Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


LiGHT iSLAM

LiGHT iSLAM

Son aylarda gazetelerin, televizyonlarin hiç gündeminden düsmediGi konu; bankalarin içlerinin bosaltilmasi, bu yolla yapilan vurgunlar... Biliyorum, hemen diyeceksiniz ki, bu konulari yazan birçok kimse var, sen niçin bu konulara giriyorsun, baska konu mu kalmadi? Haklisiniz merak etmeyin bankalardan bahsetmiyeceGim; “içini bosaltma” tabiri bana baska bir konuyu hatirlatti, ondan bahsedeceGim. Bu konu, Bati’nin “islamin içini bosaltma” projesi Bati’nin ifadesiyle, “Light islam”...

isterseniz tarih boyunca oynanan bu tür oyunlarin daha iyi anlasilmasi için konuyu biraz geriden, isin basindan ele alalim: islamiyet ortaya çikinca, Peygamber niçin kendilerinden deGil de baska bir kavimden çikti diye ilk karsi gelen, yok etmek isteyen Yahudiler oldu. Önce bunu güç kullanarak yapmak istediler, buna muvaffak olamayinca, Peygamber efendimizin vefatindan sonra, Müslümanlar arasindaki iman birliGini bozmak istediler. Abdullah ibni Sebe isminde Yemenli bir Yahudi vasitasiyla Müslümanlar arasinda ilk fitneyi soktular.

Bu fitne, Hazret-i Osman'in sehid edilmesine, Cemel ve Siffin vakalarinin meydana gelmesine sebeb oldu. Bununla da kalmayip, Peygamber efendimizden sonra, halifelik tartismalarini körükleyerek Eshab-i kirama dil uzatan kimselerin çikmasini saGladilar.

Müslümanlari birbirine düsürmek isteyen fitneciler, Dört Büyük Halife’den sonra da durmadilar. Elde ettikleri kimselere , mütesabih ayet-i kerimelere yanlis manalar verdirerek müslümanlari farkli firkalara ayirmak için çalistilar. Her devirde içerde disarda Müslümanlari parçalamak için kendi fikirlerini uygulayacak adamlar yetistirdiler. Çesitli akimlarin, yollarin çikmasini saGladilar.

Bu akimlarin yedinci asirda temsilcisi, ibni Teymiyye ile talebesi ibni Kayyim'dir. Bu cereyan on ikinci hicri asirda, Muhammed bin Abdülvehhab'in kurduGu “Vehhabilik” ile devam ettirildi. Daha sonra Cemaleddin Efgani, Muhammed Abduh, Musa Carullah, Seyyid Kutub gibi kimselerle bu bozuk yolu devam ettirdiler.

Bu arada islamiyeti yok etmek için güç kullanmaktan da geri kalmalidlar. Gelismekte, yayilmakta olan islamiyeti yok etmek için Yahudilerin tahriki ile Hiristiyanlar Müslümanlarin üzerine haçli seferleri düzenlediler.

Fakat asirlarca yaptiklari aci tecrübelerle bu yolla basari saGlayamayacaklarini görünce taktik deGistirip, 18. yüzyilin basindan itibaren içeriden yikma faaliyetlerine tekrar aGirlik verdiler. Bu faaliyetlerin basini da ingilizler çekiyordu.

ingilizler iki asirlik, planli programli çalisma sonunda muvaffak oldular; islamin tek temsilcisi olan Osmanli Devletini yiktilar. Fakat niha

bu konuyu buraya tasidigin icin allah razi olsun s.a.


Diğer Din ve İnançlar

MollaCami.Com