Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


2 sorum var.

) Basimiza gelen musibetler bizim günahlarimizdan dolayimi yoksa Allah'in c.c. sevdiGi kullarina bela vermesinden mi olduGunu nerden anlayacaGiz? Yani basimiza bir bela geldiGinde Allah c.c. beni sevdidemi verdi demeli yoksa benim su su yaptiklarimdan dolayimi oldu demeli ?

2) Bir mal pesin fiyatina 1miyar lira ise ama 5 taksitle bu mali 1.2 milyar liraya alabilecekseniz bu 200 milyonluk fark faizmidir?

Selametle

1.ci sorunun cvbini vermek bize düsmez diye düsünüyorum,çünkü hiç bisey göründüGü gibi deGildir.Rahmanin yaptiGina da biz ne acaba diyemeyiz,çünkü kapasitemiz yetmez.Hadislerden ayetlerden yola çikarak yorum yapayim dersem de,bunla ilgili bi çok sey var.ayirma yaparken hata yapariz.En iyisi rabbim bilir,o neyaparsa amenna demek gelir içimden.Mutlaka doGrusunu ve nedenini o bilir..
2.soruya gelince,kati bi bilgim yok ama,faiz olduGunu sanmiyorum.Bu durmla ilgili bisey.Maddi durumum el vermiyo ve o da beni buna sevkediyosa günah onundur.EGerki ben onu o zaman almaya mecbursam..benim sahsi görüsüm tabii.Ama mantikli buluyorum.DiGer arkadaslarin görüsünü de merak ediyorum..
selam ve dua ile

1. ayni anda günahlarindan ve sevgiden de olabilir.. ve rabbül alemin katinda kim sevgilidir kim uzaktadir bilemeyiz. biz o bela ve musibetlere karsi dinimizin cizdigi yolda kalabilir isyan etmez makbuldur..


2. Darul harb icinde zaten adamlar herseyden faiz aliyor. borcunu unut ödeme iki üc kat faizle kapina caliyorlar. haram ben ödeyemem mi diyeceksin? darul islam olsa mahkemeye basvurur sorunu kökünden cözerdin.

neyse

selam sevgi ve dua ile

2. sorunun yaniti: vade farki helaldir..ANCAAAK müsterinin taksitle almasindan faydalanmak,yani ekstra bi kazanç saGlamak haramdir.Ölçüye gelince enflasyon oraninda vade farki koymada bi sorun yok........neden koyuluyor vade farki? çünkü sana sattiGi mala vade farki koymazsa daha sonra sattiGi malin yerine yenisini koyamaz. buda esnafin devamli zarar etmesine ve batmasina yol açar. Yani sdatista iki taraf da maGdur edilmemeli...

Konuyla ilgili güzel bir sohbet indirmek icin
Cübbeli Ahmet Hoca - Allah Rizasini Kazanmak


Diğer Din ve İnançlar

MollaCami.Com