Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


TOPRAK MÜRsiTTiR

[H4][navy]TOPRAK MÜRsiTTiR
Topragin bagrina ekilen bir tohumun hayat bulmasina köklenip filizlenmesine o tohumun ne olacagini bilmesi topragin nazari dahilindedir. Bugday tohum olarak ekildiginde benden sadece un olur sonra ekmek demesi ne kadar yanlistir. Toprak ona sen süt olabilirsin derse bugday hayir ben un olurum dese toprak altina girdigi zamani unutup ya orada kuruyup gidecekti. Susuzluktan ya da çok sudan çürüyecekti. Toprak sahibine yalvarmasaydi ona hayat vermesi için Rabbine dua da bulunmasaydi Allah'tan (c.c) gelen yagmuru bagrinda saklayip korumaya aldigi bugdaya süzüp yavasça bir annenin yavrusuna gösterdigi hassasiyeti göstererek ona suyu ulastirir. Hayat bulmasina vesile olur.
Bugday hemen filizlenip basini çikarmak istese de toprak ona disaridaki tehlikeleri anlatir, firtina yagmur gibi. Ona önce kendisine sikica baglanmasi için köklenmesini sarilmasini söyler ve yardim eder yaptirir sonra filizlendirir. Artik dogma zamani gelmistir. Toprak bütün sertligini geriye çeker ona yol açar ve günesi görmesine müsaade eder.Ölü olarak girdigi topragin altindan can bularak çikar. iste Allah'u Zülcelelin tecelliyati artik onda tecelli etmistir.
Ama O bunun farkin da degildir.Artik kendi basina yasayabilecegini zanneder. Halbuki hala besinini gidasini topraktan aldigini göremeyecek kadar acizdir.O da bir nankördür. Bütün kendisini besleyenin toprak oldugunu unutmamasi gerekirdi, ama unuttu. Kendisinin bir sey oldugunu artik adam oldugunu zanneder kibirlenir. Toprak ona nasihat eder. Bak kisa bir süre önce sen bir ölüydün, bir hiçtin gel yine kendini öyle bil ve öyle yasa dese de o geçmisini unutmustur. Her yeni doganda Allah (c.c) tecelliyatinin var olusundan dahi haberi yoktur. Hatta onun için fark dahi etmiyor.
iste biz zavalliligini acizligini unutmus, daha düne kadar ana rahminde anamiza ALLAH-U ZÜLCELALiN verdigi nimetlerin süzülerek bize hayat verecek sekilde ulastigini dahi unutarak, her dogan, yaratilan ölecektir emri ilahesini unutup hiç ölmeyecegimizi zannedip büyük bir gaflet içersinde, bize akillarin alamayacagi
RAHMETiNi, MERHAMETiNi, SEFKATiNi bizim tüm asiligimize ragmen önde tutan RABBiMiZ bizi kendisinin halifesi, sereflilerin en sereflisi olarak yaratmasinin, bunun karsiliginda da bizden kulluk yapmamizi, ibadet etmemizi istemistir.
BEN iNSANLARi VE CiNLERi ANCAK BANA KULLUK YAPSiNLAR DiYE YARATTiM. Zariyat 56 diyor.
Biz tüm bu ilahi emirlere aldiris etmeden yasadigimizdan dolayi bizi yaratmadan önce tabasina yaratacagi bizleri öven yere göge sigdiramayan
YÜCELER YÜCESi RABBiMiZ
bu kadar assagiliklasimiz karsisinda celaline maruz kaldik ve bize bu kez Abese 80-17 de
KAHROLASi iNSAN NE KADAR NANKÖRSÜNÜZ. diye hitab etti.
Ey ALLAH-U ZÜLCELALiN daha yaratmadan önce methi senasina mahzar olmus kardeslerim, bakin bir düsünün hala nefes aliyoruz, daha ölmedik her seyi degistirebiliriz. RABBiMDEN isteyelim bize lütfetsin Ona samimi bir tevbe ile yüzümüzü çevirelim.
Ben Onun birligine, ezel ve ebed sahibi olduguna, her sey yok olduktan sonra bile O'nun var olacagina, Evvelde O,Ahirde O, Zahirde O, Batinda O, olan Allah'in varligina inandigim gibi inaniyorum ki biz affimizi dileyelim O af edicilerin en af edicisi bizi af edecektir. insallah-u Teala iste Yüce Kitabinda kendi kelamiyla af edilicigi:
Ey iman edenler! Samimi bir tevbe ile Allah (c.c)a dönün. Umulur ki Rabbiniz sizin kötülüklerinizi örter. Peygamberi ve onunla birlikte iman edenleri utandirmayacagi günde Allah (c.c) sizi içlerinden irmaklar akan cennetlere sokar. Çünkü onlarin nurlari önlerinde ve yanlarindan kosarda O ey Rabbimiz nurumuzu tamamla bizi bagisla çünkü sen her seye kadirsin derler. Tahrim süresi 8
ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN. Amin.
EY ALLAHIN GUZEL KULLARI OKUDUGUNUZ BU VE DIGER KONULARIMIZ HAKKINDAKI YORUMLARINIZI EYYUBI YE MESAJ VEYA MAIL ILE BILDIRIRSENIZ CALISMALARIMADA YÖN VERMIS OLURSUNUZ. SIZCE UYGUNSA ESINIZE DOSTTUNUZA ALLAH RIZASI ICIN OKUTUN HIZMETINIZ OLSUN. ALLAH RAZI OLSUN.
[/navy]
[/H4]


Makaleler

MollaCami.Com