Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


11 Eylül Biliniyor muydu?






gerçekten ilginç bi ayrinti sunmussun bize ..eywallah tesekkürler

Ben bunu oncede gordum, ama bi tesaduf diye dusunuyorum... gelecegi sadece allahu teala bildigine iman edenlerdeniz...elh

Pearl Harbour Saldirisi.

ABD, Japonlarin Pasifik'teki Pearl Harbour deniz üssüne 1941 yilinda yaptiklari saldiri ile sok olmustu. ABD'nin yasadiGi gerçekten beklemediGi bir sok muydu? Yoksa bu saldiriyi bildiGi ve tedbir aldiGi halde soka uGramis rolü mü yapiyordu?

ABD'nin Pearl Harbour saldirisini önceden bildiGi yönünde çok kuvvetli deliller bulunmaktadir. Aslinda, Pearl Harbour baskininin ABD için ne kadar sok edici bir sey olduGu çok su götürür. ABD, Japonlarin sifrelerini kirmisti ve bütün haberlesmelerini okuyordu. ABD, baskin olacaGindan haberdardi. ABD yalnizca Pearl Harbour'da bulunmasi gereken uçak gemilerini ve önemli savas gemileri baska bir limanda gizleyerek tedbir aldi.

Japonlarin bu saldirisi, ABD'nin Dünya kamuoyunu da arkasina alarak ikinci Dünya savasina girmesine ve Japonya'nin üzerine çullanmasina sebep oldu. Çok geçmeden Hirosima ve Nagazaki' ye atilacak olan atom bombalarinin da mazereti Pearl Harbour saldirisi olacakti.

Japonlarin Pearl Harbour' a saldirilari 2323 Amerikan askerinin hayatina mal olmustu, Pearl Harbour' a cevap niteliGinde olan Baskan Harry Truman'in emriyle Hirosima ve Nagazaki' ye atilan iki atom bombasinin aldiGi can ise 250 bini geçti. Pearl Harbour saldirisinin ABD'nin çikarina ne kadar hizmet ettiGini görüyor musunuz?

DiGeri ise 11 Eylül 2001 tarihinde bir terörist saldirisi olarak gösterilen ikiz kulelerin yikilmasi.

Gösterilen diyorum. Neden mi?

11 Eylül saldirisi ile Pearl Harbour saldirisi arasinda ki en önemli benzerlik, iki saldiridan da ABD'nin haberdar olmasidir. 11 Eylül saldirisi ABD'ye Afganistan ve OrtadoGu coGrafyasina girebilmesi için ihtiyaci olan gerekçeleri saGlamistir. Ayni zamanda Sovyetlerin yikilmasindan sonra kendine düsman olarak islam'i seçen ABD'ye yeni düsmanini suçlu olarak lanse etme ve dünya kamuoyunu buna kolaylikla ikna etme avantajini vermistir. ABD zaten uzun zamandir en ufak bir çatisma veya terörist saldirisinda saldiriyi derhal Müslümanlarin yaptiGini belirtip, islami Terör Örgütlerinin isi diyerek ufak çapli olarak operasyonlar yapiyor ve gün geçtikçe kamuoyunda Müslümanlar teröristtir ibaresi uyandiriyordu. Bugün ne yazik ki bazi Türk vatandaslari irak'ta, Afganistan'da, iran'da, Filistin'de yasayan Müslümanlari birer terörist sanmaktadir.

11 Eylül saldirisi, saibeli bir seçimle baskanlik koltuGuna oturan Bushun baskanliGinin tartisilmasini da önleyerek Busha çok büyük bir çikar saGlamistir.

Nasil mi?

Washington Post gazetesinde (10/09) tarihçi Bernard Lewis imzasiyla ve "Nefrete Hedef Olmak" basligi ile yayimlanan bir makalede, 11 Eylülün arkasindaki sebepler ortaya çiktikça gösterilen genel tepkinin saskinlik oldugu belirtilmis, bu suçlari isleyen insanlarin, bu insanlari gönderen kimselerin ve onlarin yaptiklarini sokaklarda dans ederek ve sarki söyleyerek kutlayanlarin amaç ve saiklerini ABDdeki ve genelde Bati dünyasindaki insanlarin çogunun anlamakta büyük zorluk çektikleri ifade edilmistir.

Makalede söyle denilmistir: Bir insan, cinsiyeti, yasi, ulusu ve dini ne olursa olsun rastgele birçok diGer insani öldürmek için kendi hayatini feda eder mi? Bu, islam dininin deGil, terörist hareketlerin ve onlari kullanan rejimlerin ortak bir özelliGidir. Bunun altinda yatan saik açikça nefrettir. Bir noktada bunun cevabi asikardir. Hem güçlü ve basarili olmak, hem de ne güçlü, ne de basarili olanlarca sevilmek imkansiz deGilse bile, çok zordur. ABD, Avrupayi hemen her bakimdan geride biraktiGindan, bu duruma zaman zaman Avrupada da rastlamak mümkündür. Bu tür hissiyatin kökleri Müslüman dünyasinda ise çok daha derinlere uzanir. Çünkü onlara göre, kafir ülke ve toplumlar dünyaya hükmetmektedirler. Müslümanlarin çoGu, Amerikalilarin aksine, mevcut olaylara çok daha derin bir tarihi açidan bakarlar. Ve gördükleri de, kendilerine göre, son derece trajiktir. islamiyet, yüzyillarca dünyanin en büyük uygarliGi olmus, her konuda en zengin, en güçlü, en yaratici bir rol oynamistir. Ama sonra hersey birdenbire deGismistir. Müslümanlar, HiristiyanliGi istila ve tahakküm edeceklerine, kendilerini Hiristiyanlik tarafindan istila ve tahakküm edilmis vaziyette bulmuslardir

