Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


DUA HAKKiNDA

selamünaleyküm arkadaslar bir sorum var.H.z MEHDi dünyaya geldiGinde kafirlerle savaslar yapacakmis onun ordusundan birçok asker aramizdan çikacakmis herhangi birimiz olabiliriz.bu orduya katilabilmek için bir dua varmis bu duayi okuyan onun ordusuna girebiliyormus ben duanin hangisi olduGunu arastiriyorum bana biliyorsaniz söylermisiniz simdiden tesekkürler.

Yüce kitabimiz kurani kerim okuyunuz. okuyanlara destek olunuz. Okutunuz. Kuran hizmetlerinde bulunanlarla olunuz.. rabbül alemin insaallah bu samimiyetinizle o yüce ordudan bir nefer olmayi nasip eder

selam sevgi ve dua ile

Arkadaslar, hep kafama takilmistir, DUA ederek Allahtan birsey isteyen kisi, ilahi Riza ya karsi gelmekte midir.

sa
kardes niye böyle düsünüyorsun
dua yi allaha yapiyoruz baska kime yapabiliriz??????????
:-o :-o :-o

Tabii ki duayi allaha yapiyoruz ama, su anda yasamakta olduGumuz hayat ta onun takdiri deGil mi.? EGer öyle ise, (Ki buna süphem yok.) daha isi bir is sahibi olmayi istemek, yada beni salihlerden eyle demek onun bu rizasinin bizim tarafimizdan beGenilmemesi gibi geliyor bana.

"De ki: Sizin duaniz olmasaydi Rabbim size deGer verir miydi?" (Furkan Suresi, 77)

"insan hayra dua ettiGi gibi, serre de dua etmektedir. insan, pek acelecidir." (isra Suresi, 11)

ÖrneGin, bir insan çocuklarinin geleceGi için Allah'tan büyük bir mülk ve zenginlik isteyebilir. Ancak Allah onun bu isteGinde bir hayir görmeyebilir. Belki de zenginlik çocuklarinin azginlasip simarmalarina neden olacaktir. Allah, bu insanin duasini duyar ve onun duasina en hayirli sekilde karsilik verir. Veya bir insan bir yere bir an önce ulasmak için dua eder. Ama belki de kendisi için oraya daha geç gitmesi ve biriyle karsilasarak ondan ahiretine fayda getirecek seyler öGrenmesi daha hayirlidir; iste Allah bunu bilir ve bu kisinin de duasina yine en hayirli olacak sekilde icabet eder. Yani Allah o insani isitir, ama duasinda onun için bir hayir görmüyorsa, onun için en hayirli olani yaratir. Bu, çok önemli bir sirdir.

zümer kardesim ilgine tesekkür ederim. Ancak benim sormak istediGim noktayi sanirim ben anlatamadim, Tamam, siz istersiniz Rabbim verir yada vermez o ona ait bir tasarruftur. Ancak ben, dua ile Riza nin sanki birbirlerinin zitti olduGunu düsünüyorum.
Hani Allahin razi olduGu kullan vardir. Kullarda Ondan razidir. iste elde olmayani istemek bu Riza makamini reddetmek gibi olmuyor mu? Sanki su demek gibi deGil mi?
"ilahi, evet, sen bana iyi bir is vermedin. Bu beni zor duruma sokuyor. Ve bundan razi deGilim. Bana iyi bir is nasip et. "

Acaba Yanlis mi düsünüyorum.

Dua Okadar Önemliki Kisiye Bir Dünya verebilecek Düzeyde ins. Bizlere Dua edin

Bütün Müslümanlara ve Bütün inananlara dualarini eksik etmeyin ins.

s.a. dua ile ilgili bir-iki noktayi belirtmek istiyorum. Öncelikle; bir seyin yapilmamasi, basa gelmemesi ve olmamasi için yapilacak dualar, Cen


Diğer Din ve İnançlar

MollaCami.Com