Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


KEsKE 3

[H4]KEsKE 3


Memleketin birinde fabrika isçilerinin belli bir müddet çalismalarinin sonunda o fabrikaya sahip olabilmek için o fabrika da çalisan diger isçilerin izniyle onlarla uyum içinde olmasi gerektiginden tek ,tek yüzlerce isçiyi dolasarak fabrikaya patron olmak istedigini anlatmasi o kadar isçinin güvenini kazanmasinin da ne kadar zor oldugunu anlamamak elde degil. Ahmak adam bu zorlugu bir kenara birakip fabrikanin sahibini ikna ya çalisip ondan fabrikanin sahibi olmak istedigini anlatsa patronda ona bunun gibi yüzlerce fabrikasi oldugundan ona da bu fabrikayi geçmisteki iyi hizmetlerinden dolayi birakabilir. Ancak patronun bazi istekleri vardir. Bu kadar çok nimetlere karsilik patronun istekleri muhakkak ki yerine getirilir sayet getirmemekte israr eder bunlari ben kazandim bunlar benim hakkim diyerek kazandigini patronunun istekleri dogrultusunda harcamazsan senden bu fabrika patronunun tarafindan alinip ve baska hak sahibi olmus isçiye verilir. Sende sefalete düsersin iste o zaman pisman olur keske patronunun isteklerini yerine getirseydim, kazancimi onun istedigi sekilde harcasaydim da fabrika bende kalsaydi diye üzülürsün.
Ey zavalli ey nefsinin kurbani arkadas! Bu temsili hikayecikte anlatilan memleket uçsuz bucaksiz alemin içindeki imtihan yeri olan dünya, sahip olma hakki Allah (c.c) için helal olan çalismalarin karsisin da fabrikanin sahibi tüm alemin sahibi tüm maddiyatin ve maneviyatin sahibi olan Allah (c.c)in istekleri helal dürüst kazan ve benim yolumda harca ki bende sana fabrikalarina fabrika katayim. Ama bollugu zenginligi görünce beni unutursan benlik kavramina düsersen imtihani kaybetmis olur maddi manevi fakirlige düsersin.
Evet nefsinin kurbani arkadas!
Allah (c.c) in rizasini kazanmaya çalistigin müddetçe sana Allah (c.c) nice nimetler verecektir. Bu nimetlerle simarirsan sadece dünya için yasarsan dünya için kazanirsan hiç ölmeyecekmis gibi yasamaya çalisarak Allah (c.c)i unutursan Allah (c.c) da seni unutacaktir. Ahrette de hiçbir hazirlik yapmadan gittigi içinde hesaba çekildiginde ve karsina çikacak olan neticeye de hiçbir itirazin olmayacaktir. O andaki pismanliginla dünyada oldugu gibi yine keske diyeceksin o halde önümüze konan tüm yemeklerin kiymetini bilelim ne zaman bu nimetler elimizden azar, azar alinmaya baslarsa bundan ders alalim o anki içinde bulundugumuz durumu degerlendirip kendimize çeki düzen verip gaflet uykusuna daliyorsak silkinip uyanalim tövbe edip tekrar Allah (c.c)in ipine sarilarak Allah (c.c) adina yasayalim ama batakliga saplandigimizi göremezsek yedigimiz tokatlarda ders almazsak sonumuzu felaketinden biz sorumluyuz Rabbimiz bize keske dedirtmesin. Amin
ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN. Amin.
EY ALLAHIN GUZEL KULLARI OKUDUGUNUZ BU VE DIGER KONULARIMIZ HAKKINDAKI YORUMLARINIZI EYYUBI YE MESAJ VEYA MAIL ILE BILDIRIRSENIZ CALISMALARIMADA YÖN VERMIS OLURSUNUZ. SIZCE UYGUNSA ESINIZE DOSTTUNUZA ALLAH RIZASI ICIN OKUTUN HIZMETINIZ OLSUN. ALLAH RAZI OLSUN.
[/H4]


Makaleler

MollaCami.Com