Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


ALLAH MERTTiR

[H4] ALLAH MERTTiR
Mesela, arilar bir tane arinin emrine girmekte, o gittigi zaman onlar da
gitmekte, o durdugu zaman onlar da durmaktadir.Kendilerine, oyle güzel ve muhkem bir ev yapmaktadirlar ki muhendisler dahi onlar gibi yapamamaktadir. Hatta onlarin arasinda, oyle bir ilahi adalet vardir ki onlardan birisi, ayagini pislige sokarsa, onu kapisinin onunde oldürürler. Cünkü, daha onceden bu isi yasakladiklarindan dolayi, o an yasagi cignedigi icin onu cezalandinyorlar ki diger arilara ibret olsun, onlar da
boyle bir sey yapmasinlar. Allah (cc), o hayvanlara akil vermedigi halde, onlar o kadar nizam ve intizam icinde davraniyorlar.
Peki ya biz en mükemmel yaradilmis olan bizle Allah'in halifem dedigi bizim için ruhlar alemindeki düzeni dahi degistirmis olan Allah'a ne kadar kulluk ediyor, Allahin nizam ve intizamina ne kadar uyuyoruz. Bize yasakladigi seylere karsi ne kadar samimi olarak uyuyoruz. Allah kanunlarina ne kadar saygi gösteriyoruz. Hatta biz insanlarin yaratilmis olan ve hiçbir seyi de yaratma gücüne sahib olmayan bizler kendi yaptigimiz kanunlara duydugumuz saygiyi Rabbimizin kanunlarina neden göstermiyoruz. Yoksa biz Rabbimizin huzuru mahserde bize yapacaklarina inanmiyormuyuz. O dehsetli günün azabindan korkmuyormuyuz. Bakin akillari olmadigini iddia ettigimiz arilar bile ilahi kanuna riayetlerinde ne kadar dikkatliler. Dostlarim gelin bu günden bu dakikadan itibaren tüm günahlarimiza tevbe edelim ve o dehsetli azab gününün azabindan muhafaza olalim. Unutmayalim ki
NE KADAR COK GÜNAH iSLEMiS OLURSAK OLALiM YETERKi PiSMAN OLUP RABBiMiZE SiGiNALiM, TEVBE EDELiM. ALLAH TEVBE EDENLERiN TEVBESiNi KABUL EDENDiR. ALLAH MERTTiR ASLA SÖYLEDiKLERiNDEN DÖNMEZ. YETERKi BiZ SÖZÜMÜZDEN DÖNMEYELiM.

ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN. Amin.
EY ALLAHIN GUZEL KULLARI OKUDUGUNUZ BU VE DIGER KONULARIMIZ HAKKINDAKI YORUMLARINIZI EYYUBI YE MESAJ VEYA MAIL ILE BILDIRIRSENIZ CALISMALARIMADA YÖN VERMIS OLURSUNUZ. SIZCE UYGUNSA ESINIZE DOSTTUNUZA ALLAH RIZASI ICIN OKUTUN HIZMETINIZ OLSUN. ALLAH RAZI OLSUN.



[/H4]
[hr]


Makaleler

MollaCami.Com