Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


!!! Masonlar Dosyasi !!!

[royalblue]Selamun Aleyküm Kardesler, saman altindan su degil nehir yürüten Masonlar hakkinda bilgi edinmeniz icin sizlere su linkleri:

TAPiNAK sÖVALYELERi

TÜRKiYE 'DE MASONLUGUN GiZLi TARiHi

tavsiye etmek istiyorum. Dünya ve Türkiye tarihinden bir cok ibretli ve bilmediginiz olaylardan haberdar olacaginiza ve asagidaki: "Masonluk ve dinler arasindaki iliski nedir ve neden Masonluk dinin karsisinda gösterilir? " konusundaki yalanlari anlayacaginizi umuyorum. Düsmanlarimizi tanimz isek bizi simdiye kadar oldugu gibi icerden ve disardan yikmaya devam edeceklerdir. Daha ne olsun demeyin, beterin beteri var!



Kardesler, asagidaki yazi ve bilgiler www.mason.org.tr sayfasindan alinmistir. Konuyu acmaktaki maksadim dünyanin gizli hakimleri mason ve yahudilerin ne kadar genis bir sahada söz sahibi olduklari ve belki müslümanlarin yarisinin "MASON" kelimesini bile duymamis olmalaridir. En alt kisimda dünyaca ünlü ve yerli masonlarin isimleri yer almaktadir. Elbette asagidaki bilgilerin kesinlikle dogru olduklarini iddia etmiyorum Liste masonlarin kendi sayfalarindan alinmistir). Mesela Gazi Osman Pasa gibi bir yigit kahramanin mason olduguna inanmiyorum. Lütfen bildirilen isimlerden beni sorumlu tutmayin, cünkü ben zaten hepsini tanimiyorum.



Masonluk ve dinler arasindaki iliski nedir ve neden Masonluk dinin karsisinda gösterilir?

Masonluk, din deGildir. Din yerine geçebilecek bir doktrin de deGildir. Masonlar da dinsel bir topluluk deGildir. Masonluk tüm inançlarca kabul edilebilecek bir davranis ve yasam tarzini asilamaya çalisir, ancak bunu yaparken dogma ve teoloji alanlarina müdahale etmekten özenle kaçinir. Fakat Mason olabilmek için kisinin Allah’a inanmasi sarttir. Masonluk, insanlarin dini inançlarina, kanaat ve fikirlerine saygi gösterip hiç karismadiGi gibi çatisi altinda hiçbir surette dini tartisma yapilmasina da müsaade etmez.
MasonluGun bazi ülkelerde dine karsi bir kurum gibi gösterilmeye çalisilmasina yol açan nedenleri o ülkelerin sosyal, ekonomik ve tarihsel çerçevesi içinde incelemek ve deGerlendirmek gerekir. KurulduGu ilk günden bu yana insanoGlunun düsünsel ve ruhsal yönlerden kendini gelistirmesini hedefleyen Masonluk, bireyin kendini gelistirmesini engelleyen batil inançlarin ve kör taassubun karsisinda olmustur. Bu ise, insanoGlunun düsünsel ve ruhsal gelisimini kendi tekeli altinda tutmak isteyen bazi sahislarin ve kurumlarin MasonluGa karsi temelsiz suçlamalarda bulunmalarina yol açmistir. Batil inançlara ve taassuba saplanmis bazi kesimler, MasonluGu temelsizce itham edip “dinin karsisinda” imis gibi göstermeye gayret etmislerdir. Böyle bir ithamda bulunanlar, asilsiz bir dedikoduyu dile getirdikleri için, her seyden önce kendi akil ve vicdanlarina karsi haksizlik yapmaktadirlar. Bu suçlamalari, batil inançlara ve taassuba saplananlarin kendilerine yaptiklari bir haksizlik olarak deGerlendiren Masonluk, tarih boyunca kendine karsi yapilan hiçbir saldiriya cevap vermemis, kendini savunma gereGini duymamistir. Çünkü kendi akil ve vicdaniyla hareket eden her objektif insanin yapacaGi küçük bir arastirma bile, üyelerini sadece inançli kimseler arasindan alan MasonluGun “dine karsi” bir kurum olmadiGi gerçeGini bir kez daha ortaya çikaracaktir. seyhülisl


Diğer Din ve İnançlar

MollaCami.Com