Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


türkiye

turkiye

Türkiye, dediniz de devamini getirmediniz. Nedir? Türkiye. Bir izahatta bulunmaniz gerekmez mi? Biz de Türkiye'de bulunuyoruz. Türkiye'den kasitla ne anlatmak istediGinizi belirtmemissiniz.

herkese selamlar,
bu benim gonderdigim ilk mesaj foruma, yanlis yere yazdiysam simdiden ozur dilerim.
Fransa'da yasayan turk,elhamdulillah musluman bir ogrenciyim.
Bana Turkiye o kadar cok sey ifade ediyorki hepsini sizlere anlatmam mumkun degil.
Arkadaslar, dicem soz sudur sizlere:
siz siz olun vatanimiza sahip olanlardan olun, bizler uzakta gurbetteyiz.
Turkiyemi o kadar cok seviyor, ve ozluyorumki, burda turk oldugumu herkese duyuruyorum cunku gurur duyuyorum turklugumden.Ama tabi bazilari benimle alay etmiyoda degiller, neymis efendim bu kadar da bagli, asik olunmazki diye.
Ama olunur..Turkiye'de gordumki(hele avrupa tarafinda), insanlarimizi avrupa meraki sarmis, bu beni bi hayri korkutuyo, turkiye avrupalassin ama dini, kulturunu kaybetmesin.Lutfen.
Unutmayin, Turkiye avrupa'ya gircekse, kendi degerleriyle girmeli, hic bir sekilde kulturumuzu kaybetmemeliyiz, cunku Bizi Biz yapan Kulturumuzdur..
(yanlis anlasilmasin, elbette turkiye ekonomik, politik acidan isleri ilerletmeli, ama hic bir sekilde avrupa icin, dinini kulturunu yitirmemelidir.

gurbet kizi soyluy, saygilarimla,
Allaha emanet olun.

tugbatr kardesim duygularini paylastigin icin tesekkür ederiz..

nedimekinci ye de tesekkürler böyle bir basliga baslattigi icin..

Hayirli gunler,
Aslinda daha neler alatmam ki bu guzel konu hakkinda,
hasretimimi yoksa sevgimimi anlatayim.
Yoksa benim en cok sevdigim o memleketime,turkiyeye o bitmeyen 3 gunluk yolculugumuz ardindan, gumruge geldigimde o mukemmel turk bayragimizi gordugumuzde heyecanimimi anlatayim.Anlatacak o kadar cok sey varki........

Arkadaslar bu arada gecmis bayraminiz mubarek olsun,yeni kayit oldugumdan dolayi gecikti ozur dilerim.
hayirli gunler, saygilarimla

ilginç bir topic. Kardesimiz herkesin Türkiye kelimesinden ne anladiGini yazmasini bekliyor herhalde.

Benim Türkiyeden anladiGim su: Tüm engellemelere raGmen Türkiye islamiyetin en aktif sekilde yasandiGi ülkedir.

samimi duygularini paylastiGin için bizlerle tesekkürler kardesim,biz ki ne kadar büyük bi ecdadin evlatlariyiz,bu vatan bize eanet edilmis ALLAH A sükür vatanimizi milletimizi çok seviyoruz,senin belki bedenin orda belki kardesim ama vatan hasreti çeken kardeslerim var nice ALLAH kimseyi vatanindan topraGindan ayirmasin

........................
babayim ben
oGlumun babasi
Anadolu'nun
tenha bir parçasi
........................

En büyük Turikiye

selamlar

wez welatixu pir hizdikim.(ben ülkemi pek çok severim)

Kardesimiz acaba neden TÜRKiYE dedi ve neden kimimiz TürklüGe vurgu yapti. Evet kimimiz Türkiye'de yasiyor, kimimiz disarida. DeGeri mukayese edilemez. Türkiye mutluluklarin ülkesi. Kültür zenginliGinin ülkesi. Temel taslarimizin ülkesi. Türkiye namusumuz. Kanaatk

Vatan

Vatan namustur, Vatan sereftir,
Vatan korunacak tek hedeftir.

Vatan sevdadir, Vatan asktir,
Vatan için fedakarlik bir baskadir.

Vatan candir, Vatan kandir,
Vatana sahip çikmak imandandir.

Sair - Alaaddin Taskin

SEVGiLi VE MÜMTAZ OKUYUCU ARKADAsLAR

SiZLERLE TOPLUMUMUZDA HASSAS BiR KONUYU MUTEALA ETMiYE
ÇALisiCAM...

