Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


DiyaloGun hedefi

DiyaloGun birinci sarti

Müslüman halki Hiristiyanlastirmak için faaliyet gösteren misyonerler, OrtadoGu’da büyük bir dirençle karsilastilar. Bunu kirmak için, bu bölgede yasayan Müslümanlarin, dini suurunun yok edilmesi gerekiyordu. Dinlerarasi diyalog ile, HiristiyanliGin da hak bir din olduGu, korkulacak bir sey olmadiGi konusu islenerek, Müslümanlarin Hiristiyanlara karsi olan husumetini kirmayi gaye edindiler.

Bunu saGlamak için de, "Benim dinim son dindir, diGerleri yanlistir” inancindan vazgeçirmeGi prensip edindiler. Dinlerarasi diyaloGun mimarlarindan M.Watt, "Modern Dünyada islam Vahyi" adli çalismasinda bunu açikça yazmaktadir.

Watt'a göre diyaloGun sarti "Benim dinim son dindir" inancindan vazgeçmektir: “Dinlerin karsilastirilmasi, yani üstünlük ve asaGilik açisindan herhangi bir deGerlendirmeye gitmemektir. Objektif anlamda geçerli olmadiGi için gerçek diyalog anlayisi, bu çesit karsilastirmalardan vazgeçmeyi icab ettirir. Taraflardan biri "Benim dinim son dindir" derse bu olmaz; çünkü buradaki "son" kelimesi diGer dinlerden üstün olma veya diGer dinleri geçersiz kilma anlamlarina gelir. Bunun için, benim dinim diGerlerinkinden daha üstündür inancinin terk edilmesi gerekir."

Halbuki Kur’an-i kerim, islamiyetin “son din” olduGunu, diGerlerinin geçersiz olduGundan kabul edilemez olduGunu açikca bildirmistir. Dolayisiyla bir Müslüman bunun aksini düsünemez. Böyle düsündüGü, inandiGi hatta süphe ettiGi takdirde dinden çikmis olur. islamiyetin son din olduGu ayet-i kerimelerde meal söyle bildirilmistir:

“Bugün, dininizi kemale erdirdim, ikmal ettim. Size olan nimetlerimi tamamladim ve sizin için din olarak isl

Hiristiyan Bati

ne güzel de yazmis kardesim.. ''Rabbim kimseyi hidayete erdikten sonra saptirmasin'' (amin)...''Allah herkese aklini kullanmayi nasip etsin''(amin)..''Kendisindeki gücü hissedemeyen ve ehl-i kitaptan medet uman aciz kullarina sen hidayet et ya Rabbi''(amin)....''ehl-i kitabin inim inlettiGi islam coGrafyasina sen yardim et ya Rabbi''(amin)...''müslümanlara bunu reva görenlerle ayni masada insanliGin kirtulusunu arayacak kadar gaflet içinde olan kullarini uyandir ya rabbi''(amin)............

Son aylarda gazetelerin, televizyonlarin hiç gündeminden düsmediGi konu; bankalarin içlerinin bosaltilmasi, bu yolla yapilan vurgunlar... Biliyorum, hemen diyeceksiniz ki, bu konulari yazan birçok kimse var, sen niçin bu konulara giriyorsun, baska konu mu kalmadi? Haklisiniz merak etmeyin bankalardan bahsetmiyeceGim; “içini bosaltma” tabiri bana baska bir konuyu hatirlatti, ondan bahsedeceGim. Bu konu, Bati’nin “islamin içini bosaltma” projesi Bati’nin ifadesiyle, “Light islam”...

isterseniz tarih boyunca oynanan bu tür oyunlarin daha iyi anlasilmasi için konuyu biraz geriden, isin basindan ele alalim: islamiyet ortaya çikinca, Peygamber niçin kendilerinden deGil de baska bir kavimden çikti diye ilk karsi gelen, yok etmek isteyen Yahudiler oldu. Önce bunu güç kullanarak yapmak istediler, buna muvaffak olamayinca, Peygamber efendimizin vefatindan sonra, Müslümanlar arasindaki iman birliGini bozmak istediler. Abdullah ibni Sebe isminde Yemenli bir Yahudi vasitasiyla Müslümanlar arasinda ilk fitneyi soktular.

Bu fitne, Hazret-i Osman'in sehid edilmesine, Cemel ve Siffin vakalarinin meydana gelmesine sebeb oldu. Bununla da kalmayip, Peygamber efendimizden sonra, halifelik tartismalarini körükleyerek Eshab-i kirama dil uzatan kimselerin çikmasini saGladilar.

Müslümanlari birbirine düsürmek isteyen fitneciler, Dört Büyük Halife’den sonra da durmadilar. Elde ettikleri kimselere , mütesabih ayet-i kerimelere yanlis manalar verdirerek müslümanlari farkli firkalara ayirmak için çalistilar. Her devirde içerde disarda Müslümanlari parçalamak için kendi fikirlerini uygulayacak adamlar yetistirdiler. Çesitli akimlarin, yollarin çikmasini saGladilar.

Bu akimlarin yedinci asirda temsilcisi, ibni Teymiyye ile talebesi ibni Kayyim'dir. Bu cereyan on ikinci hicri asirda, Muhammed bin Abdülvehhab'in kurduGu “Vehhabilik” ile devam ettirildi. Daha sonra Cemaleddin Efgani, Muhammed Abduh, Musa Carullah, Seyyid Kutub gibi kimselerle bu bozuk yolu devam ettirdiler.

Bu arada islamiyeti yok etmek için güç kullanmaktan da geri kalmalidlar. Gelismekte, yayilmakta olan islamiyeti yok etmek için Yahudilerin tahriki ile Hiristiyanlar Müslümanlarin üzerine haçli seferleri düzenlediler.

Fakat asirlarca yaptiklari aci tecrübelerle bu yolla basari saGlayamayacaklarini görünce taktik deGistirip, 18. yüzyilin basindan itibaren içeriden yikma faaliyetlerine tekrar aGirlik verdiler. Bu faaliyetlerin basini da ingilizler çekiyordu.

ingilizler iki asirlik, planli programli çalisma sonunda muvaffak oldular; islamin tek temsilcisi olan Osmanli Devletini yiktilar. Fakat niha

[iMG]http://img30.imageshack.us/img30/3679/528lh.jpg[/iMG]

ne güzel yazmisin kardesim yüregime saglik allah (c.c)peygmberimize komsu olmayi nasip etsim)amin)


Diğer Din ve İnançlar

MollaCami.Com