Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


SEN iNSANSiN

[navy]SEN iNSANSiN
Dünyaya, dünyanin güzelliklerine ve hilelerine aldanmak sinegin aldanisina benzer. Sinek bal kavanozuna ve balin içine girdikçe felakete gömülür. Battikça batar, kurtulmak için çirpinir ama nafile. Bu bir sinek ama biz insaniz.
Biz insanlardan Allah (c.c) sevdigi zaman, verdigi sonsuz nimetler karsiliginda sadece sükür bekler, sükretmez isyan edersek günah batakliginda oldugumuzu bilemezsek günah lezzetinin bize güzel geldigini zanneder daha çok tatmaya çalisirsin.
Sana bir el uzanir kurtulmani ister alay edersin halbuki o insanin uzattigi o el nurlu isik ordusundan bir eldir.
Ne yazik ki senin kararmis kalbin o nuru görmez. Dünyanin sana verdigi o bir anlik lezzet seni kendine köle etmistir. islediGin her günah kalbinde bir siyah nokta olusturmus ve noktalar çogalmis Allah (c.c) sevgisini Allah (c.c) korkusunu örtmeye baslamistir.
Halbuki sinek bile sinek oldugu halde kurtulmak için çirpinisa geçmis ama nafile kurtulamamistir.
Ey zavalli insan!
Sana uzanan o nurlu eli tut, ona saril, ona yapis, o Allah (c.c) dostuna o Allah (c.c) sevgilisine kulak ver dinle, tövbe et.
Dünyayi kendine hizmetçi ettir ki Allah (c.c) siyah noktalarlardan olusan kara lekeleri temizlesin. Allah (c.c) in kudretinden süphen olmasin. Unutma Allah (c.c) kendisini seven kulunda hem kendi sevgisini hem dünya sevgisini ayni kalpte bulundurmaz.
Tüm alemlerin yaraticisi ve tek sahibi olan Allah (c.c) söyle buyuruyor.
Eger dünyaya verdiginiz deger kadar cennete deger verseydiniz ben sizi iki dünyada da mesut eder ahiretinizi aklinizin alamayacagi güzelliklerle doldururum.
Buna ragmen hala su kisacik ömründe ahiretini düsünmemeyi mi yegleyeceksin? Hala batakliktaki anlik lezzetle mi gününü gün etmeye çalisip bir sinek kadar da mi çirpinip kurtulusa geçmeyecek misin?
Unutma! Sen sinek degil insansin.
Kim ki ahiret ürününü dilerse onun ürününü( sevabini ) artiririz. Buna karsilik dünya ürününü (dünya lezzetleri) talip ise ondan payini veririz. Fakat onun ahirette hiçbir payi olmaz. ( Ahiret sevgisi kalbinden çikarilir.)
sURA SURESi 20.[/navy]

bu meal kimin yazablirmisin

selamun aleykum arkadaslar

nasilsniz..b en bu siteye daha yeni uye oldm

selamün aleykum


Makaleler

MollaCami.Com