BiZ ANADOLU iNSANi OLARAK GEÇMisiMiZ ORTA ASYADAN GELME TURK iRKiNDAN GELDiGiMiZi VE iSLAM NiMETiYLEDE MÜsERREF OLDUGUMUZU BiLEN BiR TOPLUMUN FERDLERiYiZ.
TABi Ki iÇiMiZDE DiGER iRKLARDAN iNSANLAR VE MÜSLÜMANLARDA ELBETTE VARDiR.
sU ANKi ANADOLU TOPRAKLARi iÇiNDE , AZiNLiGi iLE TÜM TÜRK HALKi iLE BU iNSANLAR DÜNE KADAR HUZUR iÇiNDE YAsADiLAR...
BU HUZURU ÇEKEMiYEN ECNEBi HARiCi VE DAHiLi DÜsMANLARiMiZ ÜLKEMiZi PARÇALiYABiLMEK iÇiN ELLERiNDEN GELEN HER TÜRLÜ FiTNE VE FESAT ÇARKLARiNi DÖNDÜREREK BU VATANiN HUZUZRLU iNSANLARiNA ZARAR VERMiYE ÇALisMisLARDiR....
BiZLER BUNDAN BÖYLE BU OYUNLARA GELMiYELiM UYANiK OLALiM 600 SENEYi AsKiN HUZUR iÇiNDE YAsAMis BUYUK TURK DEVLETiNiN KORUYUCUSU ECDADiMiZi KENDiMiZE ÖRNEK ALARAK
,,HERZAMANKiNDEN DAHA ÇOK BiRBiRiMiZE SARiLALiM Ki DÜsMANLARiMiZ ÇATLASiNLAR. MEVLA YAPTiKLARi KUYUYA KENDiLERiNi DÜsÜRSÜN.
.
SEVGiLi KARDEsLERiM AH KEsKE ÇOK TEMiZ BiR YUREKLE ECDADiMiZiN iNSANLiGA NELERi VERMEK iÇiN DÜNYANiN DÜRT KiTASiNDAN 3 KiTASiNA ULAsiP DiGER KiTASiNA DA ULAsMAK iÇiN ATiNi DENiZiN iÇiNE DOGRU SÜREREK ATiNiN DiZLERiNE KADAR DENiZE GELDiGiNDE
. ELLERiNi HAVAYA KALDiRiP ALLAHA YALVARARAK YA RABBi GÖRUYORSUN Ki
SENiN GÜZEL DiNiNi YAYMAK iÇiN BURALARA KADAR GELDiM VE BURALARDAKi iNSANLARiN HiDAYETiNE VESiLE OLMiYA ÇALisiYORUZ ORDUMUZ VE HALKiMiZLA.,
.ANCAK GÖRÜYORSUNKi ÖNÜMÜZDE BÜYÜK DENiZ VAR.
sAYET BU DENiZ OLMASA iDi SENiN KiTABiNi VE ONUN HUKUMLERiNi BU DENiZLERiN DE ÖTESiNE TAsiMAK iÇiN GiDECEKDiM. ANCAK BURAYA KADAR GELEBiLDiM DEMEK SURETiYLE
AVRUPANiN OKYANUS SiNiRLARiNA KADAR NEDEN GiTTiGiNi AÇiKLAMis OLUYORDU sAHSiYETLi ECDADiMiZ..
BURALARDA FETiHLER YAPiLiRKEN iÇLERiNDE AZiNLiKLARDA VARDi VE ONLARDA BU DiNiN YAYiLMASiNDA TÜRKLER KADAR KAHRAMANLiK GÖSTERiYORLARDi NEDEN Di ACABA BU KAHRAMANLiKLARiNiN SEBEBi... iSLAMiN VERDiGi BiRLiK BERABERLiK RUHU iLE O iNSANLARiMiZiN KAZANDiGi iZZET VE sEREF DUYGULARi iDi.

EVET KARDEsLERiM MEVLA BiR AYETiNDE sÖYLE BUYURMAKTADiR.

BiZ SiZLERi , BiRBiRiNiZi DAHA iYi TANiYASiNiZ DiYE KABiLE(iRKLAR)LER OLARAK HALK ETTiK..

KiMiSi SiYAHi, KiMiSi, BEYAZ ,KiMiSi SARi iRK DAN DEGiLMiDiR....
.FAKAAAAT
SiZiN EN iYiNiZ ALLAH KATiNDA....ALLAHi TANiYiP ONDAN KORKANiNiZ YANi EMiRLERi TUTANiNiZDiR..
.EN HAYiRLi sU iRK DEMiYOR KiM ALLAHi VE PEYGAMBERi TANiYiP O YOL ÜZERE iSE EN HAYiRLi MÜSLÜMAN O DUR DENiLiYOR.
...VE sUDA BiR GERÇEKDiR Ki BUNUNLA ELBETTE GURUR DUYMAK HAKKiMiZ YUCE DiNiMiZE ASiRLARCA HiZMET ETMis OLAN TURK MiLLETi YANi ECDADiMiZ DiR.BÖYLE BiR sEREF HANGi MiLLETE NASiP OLSA ELBETTE ONLARDA GURUR DUYACAKLARDi. TABi BU DÜsÜNCE BiZi TAMBELLiGE SEVK ETMEMELi. ONLAR O GUN BU ULVi GÖREVi EN GUZEL BiR sEKiLDE YAPMiYA ÇALisMisLAR AMA BiZ ONLARA LAYiK OLARAK NELER YAPABiLiYORUZ..KENDiMiZi HESABA ÇEKMELiYiZ......SELAM VE HURMETLERiMLE... KARDEsLERiM..

TÜRKİYE; aslında çok şey anlatıyor. Ülkemiz toprakları bir çok medineyete beşiklik etmiştir. Bu topraklar birçok kahramanlıklara şahit olmuştur. Şimdi belkide üzerinde gezindiğimizde toprak olmaktan nefret ediyordur. Çünkü bu topraklar İslamiyetin en güzel zamanlarını görmüş ve Osmanlı zamanına şahit olmuştur. Şimdi ecdadımızın kemikleri sızladığı gibi bu topralarda bizden nefret ediyordur. Allah bizlri affetsin.

Kardeşlerim Milliyetçiliğin arkasına gizlenen, din mevzusuna elince en iyisi olduğunu söyleyen ama icraata gelince saklanmak için çalılık arayışlarına giren bazı insanlardan daha çok ülkücü, millyetçi vede türküm. Elhamdülillah MÜSLÜMANIM. Ve bununla gurur duyuyorum.Allahıma şükürler olsun.

selametle...


"Mü'min, kulluk elbisesi günahlarla yıprandığında, onu tövbe iğnesiyle yamayandır. Talihli kişi, tövbesi üzerine ölendir."(H.Ş)


Ülkeler ve Toplum Kültürü

MollaCami.Com