Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


eGitim ve allah sevgisi

EGitim, belli bir konuda, bir bilgi veya bilim dalinda yetistirme, gelistirme ve eGitme isidir. Terbiye; çocuklarin ve gençlerin toplum hayatinda yerlerini almalari için gerekli bilgi, beceri ve anlayislari elde etmelerine yardim etmektir.
EGitimin önemini idrak eden aileler, ideallerindeki insani yetistirmek için çocuklarini yoGun bir eGitime tabi tutarlar. Sonunda; sifir bilgiyle dünyaya gelen insan, zamanla bilgilerle donanmis, çesitli becerilere, sanat eserlerine, basarilara imza atmis, çevresiyle gönül alici iletisimler kurabilmis veya üstün mevkilere gelerek milletine hizmet eden insan olarak çikmistir.
EGitim görmüs, toplumda çesitli sorumluluklar üstlenmis kimselerin de çok önemli hatalar yaptiklarina sahit oluyoruz. Bir doktorun çocuk kaçirmasi, bir müessesede basarili, ehliyetli bir arkadasinin ayaGini kaydirmaya ve oradan uzaklastirmaya çalismak gibi örnekler verilebilir. EGitim düzeyleri yüksek kimselerin; sevgi fukarasi olduGunu, yüzeysel iliskilerle üstün görünmek hesabini güttüklerini, dillerini nefisleri için seferber ettiklerini, insanlara tepeden baktiklarina maalesef sahit oluyoruz.
Bu sorunlardan kurtulmanin tek yolu, saGlam eGitimle mümkündür. SaGlam eGitim de güzel iliskiler kurabilen, gönülleri kazanabilen, aldiGi bilgilerle kendini güçlü hisseden, bildiGi halde yapamamanin ezikliGiyle irkilebilen, iyi, güzel, ehliyetli ve becerikli insanlari görmekle mutlu olabilen insanlari yetistirmekten ibarettir.
Bunu saGlamak nasil mümkün olabilir? EGitimde öncelikli konu ne olmalidir? Her insan doktor, mühendis, yazar, s


Diğer Din ve İnançlar

MollaCami.Com