Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Essiz kahraman.. Hemde cok güzel bir yigit.

Rahman Rahim Allahin adi ile...
Allaha hamd olsun.
Selam olsun onun secmis oldugu kullarina.

Essiz kahraman.. Hemde cok güzel bir yigit.

Essiz kahraman Musab Bin Umeyr (R.A.)

Mekke gençleri içinde en yakisikli olan Musab Hz.güzel giyinir ve güzel kokular sürünürdü.

ilk müslümanlardan olup,zengin ve nimetler içinde yüzerdi.Akabe Biatindan sonra Rasülullah (s.a.v) tarafindan Medineyi Münevvereye kuran muallimi olarak gönderilmisti.

Hz.Ali R.A. der ki:Rasulullah(s.a.v) ile oturuyorduk.Musab bin Umeyr yamali bir elbise içinde yanimiza geldi.Rasulullahb Efendimiz onu o halde görünce gözleri yasardi.Çünkü bütün servetini Allah ve Rasulü yolunda sarf etmis ve yamali elbise giymisti..

Rasulullah Efendimiz onu uhudda sehidler arasinda kisa bir hirkaya sarilmis olarak gördü ve kemali hüzünle söyle buyurdu...

***Mekkede senden daha iyi giyinen ve senden daha güzel bir yiGit yoktu.simdi, Bütün fani varliGa veda etmis, ilahi vaslat askiyla sehadet serbetine kanmis olarak toprak üzerinde, bir hirka içinde saç bas karismis yatiyorsun...Ey musab!Ben senin allah yaninda diri olduGuna sahidim!

Daha sonra sahabilere hitaben;

***Bunlari ziyaret edin ve selamlayin.Yemin ederim ki, bunlar kiyamete kadar selam verenlere mukabele eder(selamlarini alir) lar buyurdu.(Allahü Teala Bütün kardeslerime gidip selamlamayi nasip etsin..Amiiin)

Rasulullahin iltifatina mazhar olan bu bahtiyar sahabiye kefen bulunamadiGindan mübarek ayaklarini çayirla örtmüslerdi..


Hadis ve Sünnet

MollaCami.Com