Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Dinler Arasi Diyalog kepazeligi

Selamünaleyküm!

Muhatasar ilmihal ve Siyer-i Nebi nin yazari olan Hasan Arikan abi bir sohbetinde anlatti!!!

Rusyada Dinler Arasi Diyalog toplantisi yapiliyor. Hiristiyanlar alkollü iceceklerini iciyorlar bu esnada da Kur'an-i Kerim okunuyor. Hz. Kur'an-i Kerime yapilan saygisizlikdir bu.

Hasan Arikan abi diyor bizi de davet ettiler, iyikide gitmemisiz

BunLar Zaten Tuzagin en Alasi.. Ama Cok Sükür Basimizda BüyükLerimiz Oldukca .. Biz Allahin izniyLe Böyle Bir Tuzaga Düsmeyis.. DüsenLeride DüsürenLeri Hz Allah Hidayete Erdirsin

Orjinal olarak yazan ZeynePP_43

BunLar Zaten Tuzagin en Alasi.. Ama Cok Sükür Basimizda BüyükLerimiz Oldukca .. Biz Allahin izniyLe Böyle Bir Tuzaga Düsmeyis.. DüsenLeride DüsürenLeri Hz Allah Hidayete Erdirsin




amin insallah

ALLAH razi olsun kardesim.Çok memnun oldum..

arkadaslar orada yapilan olayi kiniyorum ama bi düsünün. bilmiyorum icinizde yurtdisinda yasayan varmi ama ben yasiyorum. buradaki 7 yillik tecrübeme dayanarak sunlari diyorum. Adamlar zaten her sekilde kurana saygisizlik yapiyolar. birakin aziz kurani hasa Allah'i hice sayiyolar. ve daha binlerce rezillikler. Hz. Allah azze ve celle ye küfür ediyolar. sizce bunlari ne yapmak lazim. öldürmekmi yoksa asib bicmekmi veya hic orali olmadan dönüp gitmekmi.Allah diyer tarafta sormazmi neden islami anlatmadin diye... Bunlar yakalarimiza yapismazlarmi nicin ben küfür icindeyken ve sende biliyoken bana islami anlatmadin demezmi. Ne diyecegiz ozmannnn.................. :(
burada bunlara islami anlatmak cok zor oluyoooo. Adamlar zaten kendi dinini doru düzgün bilmiyo.
en iyi bence dinler arasi diyalog. cünkü oraya herkes katilabiliyo (yani kendi dininide bilenler oluyo). bunlarla düsünce alisverisinde oluyoruz ozman. O kendi dinini bana anlatiyo bende kendi dinimi ona anlatiyom. Ama dikkat ne ben ona gel benim dinime gel diye teklif ediyom nede o bana. islam üzerine kafalarindaki sorulari soruyolar bizde cevaplamiya calisiyoruz. eger Allah (c.c) onlarin kalplerine hidayet verirse HAK_yolu buluyolar
buradaki kötülük neki. onu bi türlü anlayamadim.
Saygisizlik yapiliyo derseniz sunu deyim.: Adamlar zaten sürekli saygisizlik ve küfür icindeler, onlari bu saygisizliktan kurtarmak icin orada dinimizi anlatiyoruz....
birakin buralarda bazi grup cemaatlar islami anlatmayaacalisinnn. önlerine setler koymayalim LÜTFENNNNN

islami bozma gayretleri

Dinlerarasi diyaloGun, reformist faaliyetlerin dinimize verdiGi zarari bilenlerin sayisi maalesef çok az. iste bu az sayidaki insanlardan biri de M.sevket Eygi'dir. Sayin Eygi bir yazisinda bu tehlikeyi söyle dile getiriyor:

"iKiNCi Mesrutiyet hareketi bir Mason-Dönme hareketiydi. O günden bugüne isl

Arkadaslar M. sevket eygi gibi müslüman arastirmacilarin görüslerine saygimiz sonsuzdur. Ama sunu belireyimki ilim hocamizlardan biri olan M. sevket eygininde zaten kendisinin dedigi gibi "dinler arasi diyalog " hakkinda pek fazla bir sey bilmiyor. Bunu anacak yasayn bilir. yukaridaki yazdiklarimi okumussaniz beni anlarsiniz. "dinler arasi diyalog" da ne reform ne yenilik ne yeni bi din nede hiristiyanlasma veya yahudilesme yokturrr. dinler arasi diyalog sadece kendi dinini tanitmaktir.
[red]Eger bu zamanda islami baska bi yöntemle anlatmak varsa tavsiye edinde onu yapalim. [/red]

S.A.

