Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Sünneti Yasama(Sünneti Seniyye)

interneti hiç arastirdiniz mi sünnetle alakali? Herkes sünneti anlatiyor.Peygember efendimiz (S.A.V)'in sünneti seniyyesi. Sünnet çok önemli evet ama kimse günlük hayatta yasayacaGimiz sünnetlerden bahsetmiyor. Yani hep teori konusup hiç pratik yapmamamk gibi. Hep futbolda taktik konusup hiç antrenman yapmamak gibi... Maalesef. "Men temesseke bi sünneti inde fesade ümmeti felehü ecru miati sehid" demiyor mu ? Mealen: Fesadi ümmetim zamaninda kim sünnetime sarilirsa 100 sehid sevabi kazanir. Mesela çoGu insan belki abdest aldiktan sonra bir yudum su alir fakat sünnet olduGunu bilmeyebilir. Bilse sünnet sevabi kazanir ama bilmeyene bir sey yok. Sadece burdaki arkadaslar bildiGi bir sünneti yazsa sanirim bir kaynak olusturabiliriz. Bakin hadis demiyorum ayni sey hadisler içinde yapilabilir. Sahi aklima gelmisken geçenlerde hadis kitabi ariyordum.Ansiklopedik deGilde söyle yatmadan önce bir kaç hadis okumak için içinde binlerce hadisi yorumsuz veren bir kitap olsun istedim.Ama nerde herkes hadisler hakkinda birseyler yazmis. bir sürü yorum ama sadece hadisleri seçip konularina göre ayiran bir kitap zor 3-4 tane ancak bulabildim. Ben öyle istanbulda falan deGilim. Trabzon da bir öGrenciyim ama gittiGim yer bu konuda en genis kaynaklari sunuyordu emin olun. Neyse konumuz sünneti yasama .
Size sunu vaad edemiyorum ; haydi ben bir sürü sünnet bulup getireyim diyemiyorum ama sizden yardim bekliyorum. Hepinizi Sünnetleri arastirma ve uygulamaya davet ediyorum

kardesim öncelikle aram1za hosgeldiniz.üyeliin hayirli olsun.olmusta san1r1m gelir gelmez güzel bir konu seçtiniz.biz gerçekten arkadaslarla arastiralim ve herkes bildigi bir sünneti buraya yazsin.
mesela yemee tuzla baslamak ...................herkes bildii sünnetleri buraya yazsin..

Elinin içi esans saticilari gibi güzel kokulu idi. Avucu genis, el ve ayaklarinin kalem kemikleri uzun idi. Sevinç ve mutlu olduGu zamanlarda çehresi ayna gibi çekici bir parlaklik kazaniyordu. Vakar ve yavas bir sekilde yürürdü. Yürürken önüne bakardi, iyi islerde hep önde idi, yürürken adimlarini yokus asaGi inen birisi gibi atardi, tebessüm ettikleri zaman disleri inci taneleri gibi belirir ve aninda bir isildama dudaklarinin altindan görünürdü.

Boyu posu çok güzeldi, sevimli bir huyu vardi, iyi bir meclis insaniydi, halk ile karsilastiGi zaman alninin nuru onlari kendisine çekerdi. Ter tanecikleri çehresinde inci taneleri gibi yuvarlanirdi, o hazretin ter kokusu misk ten daha temiz ve güzel kokuyordu, nübüvvet mühürü iki omuzu arasinda görünüyordu

Ebu Hureyre diyor ki: Hazret arkasina veya önüne bakmak istediGi zaman bütün vücuduyla dönerdi

"Resulullah (s.a.a) üzüntü, keder ile iç içe, düsünceli gibi görünüyordu. Hiçbir zaman rahatliGi yoktu. ÇoGu zaman sessiz idi. GerektiGi zamanlar disinda konusmazdi.
[royalblue]BUNLARi NiYE YAZiYORUM[/royalblue]
çünkü simdi insan sessiz dururken bile savaba girecek çünkü sünnet islediGini düsünecek. Basit ama güzel

"Kendim, ailem ve itibarim için yapilanlara sabrettim. Ama mabuduma kötü söz söylemelerine sabretmedim ve sabredemem." Diyor. Bizde demeliyiz ki kendimiz için yapilanlara sabrederiz ama ALLAH (C.C) ve Ya Resulullah senin hakkinda olan hakaretlere sabredemeyiz. Ama bir ser'i hukukun disinda birsey de yapmayiz
Allah'in laneti Peygamberimize karikatürle hakaret edenlerin üzerine olsun

Ras

Resulullah (s.a.a) yolculukta yukaridan asaGi doGru indiGinde "Subhanallah", asaGidan yukari doGru çiktiGinda ise "Allah-u Ekber" derdi.

Namazda (erkeklerin) basini ortmesi kuvvetli sunnetidir Ras

seytanlar, elbiselerden faydalanirlar. Onun için, biriniz elbisesini çikardiGi zaman, onu katlasin. Çünkü seytan, katlanmis elbiseyi giyemez.
Hadis (Ramuz).

çok güzel bir konuya deGinmissiniz benimde bildiGim su içerken çömelerek su içmeliyiz sünnettir.

efendimiz hastalari ziyaret eder ve eshabinada hasta ziyareti yapmalarini isterdi...

Aslinda tebrik yeri burasi deGil biliyorum ama bugün 20 nisan. Rasülullah aleyhissalatü vesselamin miladi olarak doGum günü.
Bu vesileyle kutlu doGum ayinizi tebrik ediyor hepinizin O'nun sünnetine ittiba eden kullardan olmaniz diliyorum.

"Bes seyi ömrümün sonuna kadar yapacaGim, yerde oturup köleler ile yemek yemeGi, palansiz (eGersiz) eseGe binmeGi, "keçiyi" kendi ellerimle saGmaGi, yünlü elbise giymeGi, çocuklara selam vermeGi, böylelikle bunlarin benden sonra sünnet olarak kalmasini istiyorum."

Selam ve duayla...


Hadis ve Sünnet

MollaCami.Com