Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


HASTA ZiYARETi

Gücümüz yettiGi halde iyiliGi esirgemek, kötülük yolunda atilmis bir adim deGil midir? Teselli bekleyen komsu, aranilmayan bir dost, ziyaret edilmeyen hasta... dotlarimizin iyi ve sevinçli günlerine ortak olduGmuz gibi üzüntülü günlerini de paylasmak, insan olmanin bir gereGi.



su fani dünyada basimiza bir kaza, hastalik ya da bir felaketin gelmeyeceGini nereden bilebiliriz? Böyle zamanlarda kendimiz nasil desteGe muhtaç isek, dost akraba ve komsularimizi aci günlerinde biz de yalniz birakmamaliyiz. Hafif bir soGukalginliGinda sicak bir çorba ile çikip gelen komsumuzun vefasi hangimizi duygulandirmaz? Ya da ziyaretine gittiGimiz hastanin yüzündeki sevinç ifadesini unutabilir miyiz?

SaGliGinda olduGu kadar, hasta iken de hatirlanmak insana önemsendiGini, varliGinin bir anlami olduGunu hissettirir. Çevremizdekilere bu günlerinde maddi-manevi destek vermek, Allah’in rizasini kazanmaya vesile olan bir insanlik görevidir. Hastalanmak nasil günahlarin affina bir sebepse, ziyaret etmek de arkadaslik hakkini ifa edip sevap kazanmaya sebeptir.

Sahabilerden Bera b. Azib (R.A.) diyor ki: “Rasulullah (A.S.) bize hastayi ziyaret etmeyi, cenazenin pesinden kabire kadar gitmeyi, aksirip hamd edene yerhamukellah demeyi, yemin edenin andini yerine getirmesinde yardimci olmayi, mazluma yardim etmeyi, davet edenin davetine icabet etmeyi ve selami yaymayi emretti.” insanlik ve nezaket ölçülerini bu haberden daha güzel ne anlatabilir?

Hasta ziyaretinde bulunmanin önemini, su rivayet de çok net izah eder:

Yüce Allah kiyamet gününde:

- “Ey ademoGlu! Ben hasta oldum da, sen beni ziyaret etmedin!” buyurur. O insan der ki:

- “Ya Rabbi! Sen alemlerin rabbi olduGun halde ben sana nasil hasta ziyareti yapabilirdim?” Allahu Teal

Rabbim senden razi olsun kardesim dilerim insanlarin kendilerini dusundugu fakir ve yoksul diye ayirt etmedigi sirf Rabbimin rizasini dusunerek hasta garip insanlari ziyaret eden mumin kullardan oluruz selametle

Allahrazi olsun sizden güzel konular paylasiyorsunuz bizimle


Makaleler

MollaCami.Com