Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Ateistle sohbet

Selamun akeykum arkadaslar, herkese hayirli aksamlar

Arkadaslar su an dogru forumda yazip yazmadigimi pek bilmiyorum; ve yanlis yere açtiysam ozur dileyerek sizlerle bir konuyu paylasmak istiyorum:
ben Fransa'da dogdum, buyudum ve halen burda yasamaktayim.
Turkum, elhamdulillah muslumanim.

Abilerim, ablalarim; ateist herkesin bildigi gibi var olan ALLAH'A inanmayana denir.Yani bu insanlar Allahin var olduguna inanmiyorlar, yerin gogun yaraticisinin allah olduguna inanmiyolarda doganin gucune inaniyolar.Ben ve biz muslumanlar bu ulkede, ateistlerin çok oldugu bir toplum arasinda yasamaktayiz.
Bir gun merakimdan dolayi dogrumu yanlismi bilmem ama birde ateistlerin sitesine girim dedim, ve ateist forumlarinda okudugum seyler hiç iç açici degildi.Bu insanlar muslumanligi cahil, ateistligin ferahlik oldugunu, ve bazilarida ölümsüzlügün var oldugunu iddia ediyorlar.
Bu yazilari okurken, oyle sarsildim oyle uzuldum ve agladimki anlatamam.
Arkadaslar, aramizda en hayirlisi bu insanlara bile dua edendir.
Biz bu insanlari dislamak yerine onlarla seviyeli bir sekilde sohbet edip allahin izni ile dogru yolu bulmalarina, hidayete ermelerine neden vesile olmayalim.

ARKADASLAR, ateistlerle sohbet etmek ve onlari ikna etmek çok zordur bilirim,basimada geldi, ancak , bizler bu caba yi gostersek, onlara yardimci olmaya calissak, onlari dislamaktan ve kotulemekten daha hayirli olmazmi.
Cahil laftan anlasa cahil olmazdi zaten, ama biz ne yapip edelim bu insanlarin bu cahillikten kurtulmalarina yardimci olalim, hidayete ermeleri için dua edelim.

Bir gun Ramazan ayinda fransizca dersinde iken, dersi dinledigim anda yanimda oturan arkadasim bana sorular sormaya basladi, ve biz bu iki saatlik ders boyunca dersi dinlemeyip derin bir sohbete dalmistik.Dersi dinlememem onemli degildi benim için çunku sinif arkadasim bana dinim hakkinda sorular sormustu, ve ben omrumde ilk defa bir ateistle boylesine koyu bir sohbet ettim.
Sohbetimiz soyle basladi: arkadasim once bana oruc tutuyomusun diye basladi.
Ardindan hiç beklemedigim bir sekilde sohbetimiz devam etti.
Kiz bana ateist oldugunu, okulda ogrendiklerine inandigini soyledi , yani soyleki fransada ilkokulda kucuklere ogrettikleri ilk sey insanin maymunda geldigini anlatirlar.Yani kiz insanin maymundan gelebilecegine, guc ve kudretin dogada olduguna, yani bir yaraticinin olmadigina inandigini soyledi.
Ve ben tabiki bunlarin hepsine cevap verdim..
Ateistle sohbet zordur, ve bu sohbet o kadar uzun surdu ki su an anlatamam, ve diyebilirimki ateistlerin soyledigi her sey sizi sasirtir, ve uzer.
YAZiK, BU iNSANLAR NASiL OLUR DA HALA BiR YARATiCiNiN OLDUGUNA iNANMAZLAR,
ALLAH HERKESi HiDAYET ERDiRSiN!!

sohbetimizi insallah guzelliklere vesile olsun

allah razi olsun kardesim düsüncelerini bizlerle paylastiGin için gerçekten çok doGru söylüyorsun biz onlari dislamak yerine doGru yolu göstermeliyiz ki bu ne büyük bir sevaptir allahim her kuluna nasip etsin inaçsizlari bu yoldan çevirmeye müslümanlar gerçekten kötü yansitiyorlar buda dinimizden uzaklastiriyor insanlari islam dinini karalayan kafirlere bu firsati vermemeliyiz ve dinimize tesvik etmeliyiz terör saldirilarinda tüm herkes gözlerini müslümanlara çevirdi bir takim insanlar cana kiydiklari yetmez gibi birde dinimizi lekelemeye devam ediyorlar ve bunada iman diyorlar

DeGerli kardesim,
günlerden bir gündü pey. efendimizin, hem amcasi ebu talip hemde güzide esi hz. hatice vefat etmisler ve rasülün kalbini bir hüzün sarmisti. iste böyle bir haleti ruhiye içerisinde iken, yüce yaradandan vahiy gelmis ve " SEN ANCAK TEBLiG EDERSiN HiDAYETi iSE BiZ VERiRiZ." diyordu. amenna ve saddakna...