Ahmet bey kardesim, öncelikle saf ve iyi niyetinden dolayi seni tebrik ederim.

Fakat gelgelelim dogrulari konusalim.

1. Hasan Arikan Abi'nin de anlattigi o olayi bizzat TV' de tesadüfen gördüm.
Olay aynen Abi'nin anlattigi gibidir...., Podyumda Hafiz efendilerden birisi Kuran-i
Kerim okurlarken masalarda misafirlerde sanki bir yemek musikisi dinliyormuscasina sarablarini yudumluyorlardi.

Simdi Ahmet kardesim diyorki zaten batililar butür saygisizliklari yapiyorlar.

Evet dogru yapiyorlar..., ama asil mesele bu tur saygisizliga biz bir zemin hazirlamaliyizmi? Orada benim sahsen elestirdigim yapilan fiil degildir ( cünki seninde yazdigin gibi batililar bunu her firsatta zaten yapiyorlar.)
Benim elestirim dogrudan dogruya bu isi organize eden Gazeteci ve Yazarlar vakfina ve onun MADDi ve MANEVi önderlerine. Cünki bu rezillige bizzat onlar vesile olmustur. Dünyanin her yerinde Diyalog organizasyonlari yapmakla kendilerini Teblig memuru gibi gören bu sahislar, önce bu tür organizasyonlarda bu tür rezilliklerin olmamasina AZAMi derecede DiKKAT etmeliler.

Efendim, sen misafirlerine hertürlü hassasiyeti göstereceksin, onlarin rahat etmeleri icin azami gayret edeceksin ama Kuran-i Kerimin okundugu bir organizasyonda icki servisi yapilacak ama bunu gözden kaciracaksin öylemi?
OLMAZ ABi...!
Ayrica Müslüman ilahiyatcilarinin bulundugu bir ortamda icki servisine tepki gösterilmemis olmasi ayri bir gaf'tir bence.

2. Sevgili kardesim , dinler arasi diyalog gercekten cok tehlikeli bir sürectir.
Simdi sen diyorsunki bu olay da ne reform var nede hiristiyanlasmak var.

Bende diyorumki bugünkü sekliyle yapilan diyalog faaliyetleri REFORM'un en fazla istenilen seklidir. Nedenmi...? bak sana kisaca bir kac misal vereyim ama teferruata pek giresim yok.

a. Diyalogcu arkadaslarin (Ahmet Sahin basta olmak üzere) devamli olarak hiristiyan ve yahudilerle iMANda ittifakimiz var demeleri. Bunun aksi defalarca Ayet ve Hadislerle ispatlandigi halde bu meselenin üzerinde tavizsiz durulmasi.

b. Sn. Gülenin islam anlayisina ters düsen fetva niteliginde beyanatlar vermesi ( örnegin basörtüsü hakkindaki tavsiyesi).

c. Urfadaki Nikah olayi, af edersiniz ama rezilligin daniskasi. nedenmi?
Lester kurtz'un kendini cifte vatandaslikta oldugu gibi cifte DINLI kabul etmesi.
bu olayi hem Zaman gazetesi o tarihlerde yere göve sigdiramiyor, hemde gördükleri tepkiden dolayi simdi olayi kivirtiyorlar.

ve daha nice safsatalar ama inanin bu meseleler fazlaca tartisildigi icin uzatmak istemiyorum.

Bende yurtdisinda yasayan birisiyim. Anlatmak istediginiz , insanlarla diyalog etme ve onlarla iyi gecinip onlara Dinimizi ve kültürümüzü tanitma ihtiyacini cok iyi biliyorum. Lakin sekil olarak yapilan faaliyetler kesinlikle dogru degildir.

Diyalogcu arkadaslarimin samimiyetinden süphem yok ama bazi seyleri göremiyorlar.
Tabir caiz ise kas yapalim derken göz cikartiyorlar

dua ve selamet ile kardesim.


Diğer Din ve İnançlar

MollaCami.Com