Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


SiRADANLAsTiRiLANLARDAN MiSiNiZ?

Siradanlastirilanlardan misiniz?
Her anne-baba kendine su üç soruyu sormali?
1. Neye ve kime güldüGünüz, neyi seyrettiGiniz sizin için önemli midir?

2. Her espri size komik gelir mi?

3. Yeter ki espri güzel olsun, kimin yaptiGi, ne mesaj verdiGi önemli deGil!mi diyorsunuz?

Lütfen bu sorulara cevabi yazinin sonunda verin.

***

Transparan bir gömlek, boynunda bir kadininki kadar taki... Erkek mi, kadin mi? süphesi herkesin gözünden okunuyor. Sarf edilen her üç-dört kelimeden biri belden asaGi imalarla dolu. Söylenen sözlerin müstehcenliGi, gülme efektlerinin, kikirdasmalarin altina gizleniyor. Makyajli erkeGin yüzü kadar, sesi ve davranislari da bir garip.

***

Her söylenen söz insanda tesir birakir. Bu izler, zamanla etkisini gösterir. Bazen söze gerek de olmaz. Seyredilenler, gülünenler, eGlendirenler, benimsenmese de itici bulunmayanlar bir gün televizyonun kutusundan çikar; sokaGimiza, evimize, isyerimize gelir. Yani siradanlasir. Yani anormal olan, normal hale gelir. Adi anilacak kadar deGeri yoktur o tür his ve düsüncelerin. Çocuklarinizla oturup seyrettiGiniz filmin basrol oyuncusunun neden garip davrandiGini soran 5 yasindaki kiziniza, 13 yasindaki oGlunuza bunu nasil izah edebilirsiniz ki?

- Erkek; ama erkek gibi giyinmemis. Adam; ama adam gibi konusmuyor.

- Baba bu adam, kadin gibi davraniyor?

- Ne demeli?

- ...

- O ne demek baba?..

***

Günün her saati yayinlanan dizileri ve onlara mahkum ettiGiniz çocuklarinizi hiç düsündünüz mü? Çocuklarimiz ve gençler dizilerden ve bilumum günlük programlardan gülüp-eGlenmenin yani sira yaramazlik yapmayi, hile yapmayi, anne-babayi aldatmayi, yalan söylemeyi, argo konusmayi ve çarpik cinsel davranis sekillerini öGreniyor. ÇocuGunuzun herhangi bir dizideki kahramanlastirilmis öne çikarilmis bir e..., bir t... kendine örnek almayacaGini, onun gibi davranmak istemeyeceGini söyleyebilir misiniz? Ya 11 yasindaki oGlunuz annesinin parfümünü kullanmaktan hoslanir hale gelirse ne yapacaksiniz?

***

Seyredilenler, siradan ve olaGan hale gelmistir...

Ardindan sunlari duyabilirsiniz?

- Bu da bir hayat tarzi. Bizim cinsel tercihimiz. Bu kisisel bir hak...

Siradan ve olaGan önemli bir yol almistir. Artik Falancalarin eGlence gecesi, falancalar evlenmek istiyora dönüsür. Siz bu dünyanin sizden çok uzak olduGunu düsünür, bana dokunmuyor hissine kapilirsiniz. OGlunuzun ya da kizinizin iç dünyasindaki çeliskileri, çatismalari, hatalari göremez, ileriki yaslarda ortaya çikacak sapmalara zemin hazirlamis olursunuz.

***

OGlunuz h

Çocuklarimizin televizyonla ve internetle basbasa birakilmamasi taraftariyim.

Edep yahu!..