Kim olursa olsun tebliG bizim vazifemiz amma buyurduGun gibi onlar anlamiyorlar. Biz anlatmaktan geri durmuyoruz amma onlar dinlemiyorlar...fakat bizim vazifemiz yilmak deGil tebliGe devam etmek insaallah ......

selamun aleyküm....

MUHTEREM KARDEsiM ÖNCELiKLE iNCE DÜsÜNCEN iÇiN KUTLARiM.Lakin bu konu üzerine ÖNCE ALLAHA VE RESULÜNE SiGiNARAK BiRKAÇ KELAM EDELiM.ÖNCELiKLE HER NE OLURSA OLSUN CAİZ OLMAYAN BiR KARsi CiNSE KARsi iSLAMi TEBLiG GiBi BiR DURUMA İNSANIN GiRMESi ARAYA sEYTANiN GiRMESiNE NEDEN OLUR.DiGER BiR iFADEYLE DURUMUNU GÖZDEN GEÇiRiP ONA GÖRE ANLATiNiZ.VEYA BU isi BiLEN BACiLARiMiZA HAVALE EDiNiZ.MÜSLÜMAN KARDEsiM TEBLiGDEN ÖNCE ANLATACAKLARiMiZiN ÇOGUNU ÖNCE KENDiMiZ TATBiK ETMELiYiZ.YANi iLMiMiZLE AMEL EDiP SONRA GEREKiYORSA SÖYLEMELiYiZ.KALPLERiNDE ALLAHiN ELiNDE OLDUGUNU UNUTMAMAK sARTiYLA.
BiZiM EN BÜYÜK HAMDiMiZiN NE OLDUGUNU SiZE SÖYLEYEYiM Mi.?

MÜSLÜMAN BiR ANNE VE BABADAN DÜNYAYA GELMEK VE ALLAHiN HABiBiNiN ÜMMETi OLMAK sEREFi.
BU SAYFALARLA ANLATiLMAZ GÜZEL BiR HAMD VE ÖVÜNÇ SEBEBiDiR.
TABiKi sUNU DA BiLMEK GEREKiR.ZAMANiMiZ AHiR ZAMANDiR.HER GEÇEN GÜN DAHA KÖTÜYE GiDECEK.AMA HER ZAMANDA OLDUGU GiBi iSLAMiN HAKKiYLA YAsAYACAK BiR KAViM OLACAK.VE KUTBUL iRsATLAR.MÜRsiD_i KAMiLLER.ONLAR iRsATTA HERGÜN YARisiRLAR.SON OLARAK KALPLER ALLAHiN ELiNDEDiR.PEYGAMBERiMiZiNDE(ASV) YAsADiGi DÖNEMDE BU GiBi OLAYLAR ÇOK OLMUsTUR.BiZE DÜsEN O GiBi iNSANLARA BOL BOL DUA ETMEK.iSLAMiN HAKiKAT AsK YÜZÜ DE BUDUR.HZ.EBUBEKiR(R.A) iN MAKAMiDiR O DA.CEHENNEMi KAPLAYiP KiMSENiN GiRMEMESi.
BiZiM YAZDiKLARiMiZDA HATAMiZ OLDUYSA HAKKiNiZi HELAL EDiNiZi.DUA VE SELAM iLE

s.a. öncelikle konu çok iyi allah razi olsun benim diyeceGim Ateist diyince akla dinsiz biri en kötüsü kimliksiz sahipsiz ve afedersiniz ama köpekten asaGidadir dicem kitmire ayip olur neyse diyeceGim bunlarin kalplari kapanmis mühürlenmis allah islah etsin diyelim bi kaç ateistle konusmusluGum var öle salak sorulara maruz kaldim ki en iyisi ordan uzaklasmak gerekti. ne desek bos biz tebliGimizi yapalim gerisi rabbime kalmis allah en iyisini bilendir. s.a.


Diğer Din ve İnançlar

MollaCami.Com