Bernard Lewis, makalesinde, Müslümanlarin bu duruma duyduklari öfke ve kizginliGin bu zamanda doruk noktasina ulastiGini belirtmis ve yazisini söyle tamamlamistir: Afganistandaki üslerine karsi girisilen ani ve etkin saldiri, terör örgütlerinde büyük bir sok etkisi yaratmis ve Amerikanin zayif ve moralsiz olduGu seklindeki deGerlendirmelerini deGistirmelerini saGlamistir. Önceki yanilgilarina geri dönmelerine izin vermemeliyiz.


Christian Science Monitor gazetesinde (10/09) Godfrey Sterling imzasiyla yeralan 11 Eylül, Baskan Busha Ne Yapti? baslikli yorumda, 11 Eylülden önce Baskan Bushu hafife alan Amerikalilarin çoGunun bu tarihten sonra gösterdiGi liderlik yeteneGinden dolayi Baskani ciddiye almaya basladiklari belirtilmis, Yapilan anketlere göre, Bushun popülaritesi, son zamanlardaki sert elestirilere raGmen, hala oldukça yüksektir, denilmis ve söyle devam edilmistir:

11 Eylül, Baskana özel bir katkida bulunmustur. Bir gecede terörizme karsi savasta özgür dünyanin lideri olmustur. Dahasi, oldukça iyi bir lider olduGunu da dünyaya kanitlamistir. Kasim seçimlerinin sonucu ne olursa olsun, popülaritesinde ve etkinliGinde herhangi bir azalma olacaGini sanmiyorum.


Washington Timesda (11/09) Helle Dale imzasiyla yayimlanan Bir yil Önce Bugün baslikli makalede, geçen sene 11 Eylülde meydana gelen olaylarin dünyayi tamamen deGistirdiGi, Amerikalilarin tasidiklari ani ve duyduklari üzüntülerin ABDnin tarihi dokusuna islediGi kaydedilmis, seytanin o gün zafer elde etmesine mukabil, Amerikalilarin bugüne kadar hissetmedikleri derecede ülkelerine baGlandiklari anlatilmistir. 11 Eylülün ABDnin dis politika önceliklerini tamamen deGistirdiGi ifade edilen makalede, en büyük deGisikliGin, Amerikanin her an kuvvet kullanmaya hazir hale gelmesi olduGu bildirilmistir.

Teröre karsi mücadelenin sürdüGü ve yapilan tüm olumsuz yorumlara raGmen, irakla muhtemel bir savasin yerinde bir karar olacaGi ifade edilmis ve iraktan sonraki hedefler arasinda Sudan, Yemen ve Somalinin bulunabileceGi öne sürülmüstür. Makale, 11 Eylülün bu ilk yildönümünde, son bir yildir baris ve güvenlik içinde yasamamizi saGlayanlara minnet borçluyuz. Gelecek yillarda bizim desteGimize ihtiyaç duyacaklardir. Allah onlari ve Amerikayi korusun, seklinde sona ermistir.

Gazetede "Nasildik, Nasiliz?" basliGi ile yayimlanan basyazida, Amerikalilarin bu ulusal bir deGerlendirme yapma gününde su sorulari sorabilecekleri belirtilmistir: "DeGistik mi? Hazirlikli miyiz? Savas olacak mi?" Basyazida, bazilarinin Amerikalilarin ikinci Dünya Savasindaki cesaret ve kahramanliklarini simdi de gösterip gösteremeyeceklerinden kusku duymalarina raGmen, ABDlilerin verilen görevi yapabilecekleri ifade edilmis ve su anda Amerikalilarin büyük çoGunluGu intikam ve zafer istemektedirler denilmistir.


Bu ve bunun gibi birçok gazete, yazdiklari makaleler ve kamu oylariyla bu saldirinin baskan Busha yaradiGini belirtmektedir.

