Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


En güzel vesile namazdir.(Hz.Sare Annemiz)

Rahman Rahim Allahin adi ile...
Alemlerin Rabbi Allaha hamd olsun.
Afiyette ve belada, darlikta ve genislikte.
Salat ve selam, Seyyidül-mürselin Resulullah Efendimize ve tüm aline
Sübhan Allahtan temenni: Selametiniz, afiyetiniz, sebat ve istikametinizdir.

En güzel vesile namazdir.

Hz. Sara Annemizin Kurtulusu

Namaz ile istimdat(Yardim istemek) Sünnettir

*Namaz miraci manevidir. Müslümanlar her gün bes defa Cenabi Hakkin, *ekimissalah* (namazini ikamet et, kil) hitabi izzetine muhatap oluyorlar. Bu suretle rizki suri ve rizki manevi ile merzuk olmak üzere günde bes defa Hazreti Mevlanin seferi rahmetine çaGriliyorlar. Bu seref, sekaleyn (ins ve cin)den maada hiçbir mahluka nasip deGildir. Çünkü karsiliGi mükafat ve terfii derece olan ibadetler, yalniz ins ve cinne mahsustur. Bazi umurda melekler de memurlardir. Lakin onlar imtihan olmak ve karsiliGinda mükafat almak için deGildir. Kendilerinde cüzi türabi (toprak unsuru) ve sair anasir bulunmadiGindan, melaikei kiram bile ehli salatin(namaz Ehlinin) nail olduGu böyle bir ziyafetle serefyab olmamislardir.*

*Resulullah Efendimiz (sallalahü aleyhi ve sellem) buyurdular ki: *Biriniz, herhangi bir iste sikintiya düstüGü zaman iki rekat nafile namaz kilsin.* (Kütübi Sitteden Müslim hariç hepsi rivayet etmislerdir)

Namaz ile istimdat, sünneti seniyyedir. insan dara düstüGü zaman, hemen iki rekat namaz kilmali; onunla Cenabi Hakka tevessül edip iltica etmelidir.

*Bütün mühim islerde büyüklerimiz hep böyle yaparlardi. Nitekim ibrahim aleyhisselam arzi Babilden arzi sama hicret ederken uGradiklari beldenin kolculari, zevcesi Hazreti Sareyi alip saraya götürdüklerinde, ibrahim (a.s.) hemen namaza durup isi Hazreti Mevlaya ihale eylemistir.

*O zalim melik, Sareye üç defa el kaldirmak isteyince, her defasinda koluna felç gelmekle (çirkin emellerinden vazgeçip) yanina birtakim hediyeler koyarak, Hazreti Sareyi yolcu etmek mecburiyetinde kalmistir.*


***
Msn:ilmiledunn@hotmail.com


Hadis ve Sünnet

MollaCami.Com