Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


AGLAMALiGiZ

[navy] AGLAYIN
Gelin yalniz ve yalniz Allah (c.c) a kulluk edelim. Çünkü Allah(c.c) Ona kulluk edeni sever. Zira geçmis ömrümüzde Allaha (c.c)ne kadar isyan etmis,günah islemis oldugumuzu bilemedigimiz gibi gelecekte de ne kadar günah içinde olacagimizi bilemeyiz. Ama iyi bilmeliyiz ki her bakisimizdan hatta gözümüzü açip kapamadan bile hesaba çekilecegimiz o hesap günü kimin makaminin önünde,kime karsi hesap verecegimizi unutmamaliyiz.
Allah(c.c) göz açip kapayincaya kadar geçen zamanda yaptiklarimizi kalbimizden geçen seylerden dahi haberdar olup ve kalplerde gizli olanlari hakkiyla bilendir. O insana sah damari kadar yakin sonsuzluk kadar uzak olsa bile. Bu yüzden Onun azabindan emin olabilirmiyiz. O zaman yalniz ve yalniz Allaha (c.c) ibadet edelim Ona kul olmak için çalisalim. Çünkü bizler zavalli bir kuluz O ise azamet sahibi Rabbimizdir.
Eger bizim kardeslerimiz ve bizi seven dostlarimiz günahlarimizin kokusunu hissetseler asla meclisimizde oturmazlar,bize yaklasmazlar. Yalniz kaliriz. Allah(C:C) adina kimseye bir sey anlatamayiz. O zaman nasil salih ameller isleyebiliriz. Amel defterimizi nasil açik tutturabiliriz.
Annemizden dogdugumuz günden beri her gün günahlarimiz biraz daha artmakta ömür takvimimizden her gün bir yaprak kopmakta yani bizim için kiyamet kopmakta olduguna göre salih ameller isleyemezsek sevaplar hanemizi bos tutarsak hesap günü nasil hesap veririz.
Allah (c.c) sevdigi salih insanlarin yaninda oturup kalktigimiz halde niçin onlar gibi hareket etmiyoruz? Onlarla bir arada bulunmamiza ragmen onlar gibi bir hayat yasayamazsak kurtulusa nasil erebiliriz? Yedi kat göklerde ve yer yüzünde bulunan bütün melekler bizim için dualar etseler bile,yine de günahlarimiz için kendimiz ALLAH(c.c) askiyla yanarak aglayamazsak af edilmeyiz. Çünkü günah asansöründeyken mi yoksa sevap asansöründeyken mi can verecegimizi bilemeyiz.
Aglamaliyiz,aglamaliyiz cehennem atesimizi ancak göz yaslarimizla ve ALLAH(c.c)in sonsuz merhameti ile söndürebiliriz. Öyle aglamaliyiz ki kararmis kalplerimize,kalplerimizi sarmis kara lekelere aglamali,bedenlerimiz isledigimiz kötü amellerimizin sonucu gidecegimiz cehennem atesinde yanacagimizi hatirlayarak aglamali,yine bedenlerimiz ve dilimizle isledigimiz günahlarimiza bakarak aglamali,dilimiz kulaklarimizin duyarak isledigi günahlara aglamali,kulaklarimiz gözlerimizin isledigi günahlara aglamali,gözlerimiz hesap günü herkesin cennete giderken bizim cehenneme gidecegimizi hatirlayarak kanli göz yaslari aglamali.
Aglamaliyiz dostlarim aglamaliyiz. ALLAH(c.c) için yanarak,yalvararak göz pinarlarimiz kuruyana kadar aglamaliyiz.
ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN. Amin.
EY ALLAHIN GUZEL KULLARI OKUDUGUNUZ BU VE DIGER KONULARIMIZ HAKKINDAKI YORUMLARINIZI EYYUBI YE MESAJ VEYA MAIL ILE BILDIRIRSENIZ CALISMALARIMADA YÖN VERMIS OLURSUNUZ. SIZCE UYGUNSA ESINIZE DOSTTUNUZA ALLAH RIZASI ICIN OKUTUN HIZMETINIZ OLSUN. ALLAH RAZI OLSUN.
[/navy]

selamün aleykum


Makaleler

MollaCami.Com