Ve saldiridaki çeliskiler. Bunlarda neler mi?

ikiz Kulelere yapilan saldirinin enkazi altinda gizlenen birçok sirlar var. "11 Eylül 2001" ABD gibi, dünya içinde bir dönüm noktasi ve "Milad"dir. O sabah 11 uçak kaçirildiGi halde sadece ikiz Kulelere çarpan 2 uçak, Pentagon'a çarpan ve düsürülen 1 uçak hakkinda bilgi verilirken, geriye kalan 7 uçaGin akibeti gizlenmektedir. süpheler yalniz bununla sinirli deGildir. israil Basbakani Ariel saron niçin saldiridan 1 gün önce New York ziyaretini iptal etti? 11 Eylül 2001 günü ikiz Kulelerde çalisan 4 bin israilli neden ise gitmemistir? Acaba MOSSAD' in hususi bir ikazi mi olmustur? Enkaz altindan çikarilanlar ölenlerin tamami deGildir. Ama kayiplar söyledir: Almanya 700, Pakistan 650, Meksika 500, Filipinler 115, sili 250, Kanada 100, Banglades 50, Danimarka 20, Belçika 60, Ekvator 37, italya 57 ve El Salvador 73'tür. su ana kadar neden israilli kisilerin cesedine ulasilamadi?

Sirlar bunlarla da bitmiyor!
MOSSAD AGustos 2001'de ABD'ye 200 kisilik terörist listesini verdi ve terör saldirisini ikaz etti. Peki FBi neden önem vermedi? Yoksa Pearl Harbourumu düsünüyorlardi. 11 uçak kaçirildiGinda F-16 ve F-15 uçaklari saldirinin yapildiGi yere sadece 8 dakikalik mesafede idi. Neden hemen uçaklar harekete geçirilmedi? israil'de yayinlanan Haaretz gazetesinin 17 Eylül tarihli nüshasinda, saldiri ile ilgili olduGu süphesi ile 5 israillinin tutuklandiGini yazdi. Bunlarin isimleri ve saldiridan 4 saat sonra tutuklanan bu israillilerin haberleri neden ABD basininda yer almadi? Dünya Ticaret Merkezinin ilk kulesine çarpan uçaGin görüntüsünü kim çekti? ilk uçaGin kuleye çarpma görüntüsü uçak daha kuleyi vurmadan önce çekilmis. Çekimin insanlarin baGrismalarinin ardindan yapildiGi söyleniyor. Öyle ise kameraman neden ilk bu insanlari çekmedi? Uçak silueti birkaç saniye sonra görüntüye giriyor. UçaGin oraya çarpacaGi nereden biliniyor? Düsen uçaklarin pilotlarinin Vietnam'da savasmis ve hava kuvvetlerinde görev yapmis kisiler olduGu, Vietnam'da savasmis askerlerin kurduGu "Veterans Against The war imperialist Vietnam" (Emperyalist Vietnam Savasi Karsiti Askerler) grubu üyesi olduklari biliniyor. Pilotlarin kimlikleri neden açiklanmiyor?

Gerçek teröristler kimlerdir?
FBi'in 19 kisilik terörist listesinde Arap asilli kisilerin tamamina yakininin, o gün söz konusu uçaklarda olmadiklari ortaya çikti. Adnan Buhari'nin FBi ajani olduGu, Emir Abbas Buhari'nin 1 yil önce uçak kazasinda öldüGü, Abdurrahman el-Ömeri ve Bedr el Hazimi'nin halen S. Arabistan'da olduGu, Said Hüseyin Gamarallah el-Gamdi'nin Tunus'ta olduGu, Misirli M. Atta'nin ve Lübnan asilli Ziyad Selim el-Cerrah'in olayla hiçbir baGlantilarinin olmadiGi aileleri tarafindan açiklandi. M. Atta babasi ile 48 saat sonra telefonla konusmustur. Sonra MOSSAD tarafindan öldürüldüGü sanilmaktadir. Çünkü bir daha aramamistir. Neden FBi halen bu isimler üzerinde durmaktadir? Saldiridan sonra Üsame bin Laden'i telefonla arayan kisi neden FBi-CiA ajani olmasin? Gerçek suçlular gizlenmektedir.

ABD cinayet pesinde
Elinde yeterli delil yokken atilan her bomba cinayet olur! ABD'li uzman Noam Chomsky'e göre ABD'nin saldirilari korkunç sonuçlar verecektir. ABD hayal pesindedir. Dünya kamuoyu karsisindadir. GALLUPun 31 ülkede yaptirdiGi kamuoyu arastirmasina göre Avrupa'nin yüzde 80 ve Güney Amerika'nin yüzde 90'i misillemeye karsidir. Suçlularin yargi önüne çikarilmasini istemektedir. Kesin olarak inaniyorum ki, saldirinin asil suçlulari Bush, FBi ve CiAnin sahinleri, silah sirketleri ve MOSSAD' dir.

11 Eylül saldirisi ile Pearl Harbour saldirisi arasinda ki en önemli benzerlik, iki saldiridan da ABDnin haberdar olmasidir. 11 Eylül saldirisi ABDye Afganistan ve OrtadoGu coGrafyasina girebilmesi için ihtiyaci olan gerekçeleri saGlamistir. Ayni zamanda Sovyetlerin yikilmasindan sonra kendine düsman olarak islami seçen ABDye yeni düsmanini suçlu olarak lanse etme ve dünya kamuoyunu buna kolaylikla ikna etme avantajini vermistir.

Neticede 11 Eylül saldirisini gerekçe gösteren ABD, önce Afganistan gibi bir ülkeyi topyek


Diğer Din ve İnançlar

MollaCami.Com