Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


VARLiKTA YOK OLMAK

VARLiKTA YOK OLMAK


Gayeler var olmak olsaydi gerçekten bu kolay olurdu. Ama gaye var olmak degil de Varlikta tek Varlikta yok olmak oldugundan zor oluyor. Yoksa yoklugu yakalamak zor degil. istemek yeterli, isteyip yasamaya çalismak, gayret ve istikamet yolcuyu yoluna götürür.
Beka içinde bekaya varmak asil Varlikta yok olmakla mümkün olacaktir.
iste beseriyet zindanindaki zincirlerimizi kiramadigimizdandir ki hep kolay yolu seçeriz.
Beden ülkemizin padisahligini, dogmamis dogrulmamis, yaratilmamis, zatindan zatini yaratmis, her sey yok olsa bile hep var olacak tek Varlik tek hakikat yüceler yücesinin ruhundan bir zerresi olan bizdeki emanetini, ruhumuzu padisah yapar, bu dünya hayatini da ahiretimizin tarlasi yaparsak, iste o zaman emanetimizi su anda içinde bulunduu izdiraptan kurtarirsak, asil gayeye Varlikta yok olmanin zevkine ermeye baslamis oluruz.
Ruhani arzu ve istekler kelimelerin bir an verdigi lezzetle elde edilemiyor. Dil söylerken kalbindeki sende haykirmalisin, haykirmalisin ki, o emanetin asil Sahibi de sendeki parçasinin sesini duysun, duysun ki icabet etsin, etsin ki Varlikta yok olmanin yolculugu baslasin, baslasin ki duraklari geçebilesin, geç ki sevgili sevgiliye giden yolun zahmetlerine, çilesine aldiris etmeden gögüs gersin, gersin ki hasretiyle yanip tutustugu, askinin özleminden tenin kavrulusunun sona ereceini bilsin, bilsin ki bu dünyada bu bedenlerdeki hapishaneden kurtulusunun günü geliyor, sirlar sirrina, sirrul esrara Ana vatana gidiyor, giderken de geliyorum, geliyorum hadsiz günahlarimla, cürmümle zavalliligimla, tam bir hiçligimle, bir buharin zerrelerindeki yoklugumla, tam bir acziyetle ve sana, ask dergahinin Sultanina, kayitsiz sartsiz teslimiyetle geliyorum.
Geliyorum, ey Sevgililer Sevgilisi, geliyorum.
iste bu sessiz sevgi çigliklariyla yola çikmis yolcuda varlik düsüncesi, var olma duygusu olur mu?
Bir de söyle düsünsek bu yolculugun sonunda bize bir varlik payesi verilse bu bizim neyimize yarar ki payeler verilir, verende diledigi zaman alamaz mi?
iste bu babtan baktigimizda var olma duygusuna ihtiyacimiz olmadigidir

ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN. Amin.
EY ALLAHIN GUZEL KULLARI OKUDUGUNUZ BU VE DIGER KONULARIMIZ HAKKINDAKI YORUMLARINIZI EYYUBI YE MESAJ VEYA MAIL ILE BILDIRIRSENIZ CALISMALARIMADA YÖN VERMIS OLURSUNUZ. SIZCE UYGUNSA ESINIZE DOSTTUNUZA ALLAH RIZASI ICIN OKUTUN HIZMETINIZ OLSUN. ALLAH RAZI OLSUN.


Makaleler

MollaCami.Com