Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


islam ülkelerindeki oyunlar

sizce müslüman ülkelerde abd vs ülkelerin parmaGi varmi

Sizce kardes, Eski türkiyeyi gözünde canlandir,birde simdiki.Mübarek efendilerimizin,eyüp sultan,fatih sultan mehmet,evliyalarimiz.en yakin zaman olarak atalarimizin devriyle simdi devire bi bakarsan.Çünkü onlar gerçek müslümandı ve izin vermiyodu.Bu irade ve güzellikleri ile,dinimize olan sadakat ve inanç ile,o güç ile,kaç islam dışı gerçek dine döndürüldü.Onlar çabalamasa bile,özeniyolardı..O mübarek onurlu şerefli zat lara özeniyolardı.Çünkü aç da kalsalar,minnet etmezlerdi,yahudi ye,hıristiyana vs.vs.şimdi kim kime özeniyo bakarmıyız..Sence varmi yokmu?bu kadar gelisme denen,medeniyet denen,zenginlesme kültürellesme denen açilmak denen,bu hayasizlik ve rezillliGi sence bizmi icat ettik.Bizim vatanimizmi bu hale getirdi türkiyeyi.Öz evladini sirf basörtülü diye kapi disari etmek,dini konularimiza ,islamiyete sinir getirmek.Bir islam adami artik,devlet kanunlarinda kaç kelime ne yaziyo sa , okadarini anlatiyo.RezilliGimizi gösteren bi konusma da ,örgütlesme,terörlesme diye,hapse atiliyo.. Eskiden bunlar varmiydi.ihtiyacimiz var ya onlara,ne isterlerse yapiyoruz. Belki duymussunuzdur.Daha 13 yakinda orta-1 ' e giden bir alevi kizi,ben din dersini dinlemek istemiyorum deyip,avrupa ya sikayet ediyo bizi.Ve onlarin emriyle bu özgürlük saGlandi.(Özgürlük ) ne karisirdi bizim dinimize avrupa,bizim kanun ve yasalarimiza nasil karisir.Onlar hangi isinde bize danismislar.Bizim fikrimizi sormuslar.Evett.. sen ce varmi ?

Dünya, üzerindeki insanoGlu çoGaldikça, türlü türlü çekismelere ve kagvalara sahne olmustur. Kimi zaman savaslar kimi zaman soGuk siyaset bu çekismenin görünen yüzü olmustur. Her devirde bir devlet diGer devlete karsi baski ve siyasi otorite kurmaya çalismistir. Bu gün de durum aynisidir. Bunun altinda yatan sebep, kimi zaman dini inanç, kiminde milliyet olarak ortaya çikmistir. Hatta misyonerlik faaliyetleri bile bir takim devletlerin disa yönelik siyasetinde önemli bir teskilat olmustur. Bu ülkemiz üzerinde oynanan oyunlardan bir tanesidir. Bizler Avrupa'da islami yaymakla uGrasirken, onlarda burada ülkemizde islam olan insanlarin inançlarini çalmakla uGrasmaktadirlar. Ne yazik ki üniversite gençliGi su an savunmasiz durumda kalmistir.

Bu tür oyunlar geçmisten beri varolmustur ve varolmaya da devam edecektir. Fakat bizim bu senaryolarda hep ezilen taraf olmamizin sebebi Kuran-i Kerim'i tam olarak yasayamamizdir anlatamamizdir...


Ülkeler ve Toplum Kültürü

MollaCami.Com