Arkadas ariyorum.com hemen arkadas, havadan arkadas, muhabbet tellali, internet sitelerinin kontrolsüz ortamindan ne yazik ki hiç hosunuza gideceGini düsünmediGim bilgiler vereceGim.
içine düsürülmüs olduGu yalnizlik, manevi tatminsizlik, inanç tasavvurunun eksik sekillenmis olmasi ve ardindan ortaya çikan sonuçtan kurtmak için internetteki randevu sitelerinde çare arayan insanlarimiz, özellikle de gençlerimiz hiçbir ahlaki temele ve gerçekliGe dayanmayan bu sitelerde kendilerini sergilemekte ve seçmece iliskiler çerçevesinde bilgisayar basinda, internet ortaminda kendisine es seçmektedir.
Bu tarzda davranislar ar namus duygusu az gelismis, genis hazimli Avrupa halklarinin günlük yasayislarinin aliskanliklarinin Türkiye'ye sirayet etmesi neticesinde doGmustur.
Avrupa halkinin diyalog kurmadaki eksikliGi, kültür erozyonu, bireyci düsünceleri, menfaatçi yaklasimlari insanlarini birbirinden uzaklastirmis ve bunun sonucunda düstüGü yalnizliktan kurtulma çaresini sanal ortamdaki kurulacak iliskilerde aramaya baslamistir.
Avrupa'nin sapik ruhu internet ortamindan Türkiye'de evlerimize kadar girmeye baslamis, genç kizlarimiz ve erkeklerimiz kendilerini bu arkadas arama sitelerine atarak hiçbir güvenliGi olmayan, tanimadiGi görmediGi insanlarla konusup iliski kurabilmekte veyahut her ne yapiliyorsa yapmaktadir. Peki Türk milletinin binlerce yillik geleneklerine, adetlerine, inanç kaidelerine bu kadar yabanci olan bu peskes çekme sitelerine neden kaydolunur ve medet umulur.
iste Avrupa'nin bireyci menfaatçi tutumunun Türkiye 'ye en kolay monte edebileceGi kusak deGerlerine yabancilastirilmis Türk gençliGidir.
Ayrica hiçbir ahlaki sinir tanimayan bu siteler genç kizlarimizin haberi ve rizasi olmadan iletisim için kullanildiGi e-mail adreslerini kendi internet sitelerinin bünyesine dahil edip yayinlayabiliyorlar.
Yasal açidan denetleme olmadiGindan istedikleri gibi hareket edip kendilerine gelir saGlayan bu siteler bir lira vergi vermeden küçümsenmeyecek rakamlarla gelir elde ederek, hiçbir gücü kendilerine muhatap kabul etmezmisçesine son derece büyük bir serbestlikle alis veris gerçeklestiriyorlar.
Belki diyecek olanlar vardir. Alan razi veren razi.
Sevgili dostlarim bu nesil bu gençlik deGil mi yarin bu ülkenin geleceGi, söz sahipleri neden düstükleri tuzaklarda yalniz baslarina birakilsin ve kaderlerine terk edilsin.
Baba veya annenin genç kizina verdiGi eksik ahlak anlayisinin tavir refleksi noktasinda genç kizin bu sitelerde kendini ifsa etmesiyle baslayan hareketi ilerleyen zamanda tavir olmaktan çikip karakter haznesine yerlesecektir.
Babasi yirmi yasindaki kizina veremediGi ahlaksal gerçekliGin öneminden haberi yokken arkadas arama sitesinde kizinin resimleriyle karsilastiGinda neler hissedeceGini tahmin edebiliyor musunuz
Bu olayin bir an evvel görsel basina yansiyip ailelerin tedbir almasini saGlamak, sorumlularin emniyet teskilati tarafindan bulunarak gerekli islemlerin yapilmasini saGlamak adina bu bir uyaridir.
Birbirine yabancilastirilmis inançtan uzak, ahlak yapisi çökmüs bir gençlik deGil eline, diline, dinine,aklina sahip Türk gençliGi ! EDEP YA HU!

A.Savas Çolak

sevgim kardesim paylastiGiniz için allah razi olsun allah cümlemizin yardimcisi olsun birbirimize yabancilastik git gide çikmaza gidiyor insanlar rabbim korusun cümlemizi

ALLAHin izni ile insanlar bilinçlenecek ve onun bununla bos yere internette zaman öldürüp kapi komsusunun kim olduGunu ,bir seye ihtiyaci var midir bilmeyen kalmayacak.
En azindan temenni ediyorum.Ama zamane gençliGi çabuk öGrenen bir nesil
gençlik hevesatina kapilip kendilerine ve yurtlarina faydali olamasalarda
bulunduklari sapkinliktan kurtulacaklardir ALLAHin izni ile
LA HAVLE VELA KUVVETE iLLA BiLLAHiL ALiYYiL AZiYM
tabi bizlerde üstümüze düsen görevi yapacaGiz


Ülkeler ve Toplum Kültürü

MollaCami.Com