Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Diyanet Baskani din deGistirirse

Rusya';nin Diyanet isleri Baskani Polosin, bütün Rus medyasinin önünde söyle diyor:

;Kamuoyunda sehadet ederim ki ben Ortodoks Kilisesi;nin ne papazi ne de müridiyim Eshedüenlailaheillallah


Evet, evet doGru. Diyanet isleri Baskani din deGistirirse, örneGin Hiristiyan olursa, bunun Rusyada duyulmamasi mümkün mü? Bir temenni deGil tabii ki, bir soru.

Düsünsenize Türk Diyanet isleri Baskani Hiristiyan olduGunu açiklasa, kiyamet kopar deGil mi? Hele OrtodoksluGun kalesi komsumuz Rusya;da nasil yankilanir kim bilir? Dünya bile çalkalanir deGil mi?

Ancak 1999 yilinda, Rusya Ortodoks PatrikliGinin Kamu Dernekleri ve Dini Örgütleri iliskiler Komitesi Baskani ve Yüksek Sovyet Vicdan ÖzgürlüGü Komitesi Baskani ve Rus Federasyonu Temsilciler Meclisi DUMA;da milletvekili de olan Baspiskopos Viaçeslav Polosin;in (bizim Diyanet isleri BaskanliGi;na tekabül ediyor) Müslüman olmasi, nedense Türkiye;de hiç kimse tarafindan duyulmadi.



Polosin, Moskova Devlet Üniversitesi Felsefe Fakültesi, Zagorsk Dini Mektebi ve Rusya Federasyonu Disisleri BakanliGi Diplomatik Akademi mezunu ayni zamanda.

Neyse! Rusyanin Diyanet isleri Baskani MüslümanliGi seçiyor ama ne seçis. Sahne söyle; Baspiskopos Polosin, bütün yazili ve görsel basinin karsisinda su müthis açiklamayi yapiyor: Kamuoyunda sehadet ederim ki ben kitapli dinlerin Hazreti ibrahim;den baslamak üzere tüm peygamberlerinin yüce geleneGi olan hakiki imanin takipçisi olarak, tek doGru dine sahitlik ettim ve Ortodoks Kilisesi;nin ne papazi ne de müridiyim Sosyal hayatimi da inançlarim doGrultusunda sekillendirmeye karar verdim;

Eshedüenl

DeGerli kardesim senin sayende öGreniyoruz hep böyle haberleri ALLAH razi olsun....Ya gerçekten çok güzel bir haber.Nasil oluyoda hiç duymadik gerçekten çok sasirdim.Patrikhanenin meseleyi örtbas etmesi bi bizde ise yaramis herhalde....RABBiM tüm insanoGlunun doGru yolu bulabilmesi için yardim etsin...

guzel ve dogru bir haber yazmissin yolcu okudugunda ABDULLAH BiN TERCUMAN HZ lerinin kissasi geldi aklima ve keyf aldim islamiyetin guzelligini bir kisinin daha anlamasi ve bunu onurluca yigitce solemesi ne kadar serefli cok sukur ki islam dogduk ve iNSALLAH MUMiN olarak nefesimiziveririz saygilarimla ve yeni haberler almak umuduyla hos ve esen kal RABBiM YAR VE YARDiMCiMiZ OLUR iNSALLAH

allah razi olsun,evet maalesef bende ilk kez duyuyorum... Ne aci bi olay yaaa :(

Neydi su din deGstiren manken,olay oldu..Dinini deGstirdi ,daha da söhret oldu.. ama elestiri olmadi..diyanetten konu ile ilgili ses çikmadi..Cesur manken çikti adi..Yaziklar olsunnn yaziklar..:( demek müslümanliGa adim atmis ve bunuda gurur duyarak basina açiklamis(Allah razi olsun) ama Türkiye gibi bir müslüman ülkenin medyasinin sayfasinda yer almamis..

bizlerle paylastiGin için allah razi olsun senden

insan, böyle bir haber isitince yüce dinimizin kiymetini yeterince bilemiyoruz endisesine kapiliyor. Paylasanlardan Allah'im razi olsun. Bu haberi ben de duymamistim. Medya ne yazik ki her zaman olduGu gibi isine geleni yapiyor.

Allah razi olsun yolcu kardesim bizimle paylastigin icin

bu yaziyi www.nurulizah.com sitesine aktardik..

cok güzel oldu

Allah cümlemizden razi olsun...Bu gibi güzel ihtida haberleri Allah'in nurunu tamamlayacaGi hakikatini bir kez daha gören gözlere ne güzel gösteriyor...

Kafirler istemese de Allah NURUNU tamamliyor ve tamamlayacaktir insaallah...

Rabbim bu güzel haberleri her geçen gün daha fazla duymayi nasip eylesin....

Allah'a emanet olun.
selam ve dua ile

hristiyanlar ellerinde kalan din artiklariyla bu kadar uzun süre devam edegelmisler bizler kendi dinimiz ter ü taze dinimizin kiymetini bilmeliyiz.

emr-i bil maruf nehyi anil münkerden bir an dur olmamaliyiz...


Diğer Din ve İnançlar

MollaCami.Com