabi kimse inanmıyor hemen doktora gidiyorlar bide bakıyorlar ki gerçekten de hastalıgından eser kalmamış.

Rabbimin hikmetinden sual sorulmuyor. Bizlerde böyle agır hastalıklara yakalanırsak sabr edecegiz ,Rabbimize sıgınacagız. Hz. Eyyub gibi Şükredecegiz sevgiliden gelene.
O muhakkak ki en iyisini bilendir.

Paylaşım için Allah(c.c.) razı olsun Hacı Ali kardeşim.

------------------------------------------------------------
"Ey gönül gidenden ümidini kes
Kaçan bir hayale benziyor herkes
Sanki kulagıma gaipten bir ses
Buluşmalar kaldı mahşere diyor.."

ALLAH IMIZ NELERE KADIR HEPIMIZ TEKRAR TEKRAR YASANANLARLA SAHIT OLUYRZ HAMDU SENALAR OLSUN.
GUVERCIN VE GOKSULTAN KARDESIMINDE DEDIKLERI GIBI
Allah kimsenin başına böyle bir hastalık vermez inşallah. Kadeşimize de geçmiş olsun. Bu günlerini unutacak sıkıntılarla karşılaşmaz inşallah. AMIN AMIN AMIN

HACI ALI KARDESIM ALLAH RAZI OLSUN BIZI BILGILENDIRDIGIN ICN

ALLAH A EMANET OLALIM


Sağlıklı Yaşam Köşesi

MollaCami.Com